Sağlıklı Yaşam

Sağlıklı Yaşam

Son dakika sağlıklı yaşam haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan sağlıklı yaşam gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan sağlıklı yaşam haber sayfamızda...

Sağlıklı Yaşam

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 9.898 sağlıklı yaşam haberi bulunmuştur.
Fibromiyalji hastası mısınız? Bahar ve ramazanınız rahat geçebilir
Fibromiyalji hastası mısınız? Bahar ve ramazanınız rahat geçebilir Yumuşak doku romatizması adıyla bilinen fibromiyaljiyi en çok etkileyen mevsim bahar ayları. Ramazan ayında da sağlıklı yaşam düzenini sağlamak önem taşıyor. Fibromiyalji ile ilgili önemli çalışmaları bulunan Uzman Doktor Mehmet Portakal, hem baharın hem de Ramazan'ın sorunsuz geçmesinin mümkün olduğunu açıkladı.
27.03.2024 Genel Sağlık
Osman Müftüoğlu'ndan hafızayı fişek gibi yapan öneri! Hepsi de evde olan malzemeler
Osman Müftüoğlu'ndan hafızayı fişek gibi yapan öneri! Hepsi de evde olan malzemeler Prof. Dr. Osman Müftüoğlu hafızayı ve sağlıklı yaşamı destekleyen 8 öneride bulundu. Müftüoğlu'nun önerileri evde bulunan malzemelerle kolaylıkla yapılabiliyor. Detaylar haberimizde.
Çalışkan olmak yaşlanmayı yavaşlatıyor! Alzheimer ve demans kapınızı çalmasın
Çalışkan olmak yaşlanmayı yavaşlatıyor! Alzheimer ve demans kapınızı çalmasın Sağlıklı yaşam pek çok şeyi etkiliyor. Peki bu doğrultudaki seçimleriniz geleceğinizi ve yaşlılığınızı da etkiliyor desek? İşte sağlıklı yaşamın yaşlanma, Alzheimer ve demans üzerindeki gücü!
21.03.2024 Genel Sağlık
Sağlık isteyen sofrasından eksik etmesin! 8 gıdayla daha kaliteli beslenin
Sağlık isteyen sofrasından eksik etmesin! 8 gıdayla daha kaliteli beslenin ABD'nin ünlü doktorlarından Dr. Bulsiewicz, sağlıklı beslenmek isteyen herkesin sofrasında bulundurması gereken 8 besinle ilgili bilgi verdi. İşte detaylar!
Canan Karatay’ın önerdiği formül kanıtlandı! Zeytinyağı içmek faydalı
Canan Karatay’ın önerdiği formül kanıtlandı! Zeytinyağı içmek faydalı Özellikle Canan Karatay’ın sıklıkla önerdiği zeytinyağının kanıtlanmış pek çok faydası var. bu faydalardan öne çıkanlar ise sağlıklı yaşam için sağlıklı organları beraberinde getiriyor. Cilt güzelliği ise tüm faydalarına ek, hediye! Detaylar haberimizde.
17.03.2024 Genel Sağlık
Sağlıklı olmanın 5 yolu! Meditasyon ve egzersiz uzun yaşamı getiriyor
Sağlıklı olmanın 5 yolu! Meditasyon ve egzersiz uzun yaşamı getiriyor Daha sağlıklı bir yaşam için yapmamız gereken şeyler vardır. Çevresel faktörler ve genetik sağlıklı kalabilmeyi olumlu veya olumsuz etkilerken bazen kişinin kendi sağlığı için bir rutin oluşturması gerekir. Uzmanlar 5 adımda daha sağlıklı olmanım yolunu buldu. İşte o formül.
13.03.2024 Genel Sağlık
Akne kremlerinde kanserojen madde
Akne kremlerinde kanserojen madde ABD’de bağımsız test laboratuvarı Valisure, önde gelen cilt bakım markaları tarafından satılan bir dizi akne tedavi ürününde kansere neden olan benzen adlı kimyasalın yüksek seviyelerde tespit edildiğini duyurdu.
11.03.2024 Gündem
Dünya tarihine geçen ameliyat! Beyin ölümü gerçekleşmiş kadının kollarını erkeğe 'vidaladılar'
Dünya tarihine geçen ameliyat! Beyin ölümü gerçekleşmiş kadının kollarını erkeğe 'vidaladılar' Tarihte ilk kez ölü insan bedenden kesilen kollar, bir kaza nedeniyle uzuvlarını kaybetmiş başka bir insana aktarıldı. Olayın detayları dünyada manşet oldu.
