Siyaset Sen tehlikeli bir adamsın

Sen tehlikeli bir adamsın

23.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Konya mitinginde Millet İttifakı liderleri için seçim sonrasını işaret eden Erdoğan, Akşener’e “Asıl fatura sana kesilecek” derken Kılıçdaroğlu için “Bay Kemal milletvekilliğine güveniyor ama yargıya başvurmak suretiyle çalışma yaptırıyorum” dedi.

Sen tehlikeli bir adamsın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e sert sözlerle yüklendi. “Ders vermek” için bu seçimde AK Parti’ye oy vermeyeceğini söyleyenlere de seslenen Erdoğan, “Dönem, ders verilecek değil iki elin parmakları gibi sımsıkı bir araya gelinecek durumdur” dedi. Konya’da düzenlenen mitingde Erdoğan, özetle şunları söyledi:


SAÇLARI EKSİK: Ülkemizin en genç büyükşehir belediye başkan adaylarından birini sizlerin emrine verdik. Uğur kardeşimin bir eksiği var, saçları eksik. Deneyimi, tecrübesiyle içimizden biri. Size efendilik yapmaya değil, hizmetkâr olmaya geldi.

DERS VERME ZAMANI DEĞİL: Tarihi konuşuyorum, tarihi değerlendiriyorum. 31 Mart’ta sandığa iyi sahip çıkmamız gerekiyor. Birileri ülkemizin ve milletimizin içinden geçtiği kritik durumla asla ilgisi ve orantısı olmayan kimi gerekçelerle AK Parti’ye ders vermek istiyormuş. Ama unutmayalım ki dönem, ders verilecek değil iki elin parmakları gibi sımsıkı bir araya gelinecek durumdur.

YENİ ZELANDA’DAKİ GİBİ: Türkiye, 2002’den beri girdiği 14 seçimin belki de en kritiklerinden birini 31 Mart’ta yaşayacak. Çünkü bu seçimden sonra önümüzde 4,5 yıllık kesintisiz bir icraat dönemi var. Bu dönemi en etkin şekilde kullanabilmemizin yolu, seçimlerden istikrar ve güven ortamımızın sürmesini garantiye alacak bir sonuçla çıkmaktır. Aksi taktirde sınırlarımızın dibine kadar dayanmış olan teröristlerin, ekonomimize saldıran alçakların ve fırsatçılık yaparak onların ekmeğine yağ sürenlerin oyunlarını bozmamız zorlaşır. Bu seçimde ortaya çıkacak bir olumsuzlukta Yeni Zelanda’daki teröristin ortaya serdiği gibi, hâlâ ülkemizle hesabı olanlara gün doğar.

Sen tehlikeli bir adamsın

YİNE KAYBEDECEKSİN: Şu ahlâksıza bakın. ‘İslam dünyasından kaynaklanan terör’ diyor. Senin Avustralya’daki terörist senatörden ne farkın var? Aynısın. CHP’ye gönül verenlere sesleniyorum: Böyle bir adamın genel başkanlığında daha ne kadar buraya oy vereceksiniz? Bunu Batı’ya anlatamadık biz bugüne kadar, demek ki sana da anlatamamışız. O zaman senin iç dünyanda başka şeyler var. Sen tehlikeli bir adamsın.

GÜYA HANIMEFENDİ: Bir tanesi var içlerinde, yakışmaz ya güya hanımefendi. Bir ara Yurt Konseyi diye bir şey çıkarttılar. O da onun temsilcisi. ‘Ayın 15’inden sonra başbakan olacağım’ dedi. Oldu mu? Dur bakalım, şu anda senin iyi günlerin. Sen Tayyip Erdoğan’a söylemediği sözleri söylemiş gibi göstermek suretiyle zannettin ki fatura keseceğim. Asıl fatura sana kesilecek. Bu Yurt Konseyi hikâyen, başbakan öbür tarafta Tayyip Erdoğan’a bu iftira... Bir cumhurbaşkanına sen böyle bir iftirayı atamazsın. Tabii korku bacayı sardı. Yurt Konseyi mensubuymuş oradan yırtarmış işi. Bu ülkede adalet var, gereken hesabı vereceksin.

