SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Sarımsaklı şampuanla güçlenen saçlar

Eski dönemlerden beri doğal antibiyotik olarak bilinen sarımsağın saçlara da saymakla bitmeyen faydası vardır. Sarımsaklı şampuanlar saç dökülmesine, kırılmasına, yıpranmasına karşı oldukça etkilidir.

|

Anavatanı Asya kıtası olan sarımsağın Latince adı, AlliumSativum’dur. Eski çağlardan beri tedavilerde kullanılan antibiyotik ve antiviral özellikleri bilinen bu sebzenin tarihi en az insanlık kadar eskidir. Mısırlılar sarımsağı ciddi hastalıkların tedavisinde kullanmış ve bu bitkiyi Tanrılara ait kutsal bir bitki olarak görmüşlerdir. Halk arasında da hastalıklara çare olarak kullanılan bu bitkinin saça faydaları saymakla bitmemektedir.

Saç dökülmesine, saç kırılmasına, yıpranan saçları yapılandırmaya ve saç parlaklığına kadar birçok faydası bulunmaktadır. Saça bu kadar faydalı bir bitkinin tabii ki şampuanının da revaçta olması çok normal. Fakat sarımsaklı şampuanın faydalarına geçmeden önce bu şampuanın ham maddesi olan sarımsağın saça faydasından bahsetmek gerekir.

Sarımsağın saça faydaları

•Saç dökülmesini ciddi oranda azaltıyor.
•Eğer saçlarınız genetik olarak dökülmüyorsa, çevresel faktörlerden dolayı, yani saç derinizde olan hassaslaşmadan ve rahatsızlıktan dolayı dökülüyorsa, sarımsak bu dökülmeyi kısa sürede gözle görülür şekilde iyi azaltıyor.
•Saçta artış sağlıyor.
•Saç dökülmesini önlediği gibi yeni saçların çıkmasını da hızlandırıyor. Aynı zamanda saçları kalınlaştırıp daha hacimli görünmesine de yardımcı oluyor. Bir yandan da saça parlaklık kazandırıyor. Bu yüzden de saçın kalitesi yükseliyor; saçlar daha dolgun, parlak ve sağlıklı oluyor.
•Sarımsak kepek problemini bitiriyor. Direkt olarak saç derisine işlediğinden dolayı saç derisini güçlendiriyor. Bu yüzden kepeğe karşı da en etkili sonuçları veriyor.

Sarımsaklı şampuanın saça faydaları

Sarımsağın birçok faydası olmasına karşın kokusu maalesef kullanımını zorlaştıran bir etkendir. Sarımsaklı şampuanlar kokusuz üretildiğinden dolayı kullanımı epey kolaylaşıyor.

Sarımsaklı şampuanlar bitkisel ürünlerdir. İçerisinde birçok vitamin ve yağlar bulunur. Bu da saça ekstra bakım sağlar. Aynı zamanda sarımsaklı şampuanların herhangi bir yan etkisi de yoktur.

Gün boyunca saç şekillendiricilerin ısılarına maruz kalan ve boyadan yıpranan saçlara gözle görülür onarım sağlar. Bu şampuanlardan etkili sonucu alabilmek için ise en az bir ay düzenli olarak kullanılması gerekir.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.