Geri Dön

Şekere elveda dedirten hurmalı tatlı tarifleri

İftar sofralarının başlangıcı, tatlı krizlerinin ilacı olan hurmayla birbirinden lezzetli ve bir o kadar da sağlıklı tatlılar hazırlamaya ne dersiniz? Birazdan öğreneceğiniz, içerisine beyaz şeker eklenmemiş, kalori miktarı az olan hurma tatlısı tariflerine bayılacaksınız.

Şekere elveda dedirten hurmalı tatlı tarifleri

Hazır ramazan gelmişken eve girmeye başlayan hurmalarınızı değerlendirmeye ne dersiniz? Normal zamanda tüketimi çok fazla olmayan hurmaları Ramazan’da daha fazla tükettiğimiz gerçeğini hepimiz biliyoruz. O halde iftarda severek tükettiğimiz hurmayı enfes tatlarla birleştirmenin vakti geldi. İşte iftar menülerine yepyeni soluk getireceğiniz, birbirinden lezzetli ve hafif hurma tatlısı tarifleri…

Hurmalı fit toplar

- 17 tane yaş hurma

- 4 yemek kaşığı yulaf

- Dilediğiniz kadar badem

- Kaplamak için Antep fıstığı

17 tane yaş hurmayı ılık suda 15 dk. Bekletin. İçine havanda ezdiğiniz bademi ve kontrollü olarak yulaf kepeğini (tepeleme 4 yemek kaşığı kadar) ekleyin. Bir süre yoğurun. Sonrasında yuvarlak hale getirerek Antep fıstığına veya Hindistan cevizine bulayın.

Hurmalı cevizli Bar

- 15 tane hurma

- 3 yemek kaşığı kakao

- 1 / 2 su bardağı ceviz

- 1 / 2 su bardağı rendelenmiş Hindistan cevizi

-5 çorba kaşığı su

Hurmaları 15 dakika suda bekletin. Bütün malzemeleri homojen bir kıvam elde edene kadar robottan geçirin. Şekil verin. 30 dk. buzlukta bekletin.

Hurmalı sütlü tatlı

Malzemeler

- 1 lt süt

- 2,5 yemek kaşığı un

- 2,5 yemek kaşığı nişasta

- 1 çay bardağı şeker

- 1 paket vanilya

- 20-22 adet hurma

Yapılışı:

Hurmaları 5 dakika sıcak suda beklettikten sonra çekirdeklerini çıkartıp blenderda 3-4 kaşık süt ile püre karıştırın.

Süt, şeker, un ve nişastayla muhallebimizi hazırlayın. Kaynayan muhallebiyi ocaktan alıp vanilya ve hurmayı ekleyip 5 dakika kadar daha kaynatın. Kâselere bölün.

Dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.

Hurmalı pratik rulo;

- 500 gr ezilmiş hurma

- 8 adet pötibör bisküvi

- 3 yemek kaşığı bal ya da istediğiniz herhangi bir şurup

- 1 su bardağı dövülmüş ceviz

- 1-2 yemek kaşığı su

Yapılışı:

Dilerseniz bütün malzemeleri robota atıp hamur kıvamında bir harç elde edin. Harcı ikiye bölüp iki yağlı kâğıt arası acın ve rulo yapın. Diğer parçayı da aynı şekilde açıp diğer ruloyu içine koyup büyük bir rulo elde edin. Buzdolabında yarım saat bekletip ince dilimler kesip servis edebilirsiniz.

Hurmalı İrmik Tatlısı

Öncelikle 2 adet hurmayı sıcak suda bekletin. Daha sonra minik minik doğrayın. 1 Su bardağı süte 1 yemek kaşığı irmik ve hurmaları katıp kaynatın. Kaynayınca altını kısın ve irmikler şişene kadar pişirin. Kâseye doldurduğunuz tatlıyı oda sıcaklığına gelene kadar dışarda bekletin, daha sonra buzdolabında soğutun. Servis ederken ceviz kırığı ve tarçın serpebilirsiniz.

Mevlevi tatlısı

Malzemeler

500 gr. hurma

1 su bardağı kuru üzüm

1 su bardağı ceviz

2-3 yemek kaşığı tahin

1 tatlı kaşığı tarçın

1 Tatlı kaşığı toz karanfil

Üzeri için

Beyaz haşhaş veya badem tozu

Nasıl yapılır?

Çekirdekleri çıkarılan hurma blendera atılır. Sonrasında üzüm, ceviz, tahin, tarçın ve karanfil tüm malzemede blenderden geçirilir. Elimiz ile yuvarlayıp beyaz haşhaşa veya toz bademe bulanır.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber