Dünya Rusya soruşturması tamamlandı

Rusya soruşturması tamamlandı

24.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

ABD’de Başkan Donald Trump’ın zaferiyle sonuçlanan 2016 başkanlık seçimlerine Rusya’nın siber saldırılar yoluyla müdahale ettiği iddialarını araştıran Özel Yetkili Savcı Robert Mueller, soruşturmayı tamamladı ve raporunu Adalet Bakanlığı’na verdi.

Rusya soruşturması tamamlandı

Adalet Bakanlığı’ndan üst düzey bir yetkili, Mueller’ın başka iddianame hazırlanması tavsiyesinde bulunmadığını belirtti.
Adalet Bakanı William Barr, ABD Senatosu ve Temsilciler Meclisi’nin adalet komitelerine gönderdiği mektupla, Mueller’in soruşturmasının bittiğini duyurdu. Barr’ın, soruşturma sonuçlarına ilişkin bu hafta sonu ilgili komitelere rapor göndereceği de aktarıldı. Soruşturmanın sonuçlarına ilişkin, Adalet Bakanlığı’nın bundan sonraki tavrının belirleyici olacağı ifade ediliyor. Soruşturma dosyasının ne kadarının kamuoyuna açıklanacağı tartışma konusu olurken, özellikle Başkan Trump ile yakın çevresindeki bazı isimlere ilişkin bilgi ve belgelerin gizli kalıp kalmayacağı merak ediliyor.

Haberin Devamı

Rusya soruşturması tamamlandı
Beyaz Saray sözcüsü Sarah Sanders, bundan sonraki adımların Adalet Bakanı Barr’ın kararı olacağını, Beyaz Saray’ın Mueller’ın raporu konusunda bilgilendirilmediğini, raporun verilmediğini belirtti. Kongre’deki Demokratlar, daha önce raporun tamamının paylaşılmasını isteyeceklerini, gerekirse süreci mahkemeye götüreceklerini bildirmişti.

Soruşturma kapsamında Trump, 9 Mayıs 2017’de eski FBI Direktörü James Comey’in görevine son vermiş, Adalet Bakanlığı da soruşturmay a özel yetkili savcı olarak 17 Mayıs 2017’de, Robert Mueller’i atamıştı. Mueller, Trump’ın kampanya ekibinin seçimi etkilemek için Rusya’yla işbirliği yapıp yapmadığını, Başkan’ın soruşturmayı engellemeye çalışıp çalışmadığını araştırıyordu.