Siyaset ‘Seçim bitti, ekonomiye dönme zamanı geldi’

‘Seçim bitti, ekonomiye dönme zamanı geldi’

25.06.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “31 Mart’ta 13 bin 700 oy farkını beğenmeyenler hak yemenin, milletin aklı ile alay etmenin, boş tencereyi görmemenin bedelini 800 bin oy farkını yaşayarak ödediler. Artık seçim bitti, ülkemizin gerçek gündemi olan ekonomiye dönme zamanı geldi” dedi.

‘Seçim bitti, ekonomiye dönme zamanı geldi’

CHP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Öztrak, İstanbul seçimlerine ilişkin olarak “Böyle bir oy daha önce hiçbir İstanbul Büyükşehir seçiminde alınmamıştı. Biz CHP olarak İmamoğlu’na oy versin vermesin, sandığa giden ve demokrasi şölenine katılan herkese saygılarımızı sunuyoruz. Bu seçimin kazananı İstanbul’un vicdanıdır” diye konuştu. Öztrak, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

‘Millet yoruldu’

“İstanbul seçimi geride kaldığına göre memleket yönetimini aile şirketi yönetimi ile karıştıranlara ekonomi ile ilgili taahhütlerini anımsatma zamanı gelmiştir. Millet artık bu seçimlerle ve yarattığı belirsizlikle yoruldu. Artık seçim bitti, ülkemizin yapay gündemi bırakıp gerçek gündemi olan ekonomiye dönme zamanı geldi. İşsizlik ile hayat pahalılığı arasında inim inim inleyen, mutfaktaki boş tencereyi
nasıl dolduracağını düşünen milletimize dürbünün tersi ile bakan saray yönetimi artık silkelenip kendisine gelmeli. Millet vatandaşlık görevini yaptı, şimdi görevini yapma sırası önce iktidarda sonra da tüm siyaset kurumlarında.”

Öztrak, CHP’nin erken genel seçim beklentisinin olup olmadığına yönelik soru üzerine, “Türkiye gerçekten seçimlerden yorulmuştur. Milletimize verilmiş sözler vardır. Erken seçimi düşünmek yerine bu sözlerin yerine getirilmesine öncelik verilmelidir. Bu seçimsiz bir 4 yıl önemli bir fırsattır ve bu fırsat heba edilmemeli. Herkes işine odaklanmalıdır” yanıtını verdi.