Geri Dön

Şeftali reçeli tarifi

Mevsiminde taze sulu sulu olarak yetişen şeftalilerden şeftali reçeli tarifi hazırlamaya ne dersiniz. Kıvamında pişmiş reçelleri vakumlu kavanozlara koyarak, kışında sıcacık ekmeklerinize şeftali reçeli sürüp damak tadınızı şenlendirebilirsiniz. İşte kahvaltı sofralarınıza yakışacak şeftali reçeli tarifi

Şeftali reçeli tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 60+ dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

- 10 adet şeftali
- Yarım kg şeker

Şeftali Reçeli Nasıl Yapılır?

1. adım: 10 büyük bursa şeftalisini yıkayıp soyup bir kaba elma dilimi yada benim gibi küçük şekilde doğrayın aynı kap ölçüsünde üzerine toz şeker ilave edip suyunu bırakıncaya kadar bekletin.

2. adım: Ocağa alıp üzerinden köpüğünü alarak kaymaya bırakın içinden süzgeç yardımıyla şeftalileri bir kaba alıp suyu kıvam almaya yakın tekrar ilave edin.

3. adım: Bu işlem şart değil şeftalinin biraz daha sert olması için yumuşak seviyorsanız kalsın almayın.

4. adım: Suyu kıvam alınca 1 çay kaşığı limon tuzu ilave edip karıştırın. 1-2 dk kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakın.

5. adım: Kıvamı soğuduktan sonra ve limon tuzundan sonra daha yoğunlaşır bunu hesaba katmayı unutmayın

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber