SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Saç ekiminde ön saç çizgisi tasarımı

Saçım tıraş edilecek mi, yara izleri görülecek mi, yoğunluk sağlanabilecek mi gibi bir dolu endişeden oluşan liste uzayıp gidiyor. Peki ya bu sorunların olmadığı bir saç ekim tekniği var mı?

|

Op. Dr. Güncel Öztürk denetimindeki Saç Ekim Merkezi Uzmanları, DHI yani tıraşsız saç ekim tekniğinin bu endişeleri giderdiğini belirtiyor. Tıraşsız saç ekimi tekniği, yani DHI saç ekim tekniğinde saç folikülleri aynı klasik FUE tekniğinde olduğu gibi mikro motorlar yardımıyla ense kökünden nadiren de olsa sakal ya da göğüsten alınıp saçın döküldüğü ve seyreldiği bölgelere ekilir. Tıraşsız saç ekim tekniğinin diğer tekniklerden farkı ise işte tam da bu noktadan sonra başlıyor.

Tıraşsız saç ekiminde yara izi oranı ve riski düşüktür

Tıraşsız saç ekim tekniğinde kullanılan özel teknik günümüzde mevcut olan tekniklerden çok daha gelişmiş bir teknolojiyle çalışır. Bu teknikte birinci hedef neşter ya da dikiş kullanmadan ve kafa derisinde delik açmadan hayat boyu garantili saç ekimi işlemi gerçekleştirmektir. Tek bir seansta tamamlanan bu prosedürle daha doğal görünen ve oldukça yoğun saçlara sahip olmak mümkün.

Saç kökleri direkt olarak ekilir

Tıraşsız saç ekimi tekniği uygulamasındaki temel fark, son birkaç yıl içerisinde geliştirilmiş saç ekim kaleminin kullanılmasıdır. İnceliği 0.6 mm ve 1 mm arasında değişen cerrahi kalem ile alınan greftler ayrıştırılıp temizlendikten sonra kafa derisine herhangi bir kanal açmaksızın direkt olarak nakledilir. Uygulaması diğer yöntemlere göre daha fazla dikkat, hassasiyet ve emek gerektiren bu teknik saç ekim hastalarına göz ardı edilemeyecek çok sayıda avantaj sunar.

Tıraşsız saç ekiminin avantajları

Hairneva Saç Ekim Merkezi Uzmanları “Saç ekim kaleminin ince uçlu yapısı sayesinde saç nakli daha sık ve daha hızlı gerçekleştirilebilir. Bu kalemle saçların çıkma yönü istenildiği gibi belirlenebilir. Böylece saça daha doğal bir görünüm vermek kolaylaşır. Saç ekilecek bölgede kanal açmak gerekli olmadığı için var olan sağlam saç kökleri nakil sırasında herhangi bir şekilde zarar görmez. Kanal açılmaması sayesinde kesi ve dikiş atılmaması kanama riskini mümkün olduğunca en aza indirir. Böylece iyileşme süreci çok daha kısalmış olur. Ekilen saç köklerinin tutunma oranı çok daha yüksektir. Ekilen yeni saç kökleri daha hızlı uzamaya başlar. Bunun nedeni ise saç kökleri bekletilmeden ekildiği için hücre bölünmesinin kaldığı yerden devam etmesidir. Saç alım işleminin gerçekleştirildiği donör bölge çok az zarar görür. Bu nedenle bu bölgede de iyileşme daha hızlı olur. Alındaki saç çizgisi ve sıklığı 3D tasarım cihazlarıyla planlanarak yapılır. Bu sayede çok daha doğal bir görünüm elde edilebilir. Tıraşsız saç ekim tekniğinde de acı hissini yok etmek için lokal anestezi uygulanır. Hasta operasyon boyunca rahatlıkla film izleyebilir ya da kitap okuyabilir. Operasyondan sonra ise günlük hayatına hiç ara vermeksizin dönebilir.

Tıraşsız saç ekimi tekniği saç tasarımında esneklik sağlar

Saç ekiminde doğru tekniğin seçilmesi sağlayacağı esneklik açısından çok önemlidir. FUE ya da DHI gibi tıraşsız saç teknikler ile saç kökleri teker teker alınıp kanal açılmadan ekildiği için ön saç tasarımındaki kıvrımlarda çok daha yüksek başarı sağlanır. Bu sayede saç yoğunluğu da daha doğru bir şekilde belirlenebilir. Günümüzde saç ekiminde 3D tasarım cihazlarından faydalanıldığı için hasta saç tasarımını ve ön saç çizgisinin nasıl olacağını operasyondan önce görebiliyor. Bu hem saç ekimi ekibi hem de hasta için çok önemli bir avantaj sağlıyor.

Bu kriterler göz önünde bulundurularak saç ekimi kişiye özel tasarlanırsa ve saç doğal görünecek şekilde yeniden yapılandırılırsa kişinin operasyon geçirdiği belli bile olmaz. Saç ektirecek hastaların doğal görünümlü ve başarılı bir saç ekimi yaptırabilmeleri için saç ekimi ekibini ve ameliyatın yapılacağı sağlık merkezini özenle seçmeleri tavsiye edilir.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.