Tatil Sapanca Ultra Maraton sona erdi

Sapanca Ultra Maraton sona erdi

17.06.2019 - 14:21 | Son Güncellenme:

NG Sapanca’nın desteğiyle bu yıl beşincisi gerçekleşen Sapanca Ultra Maraton, bu yıl da yüzlerce yerli ve yabancı sporcunun katılımıyla adrenalini doruk noktasına taşıdı…

Sapanca Ultra Maraton sona erdi

Yerli yabancı yaklaşık 800 amatör ve profesyonel sporcunun katıldığı Sapanca Ultra Maraton’da, katılımcılar seviyelerine göre ayrılan 6K, 13K, 40K ve 60K parkurlarında nefes kesen bir yarışa imza attı.Birbirinden farklı ve zorlu parkurlarda mücadele eden sporcular, aynı zamanda Sapanca’nın eşsiz doğasında keyifli bir maratona da imza atmış oldu. 800 kişinin yarıştığı maratonda, 6K Sapanca Gölü koşu parkurunun kazananları kadınlarda Zeliha Çakır ve erkeklerde Harun Karaoğlan oldu. 13K Sapanca Doğa koşusunda ise Aysel Aydın ve Hasan Akyol oldu. Sapanca’nın büyülü ormanlarının içinde 40K’lık Sapanca Orman koşusunda zorlu parkurun kazananı ise Emine İnan ve Mehmet Aydıngör oldu. Sınırları zorlayan Sapanca Ultra 60K’lık limitleri zorlayan parkurun birincileri olan Inna Tokmakova ve Murat Kaya ise unutulmaz bir deneyim yaşayarak, yarışı sonlandırdılar.

Haberin Devamı

Çevreye Duyarlı Maraton

Geçen yıl olduğu gibi maratonda start verildiğinde çevre dostu sporcular koşarken çöp topladılar. Spor ve çevre hassasiyetini bir araya getiren uygulama çevreye duyarlılık ve farkındalık geliştirme amacıyla spor tutkunlarıyla buluşacak. Uygulama çerçevesinde koşu parkurlarında belirli aralıklarla çöp poşetleri konularak, sporcular belirlenen noktalarda durarak çevrede bulunan atıkları topladılar.