Siyaset ‘Senaryoları altüst ettik’

‘Senaryoları altüst ettik’

21.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Erken seçim kararını değerlendiren Erdoğan, “Her ne kadar bizim arzumuzla ortaya çıkmamış olsa da yeni yönetim sisteminin bir an önce devreye girmesini sağlayacak çok çok isabetli bir karar. Bu kararla aynı zamanda ülkemizle ilgili senaryoları altüst ettik” dedi

‘Senaryoları altüst ettik’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran’da seçim yapma kararını bir çeşit depreme hazırlık faaliyeti olarak gördüğünü söyledi. Erdoğan, “Erken seçim kararıyla ülkemizle ilgili senaryoları altüst ettik” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nün 150. Yıl Programı’na katılan Erdoğan, 24 Haziran seçimine dair önemli mesajlar verdi:

‘Buyurun meydan’

“Biz siyasi hayatımız boyunca seçim sürelerinin sonuna kadar kullanılmasından yana olmuştuk. İç ve dış siyasi askeri ekonomik gelişmelerin seyri bize bu süreyi mevcut süreyle devam ettirmemizin ciddi maliyetleri olacağını gösterdi. Cumhurbaşkanı olarak benim şu anda önümde 1.5 yılım daha var. Yani bu makamın, bu koltuğun hırslısı konumunda olsak, 1.5 yıl daha devam edebilirdik. Böyle bir hırsın içinde değil ama yaptığımız bütün bu hesaplar neticesinde bu sıkıntılar bizim ülkemize, milletimize bir bedel ödeteceği endişesiyle dedik ki bu adımı atalım. Öyle bir ana muhalefetimiz var ki sağ olsun, onlar da ikide bir ‘hodri meydan’ dedi. Madem bu kadar ‘hodri meydan’ diyorsunuz, ‘buyurun meydan’ demek durumunda kaldık.

Haberin Devamı

Depreme hazırlık

Erken seçim kararı her ne kadar bizim arzumuzla ortaya çıkmamış bulunsa da yeni yönetim sisteminin bir an önce devreye girmesini sağlayacak olması bakımından çok ama çok isabetli. Bu kararla aynı zamanda ülkemizle ilgili senaryoları altüst ettik. 24 Haziran’da seçim yapma kararını bir çeşit depreme hazırlık faaliyeti olarak görüyorum. Seçim kararının ardından

‘Senaryoları altüst ettik’

İBB Başkanı Mevlüt Uysal siyaset, şarkıcı Ceza sanat, basketbolcu Bobby DixonAli Muhammed spor, Prof. Marc Potenza akademi, Turkcell sosyal sorumluluk, NTV medyada ödül aldı.

‘Sağlıklı nesil en büyük hazine’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyin Erdoğan, dün eşi Emine Erdoğan ile birlikte Yeşilay tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Zümrüdüanka Ödülleri törenine katıldı. Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirilen törene Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın yanı sıra Demirören Holding Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Demirören Oktay ve eşi Kıvanç Oktay da katıldı.

‘Senaryoları altüst ettik’

Yeşilay tarafından düzenlenen törene Demirören Holding Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Demirören Oktay ve eşi Kıvanç Oktay da katıldı.

Törende konuşan Erdoğan, insan faktörünü dikkate almayan her politikanın akim kalmaya mahkum olduğunu vurgulayarak “Bir milletin en büyük hazinesi, en büyük güç kaynağı, ruhen, zihnen ve bedenen sağlıklı nesillere sahip olmasıdır. Gençlerini alkol, içki, uyuşturucu, sigara, kumar, terör gibi dehlizlerde kaybeden ülkelerin istikbali karanlıktır. Bizim gibi iddia sahibi ülkelerin başına musallat edilen PKK gibi terör örgütlerinin en büyük gelir kapısı uyuşturucu ticaretidir. Suni gündemlerle ülkemizi meşgul eden çevrelerin amaçlarını çok iyi biliyoruz. Biz elbette tuzaklarına düşmeyeceğiz.” Erdoğan, Fenerbahçe Beşiktaş maçındaki olaylara da değinerek “Ülkemizin en güzide teknik direktörlerinden birinin başına 5 dikiş atılıyor. Buna sebep olan kişi kim bilmiyorum ama inanın Allah-u alem alkoliktir” dedi. MERT İNAN İstanbul

