SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Satın almadan kolayca yapabileceğiniz ev eşyaları

Kendi eşyalarınızı kendiniz yapmak hem yeni bir hobi hem de evinizde kimsenin sahip olmadığı eşyalar üretmenize yardımcı olacak. Peki satın almadan kolayca neler yapabilirsiniz?

|

Modern zamanların pek de olumlu olmayan bir getirisi olarak tüketim çağında yaşıyoruz maalesef. Bu hem hayatımızı sürdürmek için daha çok para harcamamıza, yani daha çok çalışmak zorunda kalmamıza, hem de doğaya çok daha fazla zarar vermemize neden oluyor. Ama bu çağ aynı zamanda bir farkındalık çağına doğru evriliyor ve özellikle ekolojik konularda küresel ısınmanın etkilerini iyiden iyiye hissetmeye başladığımız için kirlettiğimiz ve dengesini bozduğumuz dünyayı onarmaya çalışmaya da başladık insanlık olarak. Her ne kadar henüz tüketim kültürü daha baskın ve yaygın olsa da, zamanla ekolojiye olan duyarlılığın artacağına da inancımız tam olmalı ve kendimiz gibi çevremizdekileri de bu konuda teşvik etmeliyiz. Tek kişi tüketimi azaltsa n’olur azaltmasa n’olur diye düşünmeyin; unutmayın ki dünyayı oluşturan toplumlar bireylerden oluşuyor ve çevreye duyarlılık da bireyler üzerinden yaygınlaşacak.

Peki tüketim kültüründen biraz olsun sıyrılabilmek için ne yapabiliriz? Kendin-Yap ürünleri bir hayat tarzı oluşturmak için harika bir başlangıç. Eski mobilya ve aksesuarları kendi el emeğinizle yeniden değerlendirerek, ana malzemeleri alarak üretim sürecini kendiniz yaparak sadece doğada bıraktığınız karbon ayak izlerini azaltmış olmuyorsunuz; aynı zamanda standartların üstünde, ezber bozan, yenilikçi dekorasyonlar yaratan benzersiz nesnelere sahip oluyorsunuz. Hem kendi emeğinizle mutlu oluyorsunuz, hem eviniz için eşsiz bir parçaya sahip oluyorsunuz, hem de vicdanınız çok daha rahat! Harika değil mi?

O halde yeni başlayanlar ya da başlamak isteyenler için satın almayıp kendi evinizde kolaylıkla yapabileceğiniz ürünlerden seçtiklerimizi sıralayalım mı, ne dersiniz?

Kırlent ve yastıklar

(Chouchette / homify.com.tr)

Kanepenizi kendi elinizle diktiğiniz kırlentlerle süslemek harika olmaz mı? İster eski kumaşlardan patchwork kılıflar yapın ister yeni kumaşlarla rengarenk bir kompozisyon yaratın! Eğer tığ ya da şişle örgü yapabiliyorsanız örgü kılıflar da son dönemin trendleri arasında!

Çocuk odalarına sevimli dokunuşlar

(Pineapple Inc. / homify.com.tr)

Eğer biraz da olsa dikiş bilginiz varsa çocuklar için sevimli duvar süsleri yapabilirsiniz. (Dikiş bilginiz yoksa bile bu tarz kolay modelleri internetten eğitici videolar izleyerek kolayca yapabileceğinize eminiz.)

Kuş evleri

(Fridafinn / homify.com.tr)

Ahşapla uğraşmayı sever misiniz? O halde yaratıcılığınızı konuşturabileceğiniz kuş evleri yapmaya ne dersiniz? Gözünüz korkmasın, aslında hiç tecrübesi olmayanların bile biraz çabayla yapabileceği tasarımlar bunlar. Üstelik renkli süslerle süsleyerek harika bir hediyelik olarak da kullanabilirsiniz. Böyle bir kuş evini hediye edeceğiniz herkes çok sevecektir. Tabii kendi balkonunuzdaki kuşlara da bir tane yapmayı unutmayın!

Defterler

(Chouchette / homify.com.tr)

Not defterlerine özel ilgisi olan yazı delisi insanlardansanız kendi defterinizi yaptığınızda çok mutlu olacağınıza eminiz! Bu sıralar oldukça trend olduğu için internette de pek çok farklı tarif ve yöntemini bulabileceğiniz defter yapımı aslında çok kolay. Keçe kapaklı, karton kapaklı, kumaş ya da deri kapaklı, rengarenk sayfaları olan, cicili bicili defterler yapabilirsiniz.

Sevimli dostlarımızı sevindirin!


(Sesiber / homify.com.tr)

Bu tür sadece bakarak bile yapabileceğiniz kolaylıkta sevimli kedi köpek oyuncakları en iyi dostunuzu fazlasıyla sevindirmeye yetecektir! Marketlerden pahalı pet oyuncakları almanıza gerek yok. Tek ihtiyacınız olan şey iğne, iplik, bir parça (sağlam ve dayanıklı türden) kumaş ve biraz da sünger! İstediğiniz şekli vermek de size kalmış!

Örgü öğrenmeye ne dersiniz?

(Stubenflieger / homify.com.tr)

Kış aylarında örgü örmenin adeta bir terapi gibi rahatlatıcı bir eylem olduğunu biliyor muydunuz? Hem stres atmak, hem de şahane atkılar bereler kazaklar ortaya çıkarmak mükemmel bir fikir değil mi? Eğer örgü bilmiyorsanız gözünüz korkmasın, hiç de zor değil! Hem dakika başı telefon ve tablet ekranlarınıza bakmanızı da engelleyecek şahane bir aktivite!

Meyve sebze kasalarından dekoratif mobilyalar

(Happy Home Barcelona / homify.com.tr)

Oyuncak sepetleri, rustik tarzlı yaratıcı sehpalar... Yeter ki aklınıza koyun, mutlaka harika bir şeyler çıkaracağınıza eminiz.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.