SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Şeker yerine bal

Uzmanlar, şekerin yüzyılın en tehlikeli zehri olduğunu belirtirken, sektör temsilcileri de sağlıklı bir yaşam adına şeker yerine gerçek bal kullanın çağrısında bulunuyor.

|

Marketlerden pastanelere hemen hemen her yerde karşımıza çıkan şeker günümüzün en tatlı zehri olarak nitelendiriliyor. Bir bağımlılık olarak görülen şekerin zararları vücudun birçok noktasına etki ederken vücut tarafından tolere edilmeyen şeker ölümcül hastalıklara dahi yol açabiliyor. Sağlıklı bir yaşam adına mücadele eden her kesimin dikkatini çeken ham bal ise son dönemlerde şeker tüketimine karşı başlatılan savaşta adı sıkça anılan besinlerin başında gösteriliyor.

Etabal Beslenme Uzmanlarına göre, son dönemlerde sağlıklı beslenmek isteyenlerin imdadına yetişen en değerli besinlerden biri olan işlem görmemiş ham bal şeker yerine tüketilebilecek en alternatif şifa kaynaklarından biri olarak tercih ediliyor.

Yapılan araştırmalara göre günümüzde kişi başı ortalama 10 ile 30 çay kaşığı arası şeker tüketimi yapıldığını söyleyen Balın gurmesi ve Premium bal üreticisi Ahmet Bağran Aksoy, bunun dışında da işlenmiş gıdalarla yaygınlaşan şeker tüketiminin sağlığımız açısından büyük riskler oluşturduğunu belirtiyor.

‘’Şeker En Tatlı Zehirdir’’

Şeker ile birlikte küçük yaşlardan itibaren bozulan damak hafızasının sağlıklı nesillerin gelişimine büyük bir engel oluşturduğunu bildiren Balın gurmesi Ahmet Bağran Aksoy, Aksoy, ‘’Prof. Dr. Canan Karatay’ın da dediği gibi; şeker en tatlı zehirdir. Yüksek miktarda şeker tüketmek, kalp ve damar problemlerine yol açabiliyor. Şekerin uyuşturuculara benzeyen ilginç yönleri var. Şeker tüketimi beyindeki ödüllendirme merkezini harekete geçiren dopamin hormonunun salgılanmasına yol açıyor. Tıpkı diğer tüm bağımlılık yapan uyuşturucular gibi şeker tüketimi de bağımlılık yapıyor. Küçüklükten beri şekerle kodladığımız damak hafızamızı düzeltebilir, bu maratonda işlem görmemiş ham balı şeker yerine tercih edebiliriz. Böylece tatlıdan vazgeçmemek yerine şekerden vazgeçmiş olursunuz. Doğanın mucizesi olan şifa kaynağı işlem görmemiş ham bal ile daha lezzetli bir damak kültürü oluşturabilirsiniz. Her gün düzenli tüketilen ham bal, vücudun glikoz ihtiyacını karşılayarak, sizi şekerden uzaklaştırır. Sağlıklı bir yaşam ve nesiller istiyorsak bunu önemsemeliyiz.’’ açıklamasında bulundu.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.