YÖK’le hemen görüştük, üniversite imtihanını 1 hafta öteleme imkanı bulduk. Bu, başkanlık sisteminin ne denli seri karar alma imkanı verdiğini ortaya koyuyor. Sistem yarın birçok konuda ülkemizin önünü açacak. Çok daha seri adımlar atmak suretiyle ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarma hedefine ulaşmış olacağız. Bürokrasiyle ilgili ciddi şikayetler aldık, alıyoruz. Bürokratik oligarşiden tüm dünya feryat ediyor biz de öyle. Bu sistemle bürokratik oligarşiyi de büyük ölçüde yıkma fırsatı buluyoruz. İnanıyorum ki 24 Haziran’dan sonraki dönemde bir başka Türkiye’yi inşa ve ihya edeceğiz.”

‘Yeniden tanzim’

Bölgemizde Suriye ve Irak merkezli bir yeniden tanzim projesinin hayata geçirilmeye çalışıldığı anlaşılıyor. Burada da tabi Türkiye olarak bize görünen o ki ciddi manada bir yük düşecek. Bu projenin ülkemizle ilgili ayaklarının bulunduğu açık. Tabii bu hesapları yapanlar, Türkiye’yi eski Türkiye sanıyorlar. Dışarıdan dayatılan senaryolara teslim olan o Türkiye artık geride kaldı. Bulunduğumuz coğrafya ve ülkemizin içinden geçtiği dönemin hassasiyeti, hızlı kararlar vermemizi ve bunları dirayetle uygulamamızı gerektiriyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçmemizin gerisinde de en çok bu ihtiyaç var.

Haberin Devamı

‘En zayıf halka İstanbul’

Deprem konusundaki en zayıf halkamızın İstanbul olduğunu kabul etmek durumundayız. 1999 depreminin acılarını hala unutmuş değiliz. Şehirlerin imarından, binaların inşa standartlarına kadar pek çok konuda değişiklikler yaptık. Kentsel dönüşümün öncelikli amacı depreme dayanıksız yerlerin yeni baştan inşasıdır. Deprem geldiğinde mümkün olduğu kadar hazırlıklı olmaktan başka çaremiz yok. Bilim insanlarımızdan daha çok destek bekliyoruz. Ecdadımızdan aldığımız ilham ve yaşadığımız coğrafyanın hakikatleri ışığında deprem araştırmaları ve hazırlıkları konusunda Türkiye’yi Japonya gibi bu işte zirve yapmış ülkelerin seviyesine çıkarmakta kararlıyız.

Haberin Devamı

‘Manifesto açıklayacağız’

Eyüp Sultan Camisi’nde cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, seçim kampanyalarının başladığını belirterek, “Şimdi manifestomuzu açıklayacağız. Büyük ihtimalle İstanbul Kongresi’ne yetiştirmeye çalışacağız. Bununla ilgili ekibim çalışıyor ve ekibimle değerlendirmelerimizi yapacağız. Sahalardan hiç çıkmadık. Başbakan Binali Yıldırım ile İzmir ve İstanbul hariç 79 ili dolaştık. Milletvekillerimin tamamıyla Ankara’da bir toplantı yaptık, milletvekillerimize o heyecanı vermiş durumdayız. YSK’nın takvimi açıklamasıyla da hazırladığımız takvimi masaya yatıracağız. Ondan sonra kendi yol haritamızı uygulamaya koyacağız. Temayül yoklamasını yine yapmayı düşünüyoruz” dedi.

Erdoğan, MHP ile yapılan ittifak sonrasında AK Parti’nin nasıl bir yol izleyeceğine ilişkin soru üzerine de, “Parlamentodaki çalışmalarda da dayanışmamız aynı kararlılıkla devam edecek” dedi.