Vücudu magnezyuma doyuruyor! Tam bir şifa deposu… Bugüne kadar hep gözümüzün önündeymiş
Vücudu magnezyuma doyuruyor! Tam bir şifa deposu… Bugüne kadar hep gözümüzün önündeymiş Magnezyum, vücudumuz için önemli bir mineraldir ve bir dizi sağlık faydası sunar. Kas ve sinir fonksiyonlarını düzenlemeye yardımcı olurken, kemik sağlığını korumaya da katkıda bulunur. Doğada bulunan bazı besinler adeta magnezyum deposudur. Tam bir şifa deposu olan o besin…
16.02.2024 Sağlık
Kırmızı et kadar besin değerleri var! Et yemiş kadar yapan o gıdalar
Kırmızı et kadar besin değerleri var! Et yemiş kadar yapan o gıdalar Protein açısından en zengin besinler arasında yer alan kırmızı et tüketemeyenlerin ete alternatif olarak tüketebileceği protein deposu yerine geçen besinler var. Et yemiş kadar vücudu proteine doyuran bu besinler ulaşılması kolay, hemen hemen herkesin evinde bulunan yiyecekler.
15.02.2024 Sağlık
Kilo verme sürecinde doğru bilinen yanlışlar! Kilo kaybını engelleyen 9 neden
Kilo verme sürecinde doğru bilinen yanlışlar! Kilo kaybını engelleyen 9 neden Kilo verme yolculuğuna çıkan herkesin temel olarak bildiği besinler arasında abur cuburlar, şekerli gazlı içecekler ve şeker ürünleri yer alıyor. Ancak bazı salata, bitkisel süt ve peynir gibi sağlıklı bilinen gıda maddeleri kilo vermemizi zorlaştırıyor. İşte diyetisyenlere göre kilo verme hedeflerinizin önüne taş koyan 9 besin...
20.04.2023 Bilgi Rehberi
Oruçluyken hissedilen halsizliği gidermek için liste! Sırrı yumurta, lor peynirinde saklı
Oruçluyken hissedilen halsizliği gidermek için liste! Sırrı yumurta, lor peynirinde saklı Ramazan ile birlikte ortaya çıkan halsizlik ve yorgunluk sıklıkla karşılaşılan ve birçok insanın günlük yaşamını olumsuz yönde etkileyen sorunlardan biri haline geldi. Bu problemin birincil kaynağı ise yanlış beslenme. Özellikle ramazan ayında zinde kalabilmek ve halsizliği önlemek için dikkat edilmesi gereken noktaları Dr. Öğr. Üyesi Diyetisyen Tuba Kayan Tapan'a sorduk.
14.04.2023 Genel Sağlık
Başarının yolu beslenmeden geçiyor
Başarının yolu beslenmeden geçiyor Okul çağındaki çocukların sağlıklı beslenmesi, hem gelişimlerini hem de akademik başarılarını olumlu etkiliyor. Uzmanlar, öğünlerde protein, taze sebzeler ile tam tahıllı ürünlerin tercih edilmesini ve hazır gıdadan uzak durulmasını öneriyor.
4.09.2022 Gündem
Spor yapanların en çok tükettiği 7 favori besin
Spor yapanların en çok tükettiği 7 favori besin Yaz aylarında fit ve sağlıklı bir vücuda sahip olmak isteyenlerin, hem yapılan egzersizden maksimum fayda sağlamaları hem de yaz sıcaklarında sağlıklı bir bedene sahip olmaları için tüketmesi gereken 7 besini Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Derya Fidan açıkladı.
Yaza formda girmek için 7 beslenme önerisi
Yaza formda girmek için 7 beslenme önerisi Yaza formda ve fit girmek için bazı beslenme önerilerine dikkat edilmesi gerektiğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Aybüke Açıksöz, “Ödem atıcı besinler tüketin, mutlaka güne kahvaltı ile başlayın, su tüketiminizi artırın, ağır yiyeceklerden uzak durun, şok diyetler yapmayın ve açık hava egzersizlerine vakit ayırın” dedi.
