Beyaz ekmeği sağlıklı hale getiriyor, kan şekeri yükselmiyor! Önce dondur, sonra kızart Diyetisyenler genellikle beyaz ekmeğin kan şekerinde büyük artışlara neden olduğunu belirterek tüketilmemesi gerektiğini söylüyor. Ancak Dr. Karan Raj, beyaz ekmeği daha sağlıklı hale getiren tüyoyu açıkladı. Öğrenince çok şaşıracaksınız.
Aynı anda tüketmeyin! Canan Karatay: 'Bağırsaklar neye uğradığını şaşırıyor' Kalp ve iç hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, sağlıklı beslenme konusunda sık sık uyarılarda bulunuyor. Bunlardan biri de kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi salatalık ve domates için geldi. Detaylar haberimizde!
Tam mevsiminde kuşkonmazlı tarifler! Ünlü profesörlerin de listesinde Nisan ayı gelmişken, bazı meyve ve sebzeler de raflarda yerini almaya başladı. Kuşkonmaz da faydaları saymakla bitmeyen bu bitkiler arasında. Ünlü profesörlerin de listesinde olan kuşkonmaz haberimizde!
Yemeği, salatası ve çayı! Her biri ayrı şifa deposu madımak otu tarifleri Madımak otu Bolu’dan Erzurum’a kadarki topraklarda yetişen ve özellikle bölge halkının sıklıkla tercih ettiği bir ottur. Faydaları saymakla bitmeyen bu yeşillikle yapılacak tarifler de hem sofranıza sağlık hem de lezzet getirebilir. İşte detaylar!
Zeytinyağına yeni rakip! Avokado yağı tüm yağlardan daha mı sağlıklı? Yüzyıllardır mutfakların vazgeçilmezi olan zeytinyağı zengin içeriği sayesinde her derde devadır. Ancak son zamanlarda zeytinyağını tahtından edebilecek bir yağdan bahsediliyor: Avokado yağı! Avokado yağı ve zeytinyağı, mutfaktaki çok yönlülüğü ve etkileyici besin yoğunluğu sayesinde en iyi iki seçenek olabilir. Peki avokado yağı zeytinyağından daha mı sağlıklı?
Süte, kefire, yoğurda karıştıran yaşadı! Yüksek tansiyona ve kansızlığa birebir Her tahıl ürününde ya da her buğdayda bulunmayan rüşeymin faydaları saymakla bitmiyor. Aldığınız ekmekleri tam tahıllı olanlarla değiştirmenin vakti geldi! Detaylar haberimizde.
Canan Karatay son noktayı koydu! 'En sağlıklısı pastırma, kuruysa uzak durun' Sucuk, salam, sosis ve pastırma etin işlenmiş hali olsa da pek çok kere bunlar arasından en faydalısının hangisi olduğu tartışma yarattı. Söz konusu işlenmiş gıdalardan en sağlıklısının pastırma olduğunu açıklayan Prof. Dr. Canan Karatay, önemli açıklamalar yaptı.
Vücutta vitamine tavan yaptıran tüyo! Kimse bilmiyor, portakalı bile kabuğuyla yiyin Sebzelerin renkleri ile faydaları arasında bir ilişki vardır. Kırmızı sebzeler antioksidan özellikleriyle tanınırken, yeşil sebzeler göz sağlığına yardımcı olmalarıyla ünlüdür, sarı sebzeler ise genellikle iyi bir protein kaynağı olarak kabul edilir. Peki tüm bu yiyecekleri, besin değerinden en üst düzeyde faydalanmak için nasıl yemeliyiz?
Marmeladı da şifa deposu! Vitamin ve potasyum zengini meyve kayısı Kayısı ve kayısı marmeladı faydalarıyla öne çıkan ürünler. Bu meyvenin şifa dolu marmeladının vücudunuzda yarattığı etkiye ilişkin detaylar haberimizde!
Kan şekerini dengeleyen 5 şifalı çay! Ramazan ayında sağlıklı içecekler seçin Türkiye’de en çok tüketilen içecek olan çayın farklı versiyonları ve farklı malzemelerle yapılan türleri de var. Bunlardan 5 tanesi ise şifalı oluşlarıyla öne çıkıyor. Bu çaylar ramazan ayında da iyi gelecek! Detaylar haberimizde.
Osman Müftüoğlu'ndan hafızayı fişek gibi yapan öneri! Hepsi de evde olan malzemeler Prof. Dr. Osman Müftüoğlu hafızayı ve sağlıklı yaşamı destekleyen 8 öneride bulundu. Müftüoğlu'nun önerileri evde bulunan malzemelerle kolaylıkla yapılabiliyor. Detaylar haberimizde.
Meyve-sebzenin ömrünü uzatan doğal yöntem: Yıkayın, fırınlayın, buzluğa atın Bağışıklık sisteminizi güçlü tutmak için meyve ve sebze tüketiminizi artırmak artık her zamankinden daha önemli. Hâl böyle olunca taze bir şekilde alınmış meyve ve sebzelerin uzun süre saklanmasının yolları aranır oldu? Peki, meyve ve sebzelerin tazeliğini korumanın yolu ne?
Unutkanlığa karşı biberiye! Sayısız faydası var, saça her gün sürün Biberiye genellikle et pişirirken kullanılan, yoğun kokusu ve aromasıyla lezzetli yemeklerde mutlaka izi bulunan bir baharat. Bu baharatın faydaları da en az tadı ve kokusu kadar hoşunuza gidecek. Detaylar haberimizde.
Abur cuburun bağımlılık yaptığı kanıtlandı! Paketli yiyecekler mutlu etmiyor depresyona sokuyor Abur cuburla ilgili yapılan son araştırmalara göre, bu karşı konulamaz yemeklerin sadece lezzetli olmak için değil, aynı zamanda bağımlılık yapmak için de tasarlandığı bulundu. Öyle ki bazı uzmanlar, Wall Street Journal'a göre doyumsuz arzuyu gerçek bir akıl hastalığı olarak adlandırdı. İşte abur cubur bağımlılığının detayları.
Dertlere deva hastalara şifa hurmanın 7 faydası! Stresinizi kontrol etmek için 1 tane yiyin Ramazan ayının gelmesiyle sofralarımızda daha sık kullandığımız hurma, çoğu kişi için gerçekten sık tercih edilen bir besindir. Yalnızca bir ay değil yılın 12 ayı tüketmemiz gereken hurmanın iyi gelmediği şey yok. İşte hurmanın 7 faydası!
İbrahim Saraçoğlu reyhanı öneriyor! Bu kür iltihap söktürüp, vücudu temizliyor Pek çok uzman sağlıklı beslenme ve doğal ürünleri öneriyor. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu da o isimlerden biri. Bu kez konu ise reyhan!
Hazımsızlığı, gazı anında bitiriyor! İftardan sonra bir bardak için, daha rahat oruç tutun Ramazan ayının gelmesiyle uzun süren açlıklar beraberinde hazımsızlık sorunlarını da getirdi. İftar ve sahurda ne yapmanı gerektiğini bilirseniz hazımsızlık sorunuyla karşılaşmazsınız. İşte hazımsızlığı yok eden 5 bitki çayı!