Ekonomi Savunmada şampiyon TUSAŞ oldu

Savunmada şampiyon TUSAŞ oldu

18.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Savunma ve havacılık sektöründe 2018’de en fazla ihracat yapan firma TUSAŞ Türk Havacılık ve Uzay Sanayi oldu. Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçıları Birliği (SSI) Başkanı Latif Aral Aliş, “2019’un ilk üç ayında ihracatını en fazla artıran sektör olduk. Ekonomiye diğer sektörlere göre neredeyse 45 kat daha fazla değer katıyoruz” dedi.

Savunmada şampiyon TUSAŞ oldu

SSI, 2018’de en fazla ihracat yapan başarılı firmaları ödüllendirdi. Sektörde 2018’in ihracat şampiyonu TUSAŞ Türk Havacılık ve Uzay Sanayii oldu. SSI’nın 2018 Olağan Genel Kurul toplantısından önce gerçekleştirilen ödül töreninde, başarılı firmalara ödüllerini, Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir ve SSI Başkanı Aliş verdi.

Haberin Devamı

Çeşitli kategorilerde toplam 15 ödülün verildiği törende 2018’de en fazla ihracat yapan firmalar arasında ilk sırayı TUSAŞ Türk Havacılık ve Uzay Sanayi aldı. Bu kategoride TUSAŞ Motor Sanayi ikinci olurken, FNSS Dış Ticaret üçüncü, ASELSAN Elektronik Sanayii ve Ticaret dördüncü Alp Havacılık Sanayi Ticaret ise, beşinci sırada yer aldı.