7.03.2024 Dünya
Araştırma ortaya koydu: Günde en az 2 bin 200 adım atmak erken ölüm riskini azaltıyor
Araştırma ortaya koydu: Günde en az 2 bin 200 adım atmak erken ölüm riskini azaltıyor İngiltere’de yapılan araştırmaya göre, günde 10 bin adıma kadar en az 2 bin 200 adım atmak erken ölüm riskini azaltıyor.
6.03.2024 Dünya
Spora başlarken kalbinizi bozmayın! Uzmanından yeni başlayanlara 5 uyarı
Spora başlarken kalbinizi bozmayın! Uzmanından yeni başlayanlara 5 uyarı Sağlıklı yaşam şartlarından biri olan sporu hayatına yeni katanlar için uyarılarda bulunan Uzm. Dr. Canan Arpacık, özellikle kalp sağlığı için dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı. Kardiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Canan Arpacık, spor yapmaya başlamadan öncesi ve sonrasında dikkat edilecek 5 uyarı uyarıda bulundu.
23.02.2024 Genel Sağlık
Bu okul çok başka! Türküler eşliğinde sınıfa
Bu okul çok başka! Türküler eşliğinde sınıfa Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan "Okulumda Sağlıklı Besleniyorum" projesi çerçevesinde, okullarda ders öncesi kültür fizik hareketleri yapılıyor.
15.02.2024 Haberler
Bu okul çok başka! Türküler eşliğinde sınıfa
Bu okul çok başka! Türküler eşliğinde sınıfa Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan "Okulumda Sağlıklı Besleniyorum" projesi çerçevesinde, okullarda ders öncesi kültür fizik hareketleri yapılıyor.
15.02.2024 Gündem
Cansu Tosun: Fast food yerine salata yiyorum!
Cansu Tosun: Fast food yerine salata yiyorum! Meslektaşı Erkan Kolçak Köstendil ile mutlu bir evliliksürdüren bir çocuk annesi oyuncu Cansu Tosun (36), önceki gün spor hocasıyla birlikte Vadistanbul'da objektiflere yansıdı.
13.02.2024 Cadde
Kedilerden bulaşan ölümcül virüs! ABD'li yetkililer: Patojeni belirleyemedik
Kedilerden bulaşan ölümcül virüs! ABD'li yetkililer: Patojeni belirleyemedik Tarihte ilk kez sokak kedilerinden insanlara bulaşan bir virüs ölüme neden oldu. Bilim insanları virüsün patojenik olarak kayıtlarda yer almadığını ve çalışmaların devam ettiğini kaydetti.
13.02.2024 Dünya
Uzun yaşam oturma şeklinizde saklı! Çömelerek dinlenirsek bakın ne oluyor
Uzun yaşam oturma şeklinizde saklı! Çömelerek dinlenirsek bakın ne oluyor Günümüzde, oturarak geçirdiğimiz zamanın sağlığımıza olan etkileri giderek daha fazla önem kazanıyor. Ancak Hadza kabilesinin yaşam tarzı incelendiğinde, uzun süre dinlenmeye rağmen sağlıklı bir yaşam sürdükleri görülüyor. İşte oturma şeklimizin sağlığımıza etkileri.
12.02.2024 Genel Sağlık
Sağlıklı yaşlanmak isteyenlerin 5 sırrı! Uykusuz kalmak erkenden beyni yaşlandırıyor
Sağlıklı yaşlanmak isteyenlerin 5 sırrı! Uykusuz kalmak erkenden beyni yaşlandırıyor Yaşlanma kimilerinin korkulu rüyası kimilerinin de hayatın doğal akışı olarak yorumladığı bir süreç. Bu süreci farkında olarak olumlu bir şekilde göğüslemek ise yaşlanma fikrine olan bakış açısı üzerinde oldukça etkili. Peki sağlıklı bir yaşlanma süreci nasıl olur? Yaşlanma sürecini etkileyen faktörler neler?
8.02.2024 Püf Noktası
'3 kız kardeş' diye biliniyor! 90 yaşını geçmenin sırrı bu besinlerin içinde saklı
'3 kız kardeş' diye biliniyor! 90 yaşını geçmenin sırrı bu besinlerin içinde saklı Sağlıklı, uzun ve huzurlu bir yaşam için birçok kişi farklı yöntemler sunuyor. Çoğu kişi ise daha uzun bir yaşama sahip olabilmek için yapılacak şeylerin değişken olduğundan söz ediyor. Ancak uzun ömür gurusu bu yiyecekleri tüketenin 90 yaşını geçme şansını artıracağını iddia ediyor.
