Şekersiz fıstık ezmesi tarifi

Evinizde kolayca yapabileceğiniz ve daha az maliyetli olan şekersiz fıstık ezmesi tarifi paylaşıyoruz. Fıstık ezmesini daha sağlıklı bir şekilde tüketmek istiyorsanız, bu tarifi mutlaka deneyin. İşte şekersiz ezmesi tarifi...

15.10.2018 Pazartesi Güncelleme : 15.10.2018-13:15 Pazartesi

Son yıllarda sporcuların ve sağlıklı beslenenlerin gözdesi olan sağlıklı yağlar farklı şekillerde tüketilmeye başlandı. Özellikle kuru yemişler bu konuda ilgi gören besinler arasında yer alıyor. Marketlerde satılan fıstık ezmesi gibi ezmeler ne kadar sağlıklı gözükse de içerisinde bulunan katkı maddeleri ve şeker miktarı sağlığı olumsuz etkiliyor. Biz de sizin için daha ekonomik olacak ve evde yapabileceğiniz şekersiz fıstık ezmesi tarifi paylaştık. Miktarlarını istediğiniz şekilde ayarlayabilir ve tatlandırıcı olarak bal veya pekmez kullanabilirsiniz.

Şekersiz fıstık ezmesi tarifi

Malzemeler:

-200 gram (ortalama 1,5 su bardağı) kabuklu çiğ yer fıstığı
-Dilediğiniz miktarda kaya tuzu
-Bal veya pekmez
-Dilerseniz 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı ya da zeytinyağı 
-Bir miktar su

Nasıl yapılır?

-Çiğ yer fıstıklarını kabuklarından ayırın. 
-İster kendiniz fırında veya tavada kavurun, isterseniz kavurmadan mutfak robotuna ekleyin.
-Kavurmanız, fıstık ezmenizi daha lezzetli yapacaktır.
-Mutfak robotuna aldığınız fıstıkları ara vererek, püre haline gelene kadar çekin.
-Yağını saldığında içerisine dilediğiniz şekilde kaya tuzunu ekleyin.
-Son olarak bal veya pekmez ekleyin ve yeniden çekin.
-Dilerseniz 1 tatlı kaşığı istediğiniz yağdan ekleyin. 
-Fıstık ezmenizi kavanoza koyun ve buzdolabında 1 haftaya kadar saklayabilirsiniz.

Afiyet olsun...