Şekersiz Kakaolu Kek Tarifi

Zaman zaman unsuz, şekersiz atıştırmalık tarifleri paylaşıyorum sizlerle. Bu tarifler, bilinenlerin -daha sağlıklı olabilmeleri için- kendimce revize edilmiş hâli oluyor. Temel bileşenleri şeker, un, margarin olan kek tariflerinin aksine Şekersiz Kakaolu Kek tarifim -adından da anlaşılacağı üzere- şeker içermiyor.

Çoğunlukla undan uzak duruyor, içinde un olan atıştırmalıklar yapmıyorum. Ölçülü olması koşuluyla, az da olsa kullanmam gerektiğinde ise organik siyez ya da tam buğday ununu tercih ediyorum. Bu kek tarifimde de organik tam buğday unu kullandım.

Kekin tarifine geçmeden önce yapım aşamasındaki maceralı süreçten de bahsetmeden edemeyeceğim: Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra fırını ısıtmak istediğimde olanlar oldu! Maalesef arızalanmıştı. Geri dönülemez bir aşamadaydım. Eskiden turbolu ankastre fırın mı vardı, Ocakta Benmari Usulü Kek, fırında pişirileni aratmadı diyebilirim.

Malzemeler
1,5 su bardağı organik tam buğday unu.
1,5 su bardağı süt.
2 yumurta.
Yarım su bardağı zeytinyağı.
1 paket kakao (Keçiboynuzu tozu da koyabilirsiniz. Ben kokusunu biraz yadırgadığım için pek tercih etmiyorum.)
1 tatlı kaşığı karbonat (Paket kabartma tozlarının içerikleri sağlıklı bir atıştırmalık için uygun değil.)
Öğütülmüş fındık, ceviz ya da canınız ne isterse.
Dilediğiniz kadar kuru üzüm ya da dilediğiniz başka bir tat verici kurutulmuş meyve.
1 tatlı kaşığı tarçın.

Fındık ve kuru üzüm hariç diğer malzemeleri güzelce çırpın. Sonra onları da ilave edip karıştırın. Harcı kalıba dökün ve 180 derece fırında pişirin.

Afiyet olsun.

Elçin Oltulu Şahin

Haberin Devamı

FB: http://facebook.com/dogalivarken

IG: @dogalivarken