Şekib Avdagiç

Şekib Avdagiç

Son dakika şekib avdagiç haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan şekib avdagiç gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan şekib avdagiç haber sayfamızda...

Şekib Avdagiç

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 559 şekib avdagiç haberi bulunmuştur.
‘Tematik liseler’ artırılsın talebi
‘Tematik liseler’ artırılsın talebi MEB, 2016’dan itibaren açmaya başladığı tematik liselerin sayısını 46’ya çıkardı. Meslek birlikleri sayının artırılmasını talep ederek, tarımsal teknoloji, tohum ve fide yetiştiriciliği, yapay zekâ gibi alanlarda da liselerin açılması gerektiğini vurgluyor...
5.04.2024 Eğitim
Seçimden sonra gündem: Emekli maaşları, enflasyon, ihracat... Yapısal reformla dönüşüm yolda
Seçimden sonra gündem: Emekli maaşları, enflasyon, ihracat... Yapısal reformla dönüşüm yolda Seçimin ardından ekonomik programın kararlılıkla süreceğini belirten Bakan Mehmet Şimşek, yapısal reformlarla ekonomide dönüşüm vurgusu yaparken TOBB ve TÜSİAD da bu yöndeki beklentilerini duyurdu.
2.04.2024 Ekonomi
İTO'dan 31 Mart seçimleri ile ilgili açıklama
İTO'dan 31 Mart seçimleri ile ilgili açıklama Seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmede bulunan İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, "İş dünyası olarak Türkiye’nin bu seçimden sonra uygulanmakta olan ekonomik programa odaklanması gerektiğine inanıyoruz" dedi.
1.04.2024 Ekonomi
‘Seçimden sonra not artışları gelir’
‘Seçimden sonra not artışları gelir’ İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “Yabancı yatırımcının Türkiye’nin uyguladığı dezenflasyon programının süreceğine olan inancı seçimlerin ardından daha da pekişecektir ve diğer kredi derecelendirme kuruluşlarından da not artışları gelecektir” dedi.
16.03.2024 Ekonomi
Avdagiç’ten 'dezenflasyon programı' açıklaması
Avdagiç’ten 'dezenflasyon programı' açıklaması İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, "Yabancı yatırımcının Türkiye’nin uyguladığı dezenflasyon programının süreceğine olan inancı seçimlerin ardından daha da pekişecektir ve diğer kredi derecelendirme kuruluşlarından da not artışları gelecektir" dedi.
15.03.2024 Ekonomi
Bakan Yerlikaya: İstanbul’da 283 şehir operasyonda ise 87 terörist etkisiz hale getirildi
Bakan Yerlikaya: İstanbul’da 283 şehir operasyonda ise 87 terörist etkisiz hale getirildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Göreve geldiğimizden beri toplam 22 bin 234 operasyonda 817 terörist etkisiz hale getirildi. İstanbul’da 283 şehir operasyonda ise 87 terörist etkisiz hale getirilmiş" dedi.
14.03.2024 Haberler
Bakan Yerlikaya: İstanbul’da 283 şehir operasyonda ise 87 terörist etkisiz hale getirildi
Bakan Yerlikaya: İstanbul’da 283 şehir operasyonda ise 87 terörist etkisiz hale getirildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Göreve geldiğimizden beri toplam 22 bin 234 operasyonda 817 terörist etkisiz hale getirildi. İstanbul’da 283 şehir operasyonda ise 87 terörist etkisiz hale getirilmiş" dedi.
14.03.2024 Gündem
İTO Başkanı Avdagiç'ten İstanbul Park mesajı
İTO Başkanı Avdagiç'ten İstanbul Park mesajı İTO Başkanı Şekib Avdagiç, İstanbul Park tartışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada "Formula 1 yarışlarının 2005 yılından bu yana 9 kez Türkiye’de gerçekleştirilmesinde, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bizzat inisiyatif almış ve projenin gerçekleştirilmesinde en büyük katkıyı vermiştir. Cumhurbaşkanımızın bakışı dışındaki 'suiniyet sahibi' kişilerin açıklamalarını dikkate de kâale de almıyoruz" dedi.
