Ekonomi Selçuk Yaşar’ın vizyonunu bu ödül geleceğe taşıyacak

Selçuk Yaşar’ın vizyonunu bu ödül geleceğe taşıyacak

18.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Türk iş dünyasının önde gelen isimlerinden Selçuk Yaşar adına artık her yıl bir ödül verilecek. Yaşar Üniversitesi, Türkiye’nin iş, kültür, eğitim ve spor dünyalarında çok önemli bir yere sahip olan kurucusu Selçuk Yaşar’ın vizyon mirasını geleceğe taşımak ve adını yaşatmak üzere Selçuk Yaşar Ödülü’nü hayata geçiriyor.

Selçuk Yaşar’ın vizyonunu bu ödül geleceğe taşıyacak

Ödülün hikâyesini dinlemek için Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Yiğitbaşı ve Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer ile İstanbul’da bir araya geldik. Yiğitbaşı, “Yaşar Üniversitesi ve Selçuk Yaşar Spor ve Eğitim Vakfı işbirliğiyle üniversitemizin ve vakfımızın kurucusu Selçuk Yaşar’ın hayatı boyunca kendisine ilke edindiği değerleri yaşatmak üzere harekete geçiyoruz. Girişimcilik, yenilikçilik, inovasyon alanlarında ülkemizin ekonomik gelişimi ile sanat-kültür alanlarında katkıda bulunan öncü insanlar ve kurumları, Selçuk Yaşar Ödülü’nü hayata geçirerek teşvik etmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Selçuk Yaşar’ın vizyonunu bu ödül geleceğe taşıyacak
Kalkınma ve tanıtım

2018 yılında 73’üncü yaşını kutlayan Yaşar Topluluğu’nun Selçuk Yaşar’ın vizyonuyla Türkiye’ye sektörlerinin ilki olan çok sayıda fabrika, tesis ve kurum kazandırdığını dile getiren Yiğitbaşı, Selçuk Yaşar Ödülü’nün 2019 temasının “Girişimcilik, Yenilikçilik veya İnovasyon alanlarında başarılı çalışmalar yapmış ve bunların sonucunda ülkenin kalkınmasında veya tanınmasında önemli rol oynamış kişi ya da kurumlar” olarak belirlendiğini dile getirdi.

İlk ödülün sahibini belirlemek için Cansen Başaran - Symes, Prof. Dr. Nihat Berker, Prof. Dr. Arif Hepbaşlı ve Dr. Yılmaz Argüden’in de bulunduğu bir seçici kurul oluşturulduğunu anlatan Yiğitbaşı seçtikleri adayları Ödül Yönetim Kurulu’na sunduklarını söyledi.

Haberin Devamı

İlk ödül iki isme

Ahmet Yiğitbaşı, kendisiyle birlikte Feyhan Yaşar, İdil Yiğitbaşı, Prof. Altan Çilingiroğlu ve Prof. Cemali Dinçer’den oluşan Ödül Yönetim Kurulu’nun, yaptığı değerlendirmeler sonucu iki aday üzerinde mutabakat sağlandığını ve ödülün iki kişiye verildiğini söyledi.

Selçuk Yaşar’ın vizyonunu bu ödül geleceğe taşıyacak

Yiğitbaşı, “Akademik kimliği ile girişimci kimliğini bütünleştiren, genç girişimcilere ilham veren çalışmaları olan değerli bir bilim insanı ile dünyayı daha yaşanabilir hale getirmek için sosyal inovasyon çalışmaları olan değerli bir iş insanı ödüle layık görüldü” dedi.

Bu isimler 7 Şubat’ta İstanbul’da Çırağan Sarayı’ndaki törende açıklanacak. Ödül her yıl yeni bir tema altında ulusal ve uluslararası alanlarda Türkiye’yi başarıyla temsil eden kişi ve kurumlara verilmeye devam edecek.