Edirne Saros Körfezi'ndeki 'Engelsiz Plajı'na İlgi Büyük

Saros Körfezi'ndeki 'Engelsiz Plajı'na İlgi Büyük

19.08.2019 - 16:58 | Son Güncellenme:

Saros Körfezi'ndeki 'engelsiz plajı'na ilgi büyük

Saros Körfezindeki Engelsiz Plajına İlgi Büyük

Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),(DHA)-EDİRNE'nin Keşan ilçe Belediyesi tarafından Saros Körfezi'ne kıyısı bulunan Erikli köyü sahilinde hizmete açılan 'engelsiz plajı'na büyük ilgi gösteriliyor. Özel hazırlanan platform üzerinden cankurtaranlar eşliğinde denize giren engelliler, hem serinliyor hem de spor yapma imkanı buluyor.

Keşan Belediyesi tarafından Erikli köyü sahilinde hizmete açılan 'engelsiz plajı' engelli bireyler ve aileleri tarafından ilgi görüyor. Belediyenin tahsis ettiği araçla aileleriyle birlikte plaja gelen engelliler, burada özel olarak hazırlanan platform üzerinden cankurtaranlar eşliğinde denize giriyor. Engelliler, aileleriyle birlikte denizin keyfini çıkartırken, hem serinleme hem de yüzerek spor yapma imkanı buluyor.

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Saros Körfezi'ne 'engelsiz plajı' kazandırmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, "Engelli dostlarımızın hakkı olan tatil hakkını plajımızla fırsata çeviriyoruz. Erikli’deki bu plaj özel olarak hazırlanmıştır. Engelli vatandaşlarımızın denize daha kolay girebilmeleri için burayı hizmete soktuk. Keşan'da tek engelsiz plaj olduğumuzun da altını çizmek istiyorum. Keşan’ın eksiği olan sosyal projelerinden biri için adım atmış oluyoruz. Engellilerimiz için her türlü ihtiyaç ve konforu hazırlamaya başladık. Erikli sahilinde bunu hayata geçirmenin de mutluluğunu yaşıyoruz. Buradaki cankurtaranlar tarafından engellilerimize destek de veriliyor. Amaç onların buradaki mutluluğunu paylaşmak. Onların mutluluğu, bizim mutluluğumuz" dedi.