14.05.2022 Sağlık
Çocuklarınızın bayılacağı sağlıklı atıştırmalık tarifleri
Çocuklarınızın bayılacağı sağlıklı atıştırmalık tarifleri Yapılan çalışmalar; çocuklarda sağlıksız beslenme ve hareketsizliğin bağışıklık sistemini baskılayarak enfeksiyon hastalıkları riskini artırdığını, büyüme geriliği, obezite, diyabet ve kalp-damar hastalıkları gibi kronik hastalıklara zemin hazırlayabildiğini gösteriyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayşe Sena Binöz, konu hakkında bilgi verdi.
Kilo Aldıran Besinler Nelerdir? Sağlıklı Ve Kilo Aldırıcı Besinler Listesi
Kilo Aldıran Besinler Nelerdir? Sağlıklı Ve Kilo Aldırıcı Besinler Listesi Özellikle kilo almakta sorun yaşayan kişiler, belirli besinleri tüketerek kolay bir şekilde kilo alabilirler. Ancak kilo almakta sorun alan kişilerin, en sık yaptığı hatalardan biri sağlıksız gıdalar yemeleridir. Sağlıksız gıdalar, kişilerin sağlığını da bozmaktadır. Ancak kilo almak isteyen kişiler sağlıklı gıdalar ile bu sorunu çözebilirler. Sizler için kilo aldıran besinler, sağlıklı ve kilo aldırıcı besinler hakkında bulunan bütün bilgileri detaylı bir şekilde derledik.
28.10.2021 Diyetler
Türk mutfağında kahvaltı ne zaman ortaya çıktı? 'En önemli öğün' diyorlar ama...
Türk mutfağında kahvaltı ne zaman ortaya çıktı? 'En önemli öğün' diyorlar ama... Tüm dünyada güne başlarken en önemli öğün sabah kahvaltısı olarak bilinir. Ancak son günlerde kahvaltının tarihinden yola çıkarak yararlı mı yoksa zararlı mı olduğuna dair yeni bir tartışma karşımıza çıkıyor. Peki, kahvaltı kültürü nasıl ortaya çıktı, günün en önemli öğünü gerçekten kahvaltı mı, kahvaltı zararlı mı, sabah kahvaltısı yapılmazsa vücudu nasıl etkiler? Bakın işin uzmanları ne diyor! İşte kahvaltının tarihinden sağlık için önemine kadar merak edilen tüm detaylar...
14.09.2021 Gündem
Sahuru kahvaltı gibi planlayın
Sahuru kahvaltı gibi planlayın Oruç tutarken bağışıklığın düşmemesi için sahurun kahvaltı gibi planlanması gerektiğini belirten Uzman Diyetisyen Sinem Türkmen, sahurda tercih edilmesi gereken besinler hakkında vatandaşları uyardı...
13.04.2021 Gündem
Vitamin Nedir? Hangi Vitamin Ne İşe Yarıyor, Hangi Besinlerde Bulunur?
Vitamin Nedir? Hangi Vitamin Ne İşe Yarıyor, Hangi Besinlerde Bulunur? Vitaminler; hayatın sürdürülmesi adına insan vücudunun ufak oranlarda gereksinim duyduğu organik bileşikler olarak tanımlanabilir. Pek çok vitamin insan vücudu tarafından ya çok az üretilir ya da hiç üretilmez. Bu yüzden vitaminlerin çoğu besinlerden alınır. Peki vitamin nedir? Hangi vitamin ne işe yarıyor, hangi besinlerde bulunur? İşte, tüm detaylar.
