Sebzeyi ana öğüne koymanız için 5 neden!

Toplum olarak ana yemekte bol karbonhidratlı, bol yağlı yemekler tüketmeyi seviyoruz. Pek çoğumuz ana yemekte sadece sebze yemeğini görünce ‘’Nasıl doyacağız?’’ endişesi yaşıyor. Sebzeye karşı bu önyargıyı kırmak ve ana yemeklerde şans vermek için sizlere 5 neden sıraladım.

1. Kalorileri Düşüktür!

Kalorisi tabağınızda görmek istediğiniz o karbonhidratlı yemeklerden çok daha düşüktür. Bu nedenle sınır koymadan, doyana kadar yeseniz bile çok daha az kalori almış olursunuz.

2. Lif İçerikleri Yüksektir!

Haberin Devamı

Peki bu ne demek? Bir besinin lif içeriği ne kadar yüksekse, vücutta sindirimi de o kadar uzun sürer. Bu da tok kalma süremizin uzamasını sağlar. Makarnayı, pilavı yiyip 1 saatte acıkanlar hala sebzeye şans vermek istemiyor musunuz yoksa?

3. Hastalıklar için Güçlü Bir Kalkandır!

İçindeki vitaminler, mineraller ve antioksidanlar sayesinde bizi başta kanser olmak üzere birçok hastalıktan korurlar. Pek çok araştırma sebze tüketen toplumların, daha uzun ve kaliteli bir hayat sürdüğünü göstermektedir.

4. Su İçerikleri Yüksektir!

Karbonhidratlar gibi kendilerine su çekip ödem yapmak yerine, bol su içeriğiyle vücüdun su ihtiyacını karşılamasına destek olurlar. Günlük hayatta istenilen miktarda su tüketemeyen kişiler sebzelerin yardımına başvurabilirler.

5. Hücreleri Yeniler!

Bayanlar dikkat! Sebzedeki antioksidanlar, hücre yenilenmesine destek olur. Bu da yaşlanmayı geciktiriyor demek, kırışıklarınızın oluşumunu yavaşlatıyor demektir.

Saydığım 5 sebep umarım yeterince ikna edici olmuştur! Haydi sebze yemeye!