Gündem Şengal ve Mahmur'daki PKK hedefleri bombalandı

Şengal ve Mahmur'daki PKK hedefleri bombalandı

13.12.2018 - 23:16 | Son Güncellenme:

Kuzey Suriye’de YPG’ye karşı kapsamlı harekat hazırlığı sürerken Türk savaş uçakları PKK’nın Kuzey Irak’taki üslerini bombaladı. Şengal ve Mahmur’daki PKK hedefleri etkili vuruldu.

Şengal ve Mahmurdaki PKK hedefleri bombalandı

Dün akşam saatlerinde Kuzey Irak’taki PKK hedeflerine Türk savaş uçakları tarafından bomba yağdırıldı. Dün akşam sıralarında Kuzey Irak semalarında çok sayıda savaş uçağı görüldü. Türkiye’den kalktığı ileri sürülen savaş uçakları aynı saatlerde Suriye sınır hattında bulunan Şengal ve Mahmur kasabasının üstünde yer alan Karaçok dağı çevresindeki PKK hedeflerine bomba yağdırdı.

Haberin Devamı

Savaş uçakları, Şengal dağının batı kısmını hedef aldı. Bara bölgesindeki çok sayıda nokta etkili vuruldu. Mahmur’daki saldırıda PKK’lıların nöbet tuttuğu noktalar hedef alındı. Saldırıda 5’ten fazla PKK’lı öldü, yaralı sayısı konusunda ise bilgi alınamadı.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından bombalamaya ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi:

“PKK/KCK/PYD/YPG ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek; Irak Kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla; Birleşmiş Milletler Antlaşmasının 51’inci maddesi çerçevesinde, uluslararası hukuktan doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak Kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından üs olarak kullanılan Sincar ve Karacak Dağı bölgelerindeki terör yuvalarına karşı bir hava harekâtı icra edilmiştir."

Haberin Devamı

Afrin’de patlama

Afrin’in Raco ilçesi yolu üzerinde saat 19.30 sıralarında şiddetli bir patlama meydana geldi. Motosiklete bırakılan bombanın patlaması sonucu can kaybı ve yaralı olduğu bildirildi.