Sabah içilen limon suyunun faydası yok, zararı var! Detokslar sizi yanıltıyor mu?
Sabah içilen limon suyunun faydası yok, zararı var! Detokslar sizi yanıltıyor mu? Detoks, sağlıklı yaşam tercihi olan kişilerin bir numaralı tercihi. Ancak uzmanlar bazı durumlarda detoksunuzun vücudunuza zarar verebileceği konusunda uyarıyor. Üstelik araştırmalara göre faydaları yalnızca psikolojik. Peki nasıl?
24.01.2024 Genel Sağlık
‘Sığınak’ milyarderleri! Tenhada gizlice başladılar
‘Sığınak’ milyarderleri! Tenhada gizlice başladılar Üçüncü Dünya Savaşı ve küresel ısınma tehlikesi nedeniyle endişeye kapılan milyarderler, tenha yerlerde gizlice sığınaklar yaptırıyor!
23.01.2024 Dünya
300 bin yıllık uykudan uyandı! Kuzeyden yayılacak, önceki salgınları unutun
300 bin yıllık uykudan uyandı! Kuzeyden yayılacak, önceki salgınları unutun İnsanlar henüz dünyada yokken var olan virüsleri keşfeden bilim insanları, kuzey kutbu üzerinde bulunan bu virüslerin bağışıklık sistemi tarafından tanınmadığını bildirdi. Bu nedenden ötürü önümüzdeki yıllarda ölümcül bir pandeminin yaşanacağını belirten uzmanlar virüsle ilgili detaylı bilgileri de paylaştı.
22.01.2024 Dünya
Özge Özpirinçci makyajsız video çekti! Yaptırdığı işlemleri tek tek sıraladı
Özge Özpirinçci makyajsız video çekti! Yaptırdığı işlemleri tek tek sıraladı Ekranların sevilen yüzü ünlü oyuncu Özge Özpirinçci, Instagram hesabından yaptığı son paylaşımla çok konuşuldu. Ünlü oyuncu makyajsız bir video paylaştı. Doğallığıyla bilinen oyuncu dizisi için yaptırdığı işlemleri saydı.
23.01.2024 Cadde
Balıkesir'den basketbolda dev adım! Dikkat çeken tesisleşme hamlesi
Balıkesir'den basketbolda dev adım! Dikkat çeken tesisleşme hamlesi Sporda tesisleşme konusunda yaptığı atılımlarla dikkatleri üzerine çeken Balıkesir, şimdi de bir basketbol şehri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.
19.01.2024 Basketbol
Adım adım hastalıklardan korunun! 8 adımda sağlıklı beslenme tavsiyeleri
Adım adım hastalıklardan korunun! 8 adımda sağlıklı beslenme tavsiyeleri 2024’ü sağlıklı geçirebilmek için beslenme tüyoları veren Diyetisyen Gül Uygun Karakulak, "Öğünlerinizi geçiştirmeyin. Mutlaka haftalık menü planlamaları yapın. Haftanın 2-3 günü kurubaklagillere, 2-3 günü balığa yer verin" dedi.
19.01.2024 Genel Sağlık
Her şeyin uzmanı yaşam koçları... Tek mesajla aşık ediyor!
Her şeyin uzmanı yaşam koçları... Tek mesajla aşık ediyor! Hayattan keyif almaktan ilişkilere, kilo vermekten güzelliğe yaşam koçları diyetisyenlerin, dermatologların hatta psikologların mesleki alanında faaliyet gösteriyor. Üstelik sağlığı doğrudan etkileyen birçok konuda uzmanlığa sahip olmadan seans başı 1000 lira karşılığında danışmanlık veriyor, hatta işlem yapıyorlar.
18.01.2024 Gündem
RSV aşısı, bebeklerin hastaneye yatışını 'yüzde 80'den fazla azaltıyor
RSV aşısı, bebeklerin hastaneye yatışını 'yüzde 80'den fazla azaltıyor Üç ülkede yapılan araştırma, yaygın ve tehlikeli kış virüsü olan RSV’ye karşı bebekleri korumak için geliştirilen antikorun, hastaneye yatışları yüzde 80’den fazla azalttığını gösterdi.
28.12.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Sağlıklı Yaşam ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.