ABD'de solunum yolu hastalıklarına yol açan RSV virüsüne karşı ilk aşıya onay verildi
ABD'de solunum yolu hastalıklarına yol açan RSV virüsüne karşı ilk aşıya onay verildi ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), her yıl binlerce Amerikalının ölümüne neden olan solunum yolları hastalığı respiratual sinsityal virüsüne (RSV) karşı bir aşıya onay verdi.
4.05.2023 Dünya
Bu virüs ocak ve şubatta zirve yapıyor!
Bu virüs ocak ve şubatta zirve yapıyor! Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Tarkan İkizoğlu, her yaştan kesimi, özellikle de 0-2 yaş arası bebekleri tehdit eden, henüz önleyici ve tedavi edici bir aşısı olmayan RSV virüsünün ellerde 4 saatten fazla, çevre yüzeylerde ise saatlerce canlı kalabildiğini belirtiyor. RSV virüsüne karşı alınacak önlemlerle korunmanın mümkün olduğunu vurgulayan Dr. Öğretim Üyesi Tarkan İkizoğlu, 5 etkili önlemi anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
23.01.2019 Ebeveyn
RSV virüsü yeni doğan bebekleri tehdit ediyor
RSV virüsü yeni doğan bebekleri tehdit ediyor Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Uz. Dr. İncilay Üstündağ, RSV virüsü ve korunma yolları ile ilgili bilgi verdi.
20.02.2018 Aile
Çocuklarda RSV virüsüne dikkat!
Çocuklarda RSV virüsüne dikkat! Kış mevsiminin gelmesiyle beraber çeşitli enfeksiyonel hastalıklar kendini göstermeye başladı. Ancak grip ve farenjit hastalıklarına neden olan virüsler dışında çok ciddi sayılabilecek bir virüs var ; RSV virüsü… Bu virüs ellerimizde yarım saatten fazla kalabiliyor, özellikle de çocuklar için oldukça tehlikeli hale gelebiliyor. İşte RSV virüsü hakkında tüm gerçekler…
8.11.2017 Aile