SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Sarımsak çayı nedir, sarımsak çayı nasıl kullanılır?

Ender Saraç’ın önerdiği sarımsak çayı, son günlerde çok fazla popüler hale geldi. Her sabah içilmesi gereken sarımsak çayının sağlık açısından birçok faydası bulunuyor. Son günlerde oldukça popüler hale gelen sarımsak çayı ile alakalı insanlar bu soruları merak ediyor; sarımsak çayı zayıflatır mı, sarımsak çayı nasıl kullanılır? Bizde bu soruların cevaplarını sizler için araştırıp bir araya getirdik. Sarımsak çayı nedir, sarımsak çayı ne işe yarar, sarımsak çayı zayıflatır mı? İşte tüm bu soruların cevapları…

|

Sarımsak çayı son dönemlerde çok fazla popüler hale gelen çay çeşitleri arasında… Ender Saraç’ın önerdiği ve insanlara içmesini tavsiye etmesiyle beraber, sarımsak çayı daha popüler hale geldi. Antik Yunan’ dan dan beri şifa amaçlı kullanılan sarımsak çayı son günlerde de günümüzde çok fazla merak edilmeye ve kullanılmaya başlandı.

Prof Dr Ender Saraç gibi kişiler kilo vermek isteyen ve sağlıklı yaşamak isteyen kişilere sarımsak çayını öneriyorlar. Sarımsak çayından en iyi şekilde faydalanılmasını sağlamak için uzmanlar, her gün sabah ve akşam saatleri içerisinde içilmesini tavsiye ediyorlar. Yemeklere severek kattığımız ve severek tükettiğimiz sarımsağın çayını yapmak isteyenler, aşağıda vermiş olduğumuz bilgilere göz atabilirler.

Sarımsak çayı nasıl kullanılır?

Sarımsak çayının kullanımı oldukça basittir. Aynı zamanda sarımsak çayını evde her zaman elinizin altında bulunan malzemelerle de hazırlayabilirsiniz. Sarımsak çayı nasıl yapılır, sarımsak çayı nasıl kullanılır sorusunun cevabı haberimizin detaylarında…

Malzemeler

- Bir parça taze zencefil rendesi
- 1 bardak su
- 2 dış sarımsak
- Yarım limon

Sarımsak çayı nasıl kullanılır?

Zencefili ve suyu kaynatın. Daha sonra içerisine sarımsakları ekleyin. Sarımsakların kokusu çıkana kadar kaynatın. Kaynattıktan sonra içerisine yarım limon sıkın. Sabah ve akşam aç karnına için.

Sarımsak çayı zayıflatır mı?

Sarımsak, soslar, çorbalar ve diğer yemeklerdeki yeriyle dünyaca ünlüdür. Ayrıca enfeksiyonla mücadele, kolesterol ve kan basıncını düşürme potansiyeli ve dikkat çekerken vücudu koruyabilme potansiyeline sahiptir. Sarımsak çayı, sarımsağın faydaları için mükemmel bir araçtır. Sarımsak çayı aynı zamanda vücuttan ödemi atmaya ve yağ yakmanıza yardımcı olmaktadır. Sarımsak ayı metabolizmanızı kısa sürede hızlandırarak kilo vermenize yardımcı olur.

Sarımsak çayının zayıflatma etkisinden ve birazdan sayacağımız faydalarından en iyi şekilde yararlanabilmek için içerisinde âlicin maddesinin çıkarılması gerekmektedir. Bu maddenin çıkması içinde sarımsağın ezilerek veya pişirilerek tüketilmesi gerekmektedir. Sarımsak çayı yüzlerce yıldır yaraları dezenfekte etmek, enfeksiyonlarla mücadele etmek ve hatta tüberkülozu tedavi etmek amacıyla kullanılmıştır. Sarımsak çayı, candida, E. coli, Staphylococcus ve Streptococcus gibi birçok bakteri, virüs ve mantarın büyümesini engellemeye yardımcı olmaktadır.

Sarımsak çayının faydaları nelerdir?

Sarımsak çayının sağlık açısından çeşitli faydaları bulunmaktadır. Sarımsak çayının sağlığımıza olan faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz:

1- Kalp Sağlığı ve Kan Basıncı

Sarımsak çayı kalp koruyucu özelliklere sahiptir. Rhode Island Memorial Hastanesi'nden gelecek vaat eden bir 1996 çalışması, yüksek kolesterollü 41 erkeğe sarımsak özü verdi ve çalışma süresince toplam kolesterolün yüzde 6 ila 7 oranında düşürdüğünü buldu. Sarımsak ekstresi de LDL'yi, "kötü kolesterolü" yüzde 4 ve tansiyonu yüzde 5,5 oranında düşürdü. Dolayısıyla bir fincan sarımsak çayı kalp sağlığına oldukça iyi gelecektir.

2- Vitamin ve mineraller bakımından zengindir.

3- Gazın giderilmesine yardımcı olur.

4- Sinüsleri açar.

5- Gribe iyi gelir ve her türlü enfeksiyona karşı vücudu korumaya yardımcı olur.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.