12.03.2024 Ekonomi
İTO Başkanı Avdagiç'ten asgari ücret ve mesai saatleriyle ilgili açıklama
İTO Başkanı Avdagiç'ten asgari ücret ve mesai saatleriyle ilgili açıklama İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, milyonlarca çalışanın merakla beklediği 'asgari ücrete ara zam gelecek mi' sorusuna cevap verdi. Avdagiç "Enflasyonu aşağıya çekeceksek; hiçbir şeye dokunmadan, hiç kimsenin konfor alanına giriş yapmadan bunu dünyada başaran hiçbir ülke yok. Enflasyonu düşürmenin belli kuralları, kaideleri, konseptleri var" dedi.
11.03.2024 Ekonomi
İTO Başkanı Avdagiç’ten Fitch mesajı
İTO Başkanı Avdagiç’ten Fitch mesajı İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “Bu süreçte kredi notu artışları ve not görünümü revizyonları, Türkiye'nin hak ettiğinin hâlâ çok gerisinde olsa da bu mücadeleye katkı verecektir. Fitch’i diğerleri takip edecektir, etmelidir” ifadesini kullandı.
9.03.2024 Ekonomi
KAAN'ın da stratejik malzemesi olan Türk kompozitine büyük ilgi
KAAN'ın da stratejik malzemesi olan Türk kompozitine büyük ilgi Uzay roketlerinden lüks otomobillere kadar birçok teknolojik ürünün ‘olağanüstü hafif ve sağlam’ olmasını sağlayan kompozit endüstrisindeki yenilikler, Paris’te JEC World Fuarı’nda vitrine çıktı. Fuarda 42 Türk şirketi stant açtı. İTO Başkanı Şekib Avdagiç "Kompozit malzeme teknolojisi Türkiye'nin teknoloji üretiminde kritik bir malzeme. Bu açıdan kompozitler geleceğimiz" dedi.
6.03.2024 Ekonomi
İmamoğlu'dan Akşener'in 'Boş zamanlarında İstanbul'da olanlar bu şehri yönetemez' sözlerine yanıt
İmamoğlu'dan Akşener'in 'Boş zamanlarında İstanbul'da olanlar bu şehri yönetemez' sözlerine yanıt İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Eli genel merkezlerinde, gözü başka mevkilerde, boş zamanlarında İstanbul'da olanlar yönetemez" sözlerine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan yanıt geldi.
19.02.2024 Haberler
Ev kredisinde hesap değişti! Yeni destek mi geliyor?
Ev kredisinde hesap değişti! Yeni destek mi geliyor? Konut kredisinde yükselen faizlerle birlikte piyasada durgun seyir sürüyor. Uzmanlar, ‘Piyasanın hareketlenmesi için yeni bir desteğe ihtiyaç var’ görüşünü dile getiriyor.
16.02.2024 Ekonomi
İstanbul’da “kentsel dönüşüm” için 16 öneri
İstanbul’da “kentsel dönüşüm” için 16 öneri İTO Başkanı Şekib Avdagiç, “Kentsel dönüşüm sürecinde ‘müktesep hakların korunması’ talebi en başta geliyor” ifadesini kullandı.
15.02.2024 Ekonomi
‘Kaynakçı günde 200 dolar istiyor’
‘Kaynakçı günde 200 dolar istiyor’ İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, yetişmiş çalışan sayısındaki yetersizliğe dikkati çekerken, Tuzla tersaneler bölgesindeki kaynakçı sıkıntısını örnek gösterdi.
12.02.2024 Ekonomi
“Faiz artışı dezenflasyon sürecinin en etkili silahı, ancak yegane silahı da değil”
“Faiz artışı dezenflasyon sürecinin en etkili silahı, ancak yegane silahı da değil” İTO Başkanı Şekib Avdagiç, “Para politikasındaki sıkılık, maliye politikasıyla desteklenmediği sürece, enflasyonla mücadele programı sınırlı kalabilir. Bu nedenle para ve maliye politikasının uyumuna ve bu uyumu destekleyecek yapısal reformlara önem verilmeli" dedi.
9.02.2024 Ekonomi
Murat Kurum: İşçimizin haklarını gözeten tarafta olacağız
Murat Kurum: İşçimizin haklarını gözeten tarafta olacağız İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Beyoğlu’nda bulunan Türk-İş 1. Bölge Şubesi’ni ziyaret etti. Kurum, "İşçimizle birlikte, işçimizin haklarını gözeten tarafta olacağız. Masanın iki tarafından da bakabileceğiz. Alacağımız tüm kararlarda Türk-İş’imiz, işçimiz, işverenimiz sürecin içinde olacak ama masanın bir tarafında biz de olacağız” dedi.
7.02.2024 Gündem
'2023 yılında ihracatımızı 256 milyar dolara yükselterek rekor kırdık'
'2023 yılında ihracatımızı 256 milyar dolara yükselterek rekor kırdık' Ticaret Bakanı Prof.Dr. Ömer Bolat, "2022 yılında yüzde 11.4 , 2023 yılında yüzde 5 buçuk, inşallah bu yıl da ilk 9 ayda yüzde 4.7 büyümeyi başarmış bir ülke olarak milli gelirimizi yılın ilk 9 ayı sonunda 1 trilyon 75 milyar dolara çıkarmayı ve kişi başı milli gelirimizi de 12 bin 500 dolara çıkarmayı başardık. İhracatımız 2023 yılında dünya ihracatında ve ithalatındaki gerilemeye rağmen Türkiye olarak yüzde 0, 64’lük bir artışla 256 milyar dolara ulaştırdık. Bu da cumhuriyet tarihinin rekoru olarak kayda geçti" dedi.
7.02.2024 Ekonomi
İTO Başkanı Avdagiç'ten TCMB’deki başkan değişimi ile ilgili açıklama
İTO Başkanı Avdagiç'ten TCMB’deki başkan değişimi ile ilgili açıklama İTO Başkanı Şekib Avdagiç, "Merkez Bankası'ndaki başkan değişimiyle Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Merkez Bankası'nın uyguladığı ekonomi politikasında bir sapma veya değişiklik olacağını öngörmüyoruz" dedi.
5.02.2024 Ekonomi
İTO Başkanı Avdagiç, TCMB Başkanı'na tebrik mesajı
 İTO Başkanı Avdagiç, TCMB Başkanı'na tebrik mesajı İTO Başkanı Şekib Avdagiç, "Kişilerin değil, kurumsal yapıların devamı esastır. Karahan’ın başkanlığında TCMB’nin ülkemize ve iş dünyamıza kalıcı kazanımlar sağlayacağına inanıyoruz" dedi.
3.02.2024 Ekonomi
İTO'dan 'ilk Türk astronot' açıklaması
İTO'dan 'ilk Türk astronot' açıklaması İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, "Alper Gezeravcı'nın Uluslararası Uzay İstasyonu misyonu, girişimcilerimize uzay teknolojilerinde yeni bir ufuk açtı. Kendi roketimizin, uzay sanayimizin gelişimi için bir milat oldu" dedi.
19.01.2024 Ekonomi
Bakan Uraloğlu YSS Köprüsü'ndeki demiryolu projesi için tarih verdi
Bakan Uraloğlu YSS Köprüsü'ndeki demiryolu projesi için tarih verdi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Ticaret Odası Ocak Ayı Olağan Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden hayata geçireceğimiz demiryolu projesiyle beraber buradaki kısıtlı kapasiteyi, kısıtlı saatler kullanmasını artık tüm zamanlara yayma imkanımız olacak." dedi.
11.01.2024 Haberler
Bakan Uraloğlu YSS Köprüsü'ndeki demiryolu projesi için tarih verdi
Bakan Uraloğlu YSS Köprüsü'ndeki demiryolu projesi için tarih verdi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Ticaret Odası Ocak Ayı Olağan Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden hayata geçireceğimiz demiryolu projesiyle beraber buradaki kısıtlı kapasiteyi, kısıtlı saatler kullanmasını artık tüm zamanlara yayma imkanımız olacak." dedi.
11.01.2024 Ekonomi
Avdagiç: Türk tüccarı neredeyse İTO oradadır
Avdagiç: Türk tüccarı neredeyse İTO oradadır İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, "2024'te Yeşilköy İstanbul Fuar Merkezi'ni (İFM) büyüterek, İstanbul’un en büyük kapalı alana sahip olacak fuar alanını iş dünyasının hizmetine sunmayı hedefliyoruz" ifadesini kullandı.
29.12.2023 Ekonomi
İş dünyasından asgari ücret önerisi! Bölgesel asgari ücret mümkün mü?
İş dünyasından asgari ücret önerisi! Bölgesel asgari ücret mümkün mü? Asgari ücrete zam pazarlığında sona gelindi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu üçüncü kez toplanacak ve 2024 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirleyecek. Zam pazarlığı öncesi ise iş dünyasından asgari ücret önerisi geldi. Peki asgari ücrette en güçlü beklenti ne? Bölgesel asgari ücret uygulanabilir mi? İşte detaylar...
25.12.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Şekib Avdagiç ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.