Geri Dön

Şam Tatlısı Tarifi

Bol irmikli şam tatlısı tarifini sizinle paylaşıyoruz. Şerbetli irmik tatlılarını seviyorsanız bu tarife bayılacaksınız. Peki, şam tatlısı nasıl yapılır? İşte, şam tatlısı tarifi...

Şam Tatlısı Tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
2,5 su bardağı irmik
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tepeleme karbonat
1 çay bardağı kavrulmuş tuzsuz fıstık

Şerbeti için:

2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
1 dilim limon

Şam Tatlısı Nasıl Yapılır?

Şerbetli tatlı severler için şam tatlısı tarifi paylaşıyoruz. Ağızda dağılan yapısı ve içerisinde bulunan bol irmiği ile lezzetine doyamayacağınız muhteşem şerbetli tatlı olan şam tatlısı size farklı bir lezzet sunacaktır. Görünümü kadar kendide bir o kadar güzel olan şam tatlısını hiç böyle yemedim diyorsanız kolları sıvayıp mutfağa geçebilirsiniz. Peki, şam tatlısı nasıl yapılır? İşte şam tatlısı tarifi...

Birinci adım: Bir kapta şeker, yoğurt ve sıvıyağ pürüzsüz kıvam alıncaya kadar iyice çırpın.

İkinci adım: Daha sonra irmik, karbonat, vanilya eklenip tekrar çırpın.

Üçüncü adım: Un kontrollü şekilde ilave edilip çırpılır.

Dördüncü adım: Yağlanmış kare borcama hazırlanan harç dökülür.

Beşinci adım: 2' ye ayrılmış fıstıklar da üzerine düzenli bir şekilde dizilir.

Altıncı adım: Önceden ısıtılmış 180 ‘C fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.

Yedinci adım: Şerbeti için şeker, su küçük bir tencerede kaynatılır.

Sekizinci adım: Kaynadıktan sonra içine limon eklenip 1-2 dk daha kaynatılıp ocağın altı kapatılır.

Dokuzuncu adım: Tatlı fırından alındıktan sonra ilk sıcaklığının çıkması için beklenir.

Son adım: 5 dakika kadar sonra keskin bir bıçakla dilimlere ayrılır. Ilık şerbet tatlının üzerine gezdirilir. Şerbeti çekmesi için üzerine büyük bir tepsi kapatılıp 1-2 saat bekletilir.

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber