Saç Ekimi Sonrası Greftler Kaç Günde Tutar?

Hastalarımızın bize en çok sorduğu sorulardan birisi de saç ekimi sonrasında greftlerim kaç günde tutar?

Bence ilk 10 gün çok kritik, çünkü greftler 10 gün geçtikten sonra yeni yerlerine gayet iyi adapte oluyor. Daha sonra yerlerinden çıkmaları çok zor. Ufak dokunuşlarla veya şapka vs temasıyla greftlere bir şey olmaz. Tabii ki greftlerdeki kabukların tamamen temizlenmesi birkaç gün daha sürebiliyor ama 10 günden sonra bir şeylerin yolunda gitmeme ihtimali çok düşer ve hastalar rahat hareket edebilirler. 10 gün sonrasında hastalar, topla yapılan sporlar ya da yakın dövüş sporları gibi kafaya sert darbe riski taşıyanlar dışında her türlü spor aktivitesine başlayabiliyorlar.

Haberin Devamı

Aslında 10 . gün sonrasında greftlerin zarar görmesi için ya başınızı sertçe bir yere vurarak kanamasına ve çıkmasına neden olmalısınız ya da grefti tutup kendiniz dışarı çekmelisiniz (bunu sertleşmiş bir kalın kabuk parçasını temizlemeye çalışırken de yapabilirsiniz , dikkatli olun ve kabukları yumuşak masajla temizleyin).

Yıkama ve operasyon sonrası bakım greftlere zarar gelmemesi konusunda anahtar..

İlk yıkama genellikle 2. gün yapıldıktan sonra ilk hafta greftlere fazla dokunmadan, nazikçe yıkama yapılmalı. 2. haftada biraz daha masaj yaparak kabukların yumuşatılması ve temizlenmesi gerekiyor. Saç ekimi sonrasında ekilen saç greftlerinin kökleri deri içinde kalıp yaşamaya devam ederken, 10-15 . günlerde kıl kısımları yavaşça dökülmeye başlar ve ekilen tüm saçlar, ekimden yaklaşık 1-1.5 ay içinde kaybedilebilir. Bu yüzden hastalar saç greftlerini kalıcı olarak kaybettiklerini düşünebilirler. Fakat deri içinde yaşayan saç kökleri ise yaklaşık 3-4 ay içinde saç üretimi yaparak yeni saçlarınızın çıkışını sağlayacaktır.