Siyaset Şehidin cenaze töreninde saldırıya uğrayan Kılıçdaroğlu: ‘Bu tezgâh bizi yıldıramaz’

Şehidin cenaze töreninde saldırıya uğrayan Kılıçdaroğlu: ‘Bu tezgâh bizi yıldıramaz’

22.04.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şehit Yener Kırıkcı için Ankara Çubuk’taki cenaze töreninde bir grubun yumruklu tekmeli saldırısına uğradı. CHP lideri koruma çemberine alınarak bir eve götürüldü Taşlarla camları kırılan evden zırhlı araçla genel merkeze giden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu saldırı sonrası ‘Dışarıdan gelenlerin tezgâhıdır bu. Bu tezgâhlar bizi yıldıramaz’ açıklaması yaptı

Şehidin cenaze töreninde saldırıya uğrayan Kılıçdaroğlu: ‘Bu tezgâh bizi yıldıramaz’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Irak sınırında PKK’lı teröristlerle yaşanan çatışmada şehit 4 askerden, sözleşmeli piyada er Yener Kırıkcı’nın Ankara Çubuk’un Akkuzu mahallesindeki cenaze törenine katıldı. Kılıçdaroğlu, şehidin cenaze töreni sırasında bir grubun linç girişimine maruz kaldı. “Kahrolsun PKK” sloganları atan bir grup Kılıçdaroğlu’na yumruk ve tekmelerle saldırdı. Korumalar, jandarma ve polis Kılıçdaroğlu’nun etrafını sararak saldırıyı önlemeye çalıştı. Ancak güvenlik çemberini aşan gruptan bazıları Kılıçdaroğlu’na yumruk ve tekme atmaya devam etti. Olay yerinden uzaklaştırılan CHP lideri bir eve götürüldü. Saldırganlar bu kez camlarını kırdıkları evi taşladı.

Haberin Devamı

‘Mesajınızı verdiniz’

Şehidin cenaze törenine katılan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Ümit Dündar ve Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya Kılıçdaroğlu’nun tutulduğu eve geldi. Akar, polis aracının hoparlöründen kalabalığa sükunet çağrısı yaptı: “Bugün burada bir evladımız şehit oldu. Onunla ilgili gerekli töreni yaptık, vazifemizi yaptık. Çubuklu kardeşlerim mesajlarınızı verdiniz, tepkilerinizi gösterdiniz, şimdi sükunetle burayı boşaltıyoruz.”

Ardından eve giren Akar, Kılıçdaroğlu’na, “Sağlığınız nasıl” diye sordu. “İyi” karşılığını alan Akar, “Şimdi sizi buradan çıkartmamız gerekiyor” dedi. 5-6 dakika sonra zırhlı araç kapıya kadar getirildi. Akar’ın talimatı ile Akar ve komutanların korumaları da Kılıçdaroğlu evden çıkarılırken koridor oluşturdu. Kalabalık bu kez zırhlı araca da saldırdı. 1.5 saat evde bekletilen Kılıçdaroğlu, araca binerek bölgeden ayrıldı. Esenboğa Havalimanı Saray mevkiinde kendi makam aracına binen Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi’nde açıklama yaptı. “82 milyonu kucaklayan bir genel başkanım” diyen Kılıçdaroğlu, “Bana yapılan saldırı Türkiye’nin birliğine ve bütünlüğüne yapılmış demektir” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Beni üzen nedir biliyor musunuz, beni üzen şehide yapılan saygısızlıktır. Şehidin cenaze namazı bile doğru dürüst kılınmadı, beni üzen budur. O köyde oturanların hiçbirisinin kabahati kusuru yoktur. Dışarıdan gelenlerin tezgâhıdır bu. Bu tezgâhlar bizi yıldıramaz. Benim için darağacını kurdular, size ve 82 milyon vatandaşımıza söz veriyorum. Bir canım var. Bu ülkenin bekası, huzuru, kalkınması, bütün çocukların mutlu olması için bir can gerekiyorsa o canı vermeye hazırım. Hiçbir saldırı bizi yıldıramaz.”

Şehidin cenaze töreninde saldırıya uğrayan Kılıçdaroğlu: ‘Bu tezgâh bizi yıldıramaz’

Jandarma, korumalar ve polis Kılıçdaroğlu’nun etrafını sararak saldırıyı önlemeye çalıştı. Ancak saldırganlar çemberi aşarak saldırıya devam etti.

Öte yandan Kılıçdaroğlu’nun girdiği evin sahibi Rahim Doruk Milliyet’e şunları anlattı: “Kemal Bey içeri girip oturdu. Bir bardak su istedi. Bedenen oldukça sağlıklıydı. Psikolojik olarak yıpranmış durumdaydı. Bana hayatını kurtardığımı söyleyerek teşekkür etti.”

Haberin Devamı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca “terör ve organize saldırı” soruşturması başlatıldığı bildirildi.

Şehidin cenaze töreninde saldırıya uğrayan Kılıçdaroğlu: ‘Bu tezgâh bizi yıldıramaz’

Şehidin cenaze töreninde saldırıya uğrayan Kılıçdaroğlu: ‘Bu tezgâh bizi yıldıramaz’
Saldırgan her yerde aranıyor

Şehit cenazesindeki saldırıda Kılıçdaroğlu’na yumruk atan kişi belirlendi. Kamera görüntüleri ve fotoğrafların incelenmesi neticesinde saldırganın Akkuzulu köyünden Osman Sarıgün olduğu tespit edildi. Sarıgün’ün olaydan sonra kaçtığı belirtildi. Jandarma ve polisin Akgün’ü yakalamak için çalışmalarını sürdürdüğü, Akgün’le birlikte 6 kişinin kimliğinin tespit edildiği de öğrenildi.