20.03.2021 Sağlık
Kilo Alma Diyeti Nasıl Yapılır? Kolay Kilo Almak İçin Yapılabilecek Diyet Listeleri
Kilo Alma Diyeti Nasıl Yapılır? Kolay Kilo Almak İçin Yapılabilecek Diyet Listeleri Pek çok kişi fazla kilolarından muzdaripken, ideal kilosunda olmayan ve kilo alamayan insanlar için de büyük bir sorundur. Nedenler arasında genetik faktörler ilk sırada yer alırken, yanlış beslenme sonucunda da bazı kişilerde zayıflık hastalığı gelişebiliyor. Aynı zamanda tiroid sorunları, şeker, hızlı çalışan metabolizma ve antidepresan ilaçları da aşırı zayıflığa neden olmaktadır. Kilo almak için nasıl bir diyet uygulanmalı ve hangi besinler tüketilmeli detaylarıyla derledik.
19.03.2021 Sağlık
Yulaf Diyeti Nasıl Yapılır? Yulaf Diyet Tarifi Listesi
Yulaf Diyeti Nasıl Yapılır? Yulaf Diyet Tarifi Listesi Sağlıklı bir şekilde zayıflamak isteyen kişiler için önerilen besin değeri yüksek diyet programlarından biri yulaf diyetidir. Şok diyetler ile kilo vermek ve vücudundaki ödemleri atmak isteyen kişiler son zamanların en çok önerilen diyet listelerinden biri olan yulaf diyetini tercih etmektedir. Yulaf diyeti hakkında detaylı bilgi almak ve nasıl yapıldığı öğrenmek isteyenler için tüm detayları derledik.
19.03.2021 Sağlık
Gaz Yapmayan Yiyecekler Nelerdir? Emziren Anneler İçin Gaz Yapmayan Besin Önerileri
Gaz Yapmayan Yiyecekler Nelerdir? Emziren Anneler İçin Gaz Yapmayan Besin Önerileri Karın içi huzursuzluk olarak tanımlayabileceğimiz gaz, bağırsaklarda hava birikmesi olayıdır. Gaz, aslında birçok insanın da başlıca sorunudur. Önemli bir hastalık olmamasına rağmen, kişiyi oldukça rahatsız eder. Özellikle emziren annelerde bu duruma daha çok dikkat edilmelidir. Çünkü annenin gaz sorunu bebeklere yansımaktadır. Gaz yapmayan besinleri ve emziren anneler için gaz yapmayan beslenme programını sizler için derledik.
6.03.2021 Sağlık
Emziren Anneler Ne Yememeli? Emziren Annelere Yasaklı Besinler Nelerdir?
Emziren Anneler Ne Yememeli? Emziren Annelere Yasaklı Besinler Nelerdir? Annelerin emzirme döneminde; hem kendilerinin hem de bebeklerin sağlığı bakımından dikkat edilmesi gereken önemli hususlar bulunmaktadır. Yenilmesi önemli olan besinler gibi uzak durulması gıdalar da dikkate alınarak sağlıklı bir beslenme düzeninin sürdürülmesi oldukça önemli olmaktadır. Peki emziren anneler ne yememeli? Emziren annelere yasaklı besinler nelerdir? İşte ayrıntılar.
17.02.2021 Sağlık
Kilo Almanın Yolları Nelerdir? En Hızlı Kilo Alma Yöntemleri Nelerdir?
Kilo Almanın Yolları Nelerdir? En Hızlı Kilo Alma Yöntemleri Nelerdir? Kilolu olmak ne kadar sağlık sorunu olarak değerlendirilse de çok zayıf olmak da bir o kadar tehlikelidir. Estetik açıdan da sağlık açısından da bireylerin kilo oranlarının dengeli olması gerekir. Kilo almanın yolları nelerdir? En hızlı kilo alma yöntemleri nelerdir? İdeal kilo nasıl olmalıdır? Kilo almaya yardımcı olan besinler nelerdir? İşte, tüm detaylar...
16.02.2021 Sağlık
Kalbe ne iyi gelir? Kalbe iyi gelen yiyecekler ve bitkiler nelerdir?
Kalbe ne iyi gelir? Kalbe iyi gelen yiyecekler ve bitkiler nelerdir? Kalp yaşamımız için en gerekli organımızdan bir tanesidir. Bu sebeple de kalp sağlığı çok önemlidir. Kalbe ne iyi gelir diye öncesinde önlemler almak gerekir. İşte, merak edilen tüm detaylar...
13.01.2021 Sağlık
Damar tıkanıklığına ne iyi gelir? Damar açıcı bitkiler nelerdir?
Damar tıkanıklığına ne iyi gelir? Damar açıcı bitkiler nelerdir? Damar tıkanıklığını iyileştirmek, tıkanık damarları açmak için yaşam tarzınıza ve beslenmenize dikkat etmeniz gerekir. Damar tıkanıklığını açmak için kullanılabilecek bazı şifalı bitkiler ve doğal yöntemler bulunuyor. Damar tıkanıklığı, çok ciddi pek çok rahatsızlığı beraberinde getirir. Bu nedenle damar tıkanıklığına ne iyi gelir sizler için derledik.
5.01.2021 Sağlık
Son depremler sorgula AFAD - Kandilli 23 Kasım 2020 | Deprem mi oldu, nerede deprem oldu?
Son depremler sorgula AFAD - Kandilli 23 Kasım 2020 | Deprem mi oldu, nerede deprem oldu? Son dakika deprem haberleri... Kandilli Rasathanesi ve AFAD Türkiye ve yakın çevresinde meydana gelen son dakika depremleri listelemeye devam ediyor. Peki, bugün deprem oldu mu? En son nerede deprem oldu? İşte 23 Kasım son depremler listesi.
23.11.2020 Gündem
Aile boyu lezzet
Aile boyu lezzet Sağlıklı ve iyi beslenmenin önemi ortadayken kimileri de lezzet kaygısıyla bundan kaçınabiliyor.
17.10.2020 Cumartesi
Dengeli beslenen çocuğun dikkat ve konsantrasyonu daha yüksek!
Dengeli beslenen çocuğun dikkat ve konsantrasyonu daha yüksek! Okul çağındaki çocukların gerek uzaktan eğitimde gerekse de yüz yüze eğitim sırasında sağlıklı beslenmesinin oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Melike Aslıhan Kara, dengeli beslenen çocukların dersteki dikkat ve konsantrasyonlarının daha yüksek olduğunu söyledi. Özellikle eğitim döneminde zihin açan ve konsantrasyonu artıran yiyeceklerin tüketilmesini öneren Diyetisyen Kara, hazır gıdalardan uzak durma uyarasında bulunarak çocuklar için örnek bir beslenme listesi verdi.
11.09.2020 Aile
Uzaktan eğitim sırasında çocuklar evde nasıl beslenmeli?
Uzaktan eğitim sırasında çocuklar evde nasıl beslenmeli? Okullardaki eğitim 'uzaktan eğitim' sistemine taşınmasından sonra, eğitim kadar çocukların beslenmesi de büyük önem taşıyor. Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım özellikle bu dönemde beslenme konusunda ebeveynlere yardımcı olacak önemli bilgiler verdi. Peki, uzaktan eğitimde çocuklar evde nasıl beslenmeli? Nelere dikkat edilmeli? Sabah kahvaltısı öğlen yemeğinde nasıl besinler hazırlanmalı?
27.03.2020 Ebeveyn
Ümit Aktaş: Bayramda çocuklarınızı zehirlemeyin!
Ümit Aktaş: Bayramda çocuklarınızı zehirlemeyin! Ramazan bayramında sıklıkla tüketilen şekerlemeler, çikolata ve baklava gibi şerbetli tatlıların baş aktörü olan şekerin çocuklarda yarattığı olumsuz etkilere dikkat çeken Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, bayramda beslenmeye karşı önemli açıklamalarda bulundu.
28.05.2019 Çocuk Sağlığı
‘Türk insanına uygun hale getirdik’
‘Türk insanına uygun hale getirdik’ Akdeniz Diyeti’ni biraz daha Türk insanına uygun hale getirdiklerini belirten Prof. Dr.Özata, diyetteki şarabı çıkarttıklarını, tencere yemeğinden uzaklaşan ve daha az su içen Türk halkı için fermente gıdalar ile egzersizi vurguladıklarını söyledi
26.03.2019 Gündem