Gündem Seks hayatınızı olumsuz etkileyen faktörler

Seks hayatınızı olumsuz etkileyen faktörler

29.04.2018 - 18:07 | Son Güncellenme:

Seks, insanlar arasındaki ilişkilerin vazgeçilmez unsurlarından biridir. Zaman zaman adı kötüye çıksa da hem fizyolojik hem de psikolojik olarak vücuda birçok faydası bulunan seksin yapılışı insan doğası gereğidir. Bu yazıda yüzyıllardır süre gelen her nesil için büyük bir önem arz etmiş seks için olumsuz etmenler, onu öldüren sebepler anlatılmaktadır.

Seks hayatınızı olumsuz etkileyen faktörler

Seks için olumsuz etki yapan durumların başında stres gelmektedir. Stres yüzünden cinsel ilişkinin yaşandığı süre boyunca, vücudun salgılamış olduğu endokrin hormonu sekteye uğrar. Bu sekte uzun süreçte seks yapılırken duyulan zevki sıfıra doğru çeker. Ulaşabileceği en büyük seviyedeyse stres, seks konusunda insan içinde bir isteksizlik bile oluşturabilmektedir.

Haberin Devamı

Stresin bir olumsuz etkisi daha bulunmaktadır. O da erkekte üretilen spermlerin sayısında ve kalitesinde düşüş meydana getirmesidir. Seksi olumlu yönde ilerletebilmek için stres konusunda düzenli egzersiz yapılarak çözüm sağlanabilir. Aynı zamanda gingseng benzeri bitkilerin tüketimi de sekse olumsuz etkiyen stresin azaltılmasına yardımcı olmaktadır.

Seks için özellikle etkisi olan çalışma ise egzersizlerdir. Egzersiz yapmanın, stres seviyesini düşürmenin yanında performans arttırıcı etkisi de bulunmaktadır.

Beslenme şekilleri de seks konusunda önem arz eden noktalardandır. Aşırı yağlı besinlerin tüketilmesi vücuttaki testosteron sevilerinde düşüşe neden olur. Bu da boşalma sırasında bir güçlüğe sebebiyet vermektedir.

Haberin Devamı

Sigara kullanımı ise bir diğer etken. Tütün çiğnemek dâhil tütün ürünleriyle gerçekleştirilen her türlü vücuda alım faaliyeti sekse olumsuz yönde etkisi bulunan faaliyetlerdir. Damarların daralmasına neden olan tütün tüketimi vücutta bulunan çinkonun etkili bir şekilde kullanılamamasına neden olmakta ve bu da seksten alınan zevki oldukça düşürmektedir.

Seksten alınan verimi düşüren bir diğer şey ise alkol tüketimidir. Alkol tüketimi vücutta salgılanan prolaktin hormonunda belirgin bir artışa neden olur. Bu hormonun gösterdiği artış ise kadınlarda âdet düzensizliklerine, erkeklerde de prostate neden olmaktadır.

Uyuşturucu ve benzeri ilaçların kullanılması da seksi mahveder. Kullanıcının hayati fonksiyonları üzerinde de çok büyük olumsuz etkisi bulunan uyuşturucular seks hayatını da olumsuz etkilemektedirler. Beyindeki nöron ağı üzerinde öldürücü etki barındıra uyuşturucuların seks zararı duyulan hazzı azaltma yönündedir.

Obezite ve egzersiz yetersizlikleri ise sekse etki eden büyük etmenlerin sonuncusudur. Fazla kiloların damarlarda oluşturabileceği tıkanıklıklar kan dolaşımının zorlaşmasına ve sekse duyulan isteğin azalmasına neden olurken düzenli egzersiz yapılmadığı takdirde de egzersizin getirdiği dinamizmle birlikte yaşanabilecek yoğun orgazmların önüne geçilmiş olunur. Bu da sekste performans düşüklüğüne neden olacak bir başka faktör olarak ortaya çıkmaktadır.