Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

Sanatçı Oytun Şanal yoğun bakımda

Televizyon tarihinin en popüler dizilerinden 'Dallas’ın baş karakteri 'JR Ewing’i seslendiren Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçısı 81 yaşındaki Oytun Şanal’ın iki gün önce evinde kalbi durdu. Hastaneye kaldırılan ve yoğun bakımda tedavisi süren Şanal’ın oğlu Cenk Şanal, “Organları cevap vermiyor sadece kalbi atıyor" dedi.

|

'Uzay Yolu' dizisindeki 'Kaptan Kirk'ün, 'Dallas' dizisindeki 'J.R. Ewing’in sesi olarak tanıdığımız Oytun Şanal, iki yıldır akciğer kanseriyle mücadele ediyordu. Eylül ayında durumu ağırlaşan Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçısı, İzmir Dikili’deki yazlığından İstanbul Moda’daki evine getirildi.

Oytun Şanal’ın kalbi 17 Eylül Pazartesi günü durunca hastaneye kaldırıldı ve kalbi tekrar çalıştırıldı. Sanatçının oğlu Cenk Şanal, yoğun bakımda tedavisi süren ve durumu kritik olan babasının iki yıldır kanserle mücadele ettiğini belirtti.

Cenk Şanal, "Eylül ayının başında ağırlaşmaya başladı. Dikili Çandarlı’daki yazlıktaydı. Kendisini buraya getirdim. İki kür kemoterapi aldı. Doktoru da buradaydı. Tekrar tetkik yapıldı. En son kemoterapi yapıldığında fenalaştı. Pazartesi akşamı evde kalbi durdu. Ambulansla buraya getirdiler. Yoğun bakımda. Tansiyonu düşük onu yükseltmek için sürekli ilaç veriyorlar. Bilinç yok. Hiçbir organ cevap vermiyor. Sadece kalbi atıyor. Doktor 'hazırlıklarını yapın' dedi. Bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunu olan Oytun Şanal, kendisi gibi dublaj sanatçısı olan ve 'Dallas' dizisindeki 'Suel Ellen’ı seslendiren Elçin Şanal’la evli.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.