Ekonomi Sanayici ve bankacılar el ele

Sanayici ve bankacılar el ele

17.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulları ortak toplantı düzenledi.  TOBB’un İstanbul Hizmet Binası’ndaki buluşma TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile TBB Başkanı Hüseyin Aydın başkanlığında gerçekleşti.

Sanayici ve bankacılar el ele

Reel sektörün ve finans sektörünün en üst düzey temsilcilerinin bir araya geldiği toplantıda uluslararası piyasalarda ve Türkiye ekonomisinde yaşanan son gelişmeler, para ve sermaye piyasalarındaki son durum, reel ve finansal sektörün önerileri ve beklentileri değerlendirildi.

Haberin Devamı

Kredi kanalları açık

Reel sektör ve finans sektörünün gündemlerindeki konuların detaylı olarak konuşulduğu toplantıda, Türkiye Bankalar Birliği’nin kredi kanallarının açık tutulması, vade ve fiyatlamalarda hassas davranılması, yapılandırma konularında aldığı tavsiye kararları, yeniden yapılandırma uygulamaları, eylül sonunda uygulamaya konulan KOBİ Destek Kredisi Projesi ile konkordato uygulaması görüşüldü.

DAHA GÜÇLÜ BİR DİYALOG

Toplantıyı değerlendiren TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Bugünkü toplantıyla reel sektör ile finans kesimi arasındaki diyalog mekanizmalarının güçlendirilmesini amaçladık. Finansmana erişim başta olmak üzere kamuoyuna yansıyan bazı sıkıntıları görüşerek Türkiye’nin ve özel sektörün menfaatleri doğrultusunda bunları nasıl çözebileceğimizi görüştük. KOBİ’lerin ekonominin bel kemiğini meydana getirdiği bu dönemde, büyümenin tempolu ve istikrarlı olabilmesi için reel sektör ile mali sektörün birlikte hareket edeceğine inanıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

TBB Başkanı Aydın, “Bankacılık sektörü ekonomik faaliyetin kesintisiz sürdürülmesinin gayreti içindedir. Yeni Ekonomik Programı doğrultusunda, toparlanmanın kısa sürede olacağına inanıyoruz. Üretim, yatırım, ihracat ve ticaretin finansmanını sürdürmeye, dengelemeye, hedeflenen dönüşüme ve toparlanmaya katkı vermeye devam edeceğiz. Zor dönemleri reel-finans sektörü işbirliğinde, açık iletişim ve yapıcı anlayış içinde birlikte atlatacağız. Kredilerin milli gelire oranı yüzde 70’e ulaştı. Bu oranı daha da yükselteceğiz” diye konuştu.