Sen Başla Ben Tamamlarım Ardına Bakma!

Haberin Devamı

Vee anne oldum... Üstelik üç ayı geride bıraktık bile... Zaman ne kadar çabuk geçiyor. Aslında şu üç ay için kaleme alınacak o kadar çok şey var ki, ama minik bir bebeğiniz olunca maalesef değil yazmak, duş bile almak lüks haline geliyor. Yeni anne olanlar beni çok iyi anlayacaklardır, eminim....

O kadar çok şey birikince de; insan nereden başlayacağını bilemiyor. Emzirme, anne sütünün önemi, uyku, gaz, kolik, reflü vs... Bunlardan detaylı bahsedeceğim ama ilk olarak en başa dönelim...

Yeni doğum yapmış bir anneyi bekleyen ilk durum “lohusa sendromu.” Elbette her kadının başına gelmiyor bu durum. Kimi daha yoğun ve zor atlatıyor bu dönemi, kimi sorunsuz. Benim zorlandığım anlar olsa da çok sıkıntılı geçmedi... Bence bu süreçte en önemli faktörler; önce kendiniz, sonra çevreniz... Eşiniz, anneleriniz ve yakınlarınız... Özellikle eşlerin bu dönemde yeni annelere davranışları ve yardımcı olmaları çok önemli... Düşünsenize yepyeni, bilmediğiniz bir hayat. Size muhtaç bir bebek. Üstelik siz ne hissedersiniz, o anki ruh haliniz nasılsa bunu birebir anlıyor, sizle birlikle yaşıyor bebeğiniz... Siz mutluysanız bebeğiniz de mutlu. Biraz olsun karamsar ve mutsuzsanız o da gergin ve huzursuz.

Tabii bu süreçte bir de çevrenizden gelen tavsiye ve öğütler var:

“Sütün geliyor mu? Az mı geliyor? Acaba doymuyor mu? Ek mama mı versen? Bu çocuk kilo almıyor. Çok kalın giydirme, çok ince giydirme. Kucağa alıştırma.”

Bu liste daha uzar gider... Tecrübeli olabilirsiniz ama yeni doğum yapmış bir kadına sürekli tavsiye vermek ve bundan haz duymak neden? Lütfen böyle durumlarda biraz durmamız gerektiği yeri bilelim. Anneler ya da anne adayları, bu tip konuşmalara siz de kulağınızı tıkayın lütfen. Çünkü sizi daha fazla yormak ve dibe çekmekten başka işe yaramıyor inanın.

Ve canım kızım; hayattaki en değerli varlığım... 2 Ekim ömrümün en güzel ve en özel günü olarak kalacak. Sen bana verilen en güzel hediyesin şu yaşamda. İyi ki geldin, iyi ki bizi seçtin. Seni kucağıma verdikleri o ilk andan itibaren kalbim bir başka çarpıyor. Zaman seninle su gibi akıp gidiyor. Sen bize öyle bir mutluluk getirdin ki, öyle bir ışık tuttun ki yaşamımıza “aşk” dedikleri şeyin tanımı bu olsa gerek. Artık bütün dualarım sensin. Hayat sana hep gülsün, hep ışık, hep umut, hep mutluluk versin. Biz baban ile daima arkanda, hep yanında olacağız söz! Hani şarkıda da diyor ya; “Tencere kapak misaliyiz şu hayatta. Sen başla ben tamamlarım ardına bakma...”