Sarımsak

Sarımsak

Son dakika sarımsak haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan sarımsak gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan sarımsak haber sayfamızda...

Sarımsak

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.635 sarımsak haberi bulunmuştur.
Yunus Emre Akkor’dan Köfteli Soğan Yahni
Yunus Emre Akkor’dan Köfteli Soğan Yahni Yunus Emre Akkor ile Osmanlı Mutfağı - Köfteli Soğan Yahni
27.03.2024 Milliyet Tv
Tüm dertlere deva ayı sarımsağı! Türkiye'de pek bilen yok, kilosu bin lira
Tüm dertlere deva ayı sarımsağı! Türkiye'de pek bilen yok, kilosu bin lira Doğa insan sağlığına iyi gelebilecek birçok besin sunuyor. Ancak aralarında öyleleri var ki faydaları saymakla bitmiyor. Özellikle Tunceli dağlarında yetişen ve çok bilinmeyen 'ayı sarımsağı' diğer adıyla 'ramsons sarımsağı' Rusların favorisi olsa da Türkler tarafından pek bilinmiyor. Ancak insan sağlığı için olmazsa olmaz faydalara sahip.
26.03.2024 Genel Sağlık
Paylaşmayı bilenler bu Ramazan da lezzete doyacak… İşte iftarda herkesi mutlu edecek 5 pratik tarif!
Paylaşmayı bilenler bu Ramazan da lezzete doyacak… İşte iftarda herkesi mutlu edecek 5 pratik tarif! Ramazan ayının en güzel yanı iftarda aile ve dostlarla birlikte olmaktır ama bazen sofranın etrafındakiler, bazen de sofranın kurulduğu yer değişebilir. Her nerede ve kiminle olursak olalım lezzetli bir sofra kurmak aslında hiç de zor değil. Nasıl mı? İşte herkesin kendine göre bir mutluluk bulacağı 5 harika piliç tarifi!
25.03.2024 Advertorial
İranlıların nevruz coşkusu! Van'da kutladılar
İranlıların nevruz coşkusu! Van'da kutladılar İranlı turistler, ülkelerinde 20 Mart’ta başlayan nevruzu Van’daki eğlence merkezlerinde eğlenerek kutladı.
20.03.2024 Gündem
Para verip almaya son! Yapması çok basit, hiç bozulmayan toz sarımsağın sırrı
Para verip almaya son! Yapması çok basit, hiç bozulmayan toz sarımsağın sırrı Mutfakta birçok yemeğe lezzet katması için sarımsak tozu veya farklı baharatlar kullanılır. Sarımsak tozu içindeki lezzetli malzemelerle özellikle sos yapımında sıklıkla kullanılır. Bu baharatı hazırlamanın pratik bir tarifi mevcut.
20.03.2024 Yemek
Nohut sevmeyenler bile bu tarife bayılacak! Haşlanmış nohut varsa mutlaka deneyin
Nohut sevmeyenler bile bu tarife bayılacak! Haşlanmış nohut varsa mutlaka deneyin Besleyici zenginliği ve muhteşem tadıyla mutfakların vazgeçilmez bir köşesinde yer alan nohut yemeğini sevmeyenler için farklı bir tarifimiz var. Sıradanlıktan uzak, birbirinden farklı tatları bir araya getiren bu tarif, nohut sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak nitelikte.
15.03.2024 Yemek
Makarna suyuna sarımsağı bütün atın! Bakın nelere iyi geliyormuş
Makarna suyuna sarımsağı bütün atın! Bakın nelere iyi geliyormuş Yemek pişirirken lezzeti artırmak için pek çok baharat veya karışım kullanılır. Ancak sarımsağı bütün attığınızda hem lezzeti artıyor hem de sağlığı güçlendiriyor. İşte yemeklerin suyuna sarımsak atmanın etkileri.
14.03.2024 Genel Sağlık
‘İftara ana yemek ne yapayım?’ diye düşünmenize gerek yok! Hem doyurucu hem pratik tarif
‘İftara ana yemek ne yapayım?’ diye düşünmenize gerek yok! Hem doyurucu hem pratik tarif Ramazan ayı geldiğinde iftarda ne yemek yapacağım diye düşünenlerdenseniz üzülmeyin. "İftara ana yemek ne yapayım?" telaşıyla uğraşmanıza gerek yok. Hem doyurucu hem de pratik bu yemekle iftar sofranızı taçlandırabilirsiniz.
11.03.2024 Yemek
Ağız Kokusu Neden Olur, Nasıl Giderilir? Ramazan'da Oruçluyken Ağız Kokusu Nasıl Engellenir?
