Rota virüsü nedir? Rota virüsü belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir?
Rota virüsü nedir? Rota virüsü belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir? Virüs sadece canlı hücreleri enfekte edebilen ve böylece replike olabilen mikroskobik enfeksiyon etkenleridir. Virüsler hayvanlardan ve bitkilerden, bakterilerin ve arkelerin de içinde bulunduğu mikroorganizmalara kadar her türlü canlı şekillerine bulaşma özelliğine sahiptirler. Rota virüsü nedir? Rota virüsü belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir? Sorularına ilişkin cevapları içeren bilgileri detayları ile derledik.
10.01.2021 Sağlık
Az pişmiş ette 'rota virüsü' tehlikesi! Tüm bakteri ve virüsler burada!
Az pişmiş ette 'rota virüsü' tehlikesi! Tüm bakteri ve virüsler burada! Az pişmiş veya çiğ olarak tüketilen ette hastalık yapan bakteri ve virüslerin olduğunu söyleyen Dr. Öğretim Üyesi Murat Doğan, "Arjantin, Brezilya gibi ülkelerdeki hayvanların etlerinde yüzde 20 civarında özellikle 0-5 yaş arası çocuklarda ishalle kendini gösteren rota virüsü bulunmuş. Dünyada her yıl 200 bin çocuk bu virüsten hayatını kaybediyor. Dönerin hijyenik koşullarda doğru ısıl işlemle pişirilmesi çok önemli" dedi.
19.10.2020 Genel Sağlık
Rota virüsü nedir?
Rota virüsü nedir? 2-3 yaş dönemine kadar çocuklarda yaygın olarak gözlenen rota virüsüne bağlı bağırsak enfeksiyonu, ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Tuvalet temizliğinde gösterilecek özene rağmen rota virüs enfeksiyonuyla karşılaşmak mümkün. Araştırmalar, rota virüs aşısının hastalık yükünü yüzde 75’e kadar düşürdüğünü gösteriyor
3.08.2018 Bebek