Gündem Sakar Şakir filmi konusu ve oyuncu kadrosu

Sakar Şakir filmi konusu ve oyuncu kadrosu

24.06.2019 - 11:28 | Son Güncellenme:

Türk sinema tarihine damga vuran yapımlardan biri olan Sakar Şakir filmi 1977 yılında vizyona girdi. Kemal Sunal'ın başrollerinde yer aldığı filmi defalarca izlemiş olmamıza rağmen her izlediğimizde farklı tatlar almaya devam ediyoruz. Sakar Şakir filmi sakarlığı ile ün salan Şakir'e İstanbul'daki amcasından miras kalır. İstanbul'un yolunu tutan Şakir'in Gardırop Fuat ile maceraları konu alınır. Sakar Şakir bu akşam yeniden TV ekranında...

Sakar Şakir filmi konusu ve oyuncu kadrosu

Sakar Şakir filmi bu akşam TV ekranında yeniden yayınlanıyor. 1977 yapımı Türk Filmi Sakar Şakir'in başrollerinde Türk Sinema tarihinin en komik adamı Kemal Sunal yer alıyor. Kemal Sunal'ın yanı sıra filmde Adile Naşit, Ali Şen, Ünal Gürel, Macit Flordun gibi usta isimler yer alıyor.

Haberin Devamı

Sakar Şakir, 1977 yapımı bir Türk filmi. Yayınlandığı günden bu yana ilk günki tadından hiçbir şey kaybetmeyen film ekrana geldiği her an izleyiciyi ekrana kilitlemeyi başarıyor.

Sakarlığıyla çevresindekileri bıktıran Şakir'e İstanbul'da ölen amcasından büyük bir miras kalır. Fakat mirası paylaşmak istemeyen bir akrabası onu ortadan kaldırmak için planlar yapmaya başlar.Fakat Şakir yine sakarlıklarıyla olaylardan kurtulmayı başarır. Bu olaylar sırasında yolda ve İstanbul'da karşılaştığı Gardrop Fuat ile kovalamacaları sürmektedir. Filmin sonunda akrabası malları alamayacağını anlar ve delirir. Şakir ise yine sakarlık yaparak dükkânını havaya uçurur ve köyüne geri döner. (Filme göre İstanbul'un yarısı dükkânın patlamasıyla yanmıştır.)

Haberin Devamı

Oyuncular

Sakar Şakir/Hasan Titiz rolünde Kemal Sunal
Fatma Şen rolünde Adile Naşit
Hacı Şen rolünde Ali Şen
Gardrop Fuat rolünde Ünal Gürel
Marmara Kazım rolünde Macit Flordun
Lüfer rolünde Necdet Yakın
Şükrü rolünde Atilla Ergün
Sabri rolünde Kamer Sadık
Kahveci rolünde Hakkı Kıvanç
Sevda rolünde Ayfer Feray
Televizyoncu rolünde İhsan Yüce
Yusuf rolünde Yusuf Sezer
Arap Celal rolünde Celal Yonat
Zühtü rolünde Yavuz Şeker
Bekçi rolünde İhsan Bilsev
Çaycı İbo rolünde Hamit Haskabal
Otobüs muavini Mustafa rolünde Cengiz Öktem
Tuvalet kuyruğundaki adam rolünde Bahri Ateş
Hizmetçi rolünde Nermin Özses
Emlakçı rolünde Natuk Baytan
Manav rolünde İbrahim Kurt