Ağız Kokusu Neden Olur, Nasıl Giderilir? Ramazan'da Oruçluyken Ağız Kokusu Nasıl Engellenir? Halitozis şeklinde de isimlendirilen ağız kokusu; problem yaşayan kişiler adına utanç verici veya endişeye sebep olan bir problemdir. Ağız kokusu; yetersiz ağız hijyeni sebebiyle oluşmuyorsa problemin altında değişik bir tıbbi sebep olabilir. Peki ağız kokusu neden olur, nasıl giderilir? Oruçluyken ağız kokusu nasıl engellenir? İşte detaylar...
11.03.2024 Sağlık
‘Kıymasız köfte olur mu?’ demeyin! Bu köftenin içinde et yok
‘Kıymasız köfte olur mu?’ demeyin! Bu köftenin içinde et yok Son yıllarda beslenme alışkanlıklarının değişmesiyle birlikte, vegan ve vejetaryen beslenme trendi giderek yaygınlaşıyor. Bu trendlerin etkisiyle, geleneksel yemek tarifleri de yeniden yorumlanıyor. Bunlardan biri de ‘kıymasız köfte’ olarak adlandırılan ve içinde hiç et bulunmayan, sağlıklı ve lezzetli bir alternatif sunan bir yemek.
8.03.2024 Yemek
Eldeki soğan kokusunu anında kesiyor! Suyla yıkamak çözüm değil, sırrı tencerede saklı
Eldeki soğan kokusunu anında kesiyor! Suyla yıkamak çözüm değil, sırrı tencerede saklı Birçok yemeğe lezzet katan soğan ve sarımsak elde kalan kokusuyla rahatsız edici olabiliyor. Elinizi ne kadar yıkarsanız yıkayın eğer soğan kokusundan kurtulamıyorsanız bu basit yöntemi deneyebilirsiniz.
8.03.2024 Püf Noktası
Un böceklenirse hemen bunu yapın! Böcekler kokusuna dayanamayıp kaçıyor
Un böceklenirse hemen bunu yapın! Böcekler kokusuna dayanamayıp kaçıyor Hamur işlerinde, yemeklerde ve tatlılarda kullanılan unun zaman zaman böceklendiğini görebilirsiniz. Bu durum hem sağlık hem de hijyen açısından da olumsuzluk yaratır. Bu durumda ununuzu çöpe dökmeden böceklerden kurtulabilirsiniz.
8.03.2024 Püf Noktası
Ege’den gelen güzellik! Bal Kabağı Sinkonta tarifi
Ege’den gelen güzellik! Bal Kabağı Sinkonta tarifi Ege’nin özel lezzetlerinden olan Bal Kabağı Sinkonta yemeğini daha önce hiç tatmadıysanız denemelisiniz. Farklı lezzet arayışında olanlar için alternatif olan bu tarifin yapımı da oldukça basit. Bal Kabağı Sinkonta nasıl yapılır? İşte Bal Kabağı Sinkonta tarifi…
24.02.2024 Yemek
Kütür kütür turşunun sırrı buymuş! Yılların turşucusu püf noktasını verdi
Kütür kütür turşunun sırrı buymuş! Yılların turşucusu püf noktasını verdi Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan turşuların, özenle hazırlanan tarifleri ve ustalıkla uygulanan tekniklerle elde edilen benzersiz bir lezzet harmanıdır. Yılların turşucusu, bu gizemli lezzetin sırrını paylaşarak, turşu yapımında başarıya ulaşmanın püf noktalarını açıklıyor.
22.02.2024 Yemek
Ustası tepsi kebabının sırrını paylaştı! Sırrı içine koyduğu malzemede saklı
Ustası tepsi kebabının sırrını paylaştı! Sırrı içine koyduğu malzemede saklı Tepsi kebabı, Türk mutfağının lezzetli ve gözde yemeklerinden biridir. Hatay’ın eşsiz lezzetleri arasında yer alan tepsi kebabının yapmak basit gibi gözükse de dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar vardır. Bu lezzetli yemeğin sırrını ise ustası paylaştı.
21.02.2024 Yemek
Damarlara yapışmış kolesterolü mum gibi eritme etkisi var! Çok etkili, ömrü uzatıyor
Damarlara yapışmış kolesterolü mum gibi eritme etkisi var! Çok etkili, ömrü uzatıyor Kolesterol yüksekliği en sık rastlanan sağlık problemlerinden. Birçok nedenden olayı ortaya çıkan kolesterol, hayatı kısıtlayan rahatsızlıklardan biri. Ancak uzmanlara göre bu besinleri tüketenlerin kolesterolü kısa sürede düşüyor.
Osmanlı mutfağında unutulmaya yüz tutmuş lezzet! Süleymaniye çorbası tarifi
Osmanlı mutfağında unutulmaya yüz tutmuş lezzet! Süleymaniye çorbası tarifi Çeşitliliği ile dünyaya adını duyuran Osmanlı mutfağında birbirinden farklı ve lezzetli yemek tarifleri bulunuyor. Günümüzde unutulmaya yüz tutmuş 600 yıllık bu zengin mutfakta yer alan çorbalardan birisi de Süleymaniye çorbası. Değişik lezzet arayışında olanlar için bu Süleymaniye çorbasının tarifini ve püf noktalarını paylaştık.
20.02.2024 Yemek
Barbunyaya lezzet katan tüyo! Lokantacıların sırrı buymuş
Barbunyaya lezzet katan tüyo! Lokantacıların sırrı buymuş Bakliyat yemeklerinin arasında en sevilen lezzetlerinden birisi barbunya. Pek çok şekilde tüketilebilen bu bakliyat en çok zeytinyağlı tercih ediliyor. Ancak bu yemeği yapmadan önce dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar var. Lokantalarda bayılarak yediğimiz zeytinyağlı barbunya yemeğine lezzet katan sırrı sizin için paylaştık.
20.02.2024 Yemek
Nar gibi kızarmış tavuğun püf noktası! Aşçılar meğer bu tekniği uyguluyormuş
Nar gibi kızarmış tavuğun püf noktası! Aşçılar meğer bu tekniği uyguluyormuş Dünya genelinde en çok tüketilen besinler arasında hiç şüphesiz tavuk yer alıyor. Protein bakımından zengin olan tavuk farklı şekillerde hazırlanıyor. Ancak çoğu insan tavuğu nar gibi kızarmış seviyor. Tavuğunuzun nar gibi kızarmasını istiyorsanız aşçıların tekniğini uygulayın.
19.02.2024 Yemek
İbn-i Sina'dan asırlık formül! Sarımsak ile balı karıştıran bu hastalıktan kurtuluyor
İbn-i Sina'dan asırlık formül! Sarımsak ile balı karıştıran bu hastalıktan kurtuluyor İbn-i Sina'nın asırlar önce şifalı bilgiler verdiği kitabında sarımsak ve bal karışımı dikkat çekiyor. İşte İbn-i Sina'nın Orta Çağ'da kaleme aldığı El-Kanun Fi't Tıbb kitabından şifalı bir öneri.
17.02.2024 Genel Sağlık
Ev yapımı mantı bu kadar kolaymış! Hamuruna katınca lezzetini ikiye katlıyor
Ev yapımı mantı bu kadar kolaymış! Hamuruna katınca lezzetini ikiye katlıyor Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden birisi de mantı. Kıyma, hamur ve yoğurdun muhteşem birleşiminden ortaya çıkan mantı özel sosu ile lezzetini ikiye katlıyor. Ancak, ev yapımı mantı hazırlamak, bazı püf noktalarına dikkat edilmesini gerektirir.
12.02.2024 Yemek
Can boğazdan gelir ve gider!
Can boğazdan gelir ve gider! Dr. Michael Greger “Nasıl yaşlanmazsınız?” adlı yeni kitabında, hangi yiyeceklerin sağlıklı yaşamaya katkıda bulunarak ömrü uzattığını açıklıyor.
4.02.2024 Gündem
20 yıllık usta aşçı et sotenin gizli tekniğini açıkladı! Etin içine ekleyince lokum gibi oluyor
20 yıllık usta aşçı et sotenin gizli tekniğini açıkladı! Etin içine ekleyince lokum gibi oluyor Ana yemeklerin gözdesi olan et soteyi yaparken dikkat edilmesi gereken noktalardan birisi de etin lokum gibi olması. Usta aşçılara göre etin yumuşacık olmasını ve ağızda dağılmasını sağlamak mümkün. 20 yıllık usta aşçı lokum gibi etin sırrını paylaştı.
29.01.2024 Yemek
Şehir şehir gezdi! 14. durağı Kırıkkale oldu: Örümcek adam yollarda
Şehir şehir gezdi! 14. durağı Kırıkkale oldu: Örümcek adam yollarda Örümcek adam kostümüyle 81 ili gezme hayalini gerçekleştirmek için yollara düşen 28 yaşındaki genç, 14'üncü il olarak Kırıkkale'ye geldi. Cadde ve sokaklarda vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çeken örümcek adam, çocukların da ilgi odağı oldu.
23.01.2024 Haberler
Şehir şehir gezdi! 14. durağı Kırıkkale oldu: Örümcek adam yollarda
Şehir şehir gezdi! 14. durağı Kırıkkale oldu: Örümcek adam yollarda Örümcek adam kostümüyle 81 ili gezme hayalini gerçekleştirmek için yollara düşen 28 yaşındaki genç, 14'üncü il olarak Kırıkkale'ye geldi. Cadde ve sokaklarda vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çeken örümcek adam, çocukların da ilgi odağı oldu.
23.01.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Sarımsak ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.