Siyaset ‘Şeytan taşlarken işe vakit kalmadı’

‘Şeytan taşlarken işe vakit kalmadı’

15.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

TBMM Başkanı Yıldırım, 16 yıllık iktidarları döneminde şeytan taşlamaktan iş yapmaya neredeyse vakit bulamadıklarını belirterek, “Bulduğumuz vakitlerde de Türkiye’ye neler yaptığımız ortadadır” dedi.

‘Şeytan taşlarken işe vakit kalmadı’

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Meclis’te düzenlenen, “Kamu Denetçiliği Kurumunun (KDK) 6. Yılında Ombudsmanlığın Dünü Bugünü ve Yarını” konulu çalıştayın açılışındaki konuşmasında, KDK’nin önemine vurgu yaptı. Vatandaşların bireysel başvuru yapmaktan, KDK’ye, