Sakarya Sapanca'daki Teleferik Projesinde Çevre Hassasiyeti

Sapanca'daki Teleferik Projesinde Çevre Hassasiyeti

20.09.2018 - 11:59 | Son Güncellenme:

Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer: "Teleferik istasyonlarının çevreye olumsuzluk yaşatmaması için tüm detayları planladık. Projenin tamamında insan sağlığını etkileyecek hiçbir materyal bulunmuyor"

Sapancadaki Teleferik Projesinde Çevre Hassasiyeti

SAKARYA (AA) - Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, ilçede yapılacak teleferik istasyonlarının çevreye olumsuzluk yaşatmaması için tüm detayları planladıklarını bildirdi.

Haberin Devamı

Yılmazer, yaptığı yazılı açıklamada, ilçede gerçekleştirilecek teleferik projesinin ilçe turizmine büyük bir ivme kazandıracağını belirterek, "Bu proje ilçemizin cazibesini arttırmak amacıyla hayata geçirdiğimiz bir proje. Tabii ki bu sadece teleferikten ibaret değil. Yukarıdaki 5 yıldır kirasını ödediğimiz 70 dönüm A tipi alanda sosyal tesisler teleferikle birlikte hayata geçecek. Teleferik projesi, bölge halkına, ilçemize ve şehrimize büyük kazanım sağlayacak." ifadelerini kullandı.

Proje hazırlanırken, uygulama bölgesinin hassasiyetlerini göz önünde bulundurduklarını vurgulayan Yılmazer, şunları kaydetti:

"Kırkpınar'da bulunan teleferik istasyonumuzda biri yer altında olmak üzere toplam 3 otopark alanımız bulunuyor. Teleferiğe binmek için gelen vatandaşlarımızın oluşturacağı araç trafiğini bu otoparklarla bertaraf etmiş olacağız. Hem büyük hem de küçük araçlar için biri yer altına olmak üzere 3 otopark planladık. Tüm otoparkların giriş-çıkışları ana yoldan sağlanıyor. Böylece araç trafiğinin iç mahallelere girmesine ve burada oluşabilecek rahatsızlıkların önüne geçmiş oluyoruz. Bölgede mevcut olan yeşil alanın korunması için özen gösteriyoruz. Teleferik istasyonunun bulunduğu taraftaki otoparkımız yer altında. Bu alanın üzerinde ise yine yeşil alan, çocuk parkları ve spor alanımız mevcut. Yani şu an olan dokunun bozulmaması için büyük özen gösteriyoruz. Diğer 2 otoparkımız ise yolun karşı tarafında yer alıyor. Bu otoparklardan yaya trafiğini ise inşa edilecek üst geçitle sağlayacağız."

Haberin Devamı

Yılmazer, istasyon için sadece 670 metrekarelik bir alanın kullanılacağını ve çevreyle uyumlu olması için ahşap ağırlıklı inşa edileceğini ifade ederek, "Teleferik istasyonlarının çevreye olumsuzluk yaşatmaması için tüm detayları planladık. Projenin tamamında insan sağlığını etkileyecek hiçbir materyal bulunmuyor. Motorlar elektrikli olduğu için çevreye ses olarak da bir olumsuzluk oluşturmayacak. İhaleyi kazanan firma ile yaptığımız sözleşmede özellikle çevreye saygı çerçevesinde maddeler koyduk. Yani belirttiğim tüm detaylar sözleşmede de yer alıyor. Yerel yönetim olarak tüm detaylarını düşündüğümüz, şehrimizde bir ilk olacak teleferik projesini Sapanca'ya kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.