ÜZERİNE GİDECEĞİZ: Dirsek temasında olduğun Bay Kemal milletvekilliğine güveniyor. Ama onunla ilgili de çalışmaları ben yargıya müracaat etmek suretiyle avukatlarımla yaptırtıyorum. Hukuk devleti ilkesine saygısız davranan, teröristlerle el ele yürüyenlere, ‘Hadi yürüyün’ diyemeyiz. YPG’yi savunanı biz bu ülkede tutamayız. ‘YPG bize mi saldıracak?’ diyor. Saldırıyor, senin gözün var, görmüyorsun. Bunlara gereken dersler verilecek. Seçimden sonra bir tarafta parlamento, bi tarafta da inşallah bu ülkede yargıyla işin üzerine gideceğiz.

ASIL HESAP SEÇİMDEN SONRA: Bu seçimi hiçbir alternatife dayalı olmadan, sırf kızgınlık veya kırgınlıkla sandık hesaplaşmasına çevirmeyi düşünenler, şu gerçeği aklından çıkarmamalıdır: Böyle bir durumda asıl hesap, seçimden sonra Türkiye’den ve Türk milletinden bunlar tarafından dışarıdakiler, sorulacaktır. Kararlarımızı alır ve uygularken, sadece kendi hissiyatımızı değil evlatlarımızın geleceğini de dikkate almak zorundayız. Siyaset sadece gönül kazanma değil aynı zamanda kırgın gönülleri tamir etme, kızgın yürekleri soğutma işidir.

Sen tehlikeli bir adamsın

Silah fabrikası sözü: Konya’ya Karapınar Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi’ni faaliyete geçirmek için çalışmalarımızı başlattık. Bir başka müjdemiz, savunma sanayimizle ilgili. Konya Selçuklu Aşağıpınarbaşı Mahallesi’nde 300 dönüm hazine taşınmazı üzerinde, savunma sanayi alanında stratejik yatırım yapılması amacıyla irtifak hakkı kurulmuştur. Burada Aselsan, Konya Silah Sistemleri Anonim Şirketi tarafından uzaktan komutalı silah sistemleri ve silah üretimleri konusunda çalışacak bir fabrika kuracağız. Hisselerin yüzde 49’u Konya’da savunma sanayi sektöründe hizmet veren firmalara, yüzde 51’i Aselsan’a ait olacak.

‘Viyana kuşatmasını elin oğlu unutmuyor’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amasya’da yaptığı konuşmada Yeni Zelanda’daki terör saldırısını hatırlatarak şunları söyledi: “Viyana kuşatmasını biz unutmuş olabiliriz ama elin oğlu unutmuyor. Ülkemizden 16 bin 500 kilometre uzaktaki Yeni Zelanda’da bir terörist çıkıyor, cami basıp 51 kardeşimizi şehit ediyor. Silahının üzerine yazdığı tarihlerden biri de Viyana kuşatmasının tarihi olan 1683’tür. Kara Mustafa Paşa, İstanbul’dan kalkıyor Viyana’ya kadar gidiyor, aslında şehri alabilecekken tarih boyunca hep yaşadığımız bir sıkıntı sebebiyle geri dönmek zorunda kalıyor. Viyana’yı aşsak Avrupa bizim olacakken Viyana’dan döndük. 22 milyon kilometre kareden 780 bin kilometre kareye geldik. Bize Anadolu’yu da çok görüyorlar.”

Terörle mücadeleye dikkat çeken Erdoğan, “DEAŞ’ı kötü, PKK-PYD’yi cici gösterme çabalarının sonu yarın öbür gün dünyanın hiç umulmadık yerlerinde terörün baş göstermesi, can almasıdır. Gelin bu iş daha fazla dallanıp budaklanmadan, tüm terör örgütlerine karşı ortak bir tavır geliştirelim. DEAŞ’ı nasıl bitirdiysek, PKK-PYD’yi de, ırkçı ve İslam düşmanı örgütleri de aynı şekilde bitirelim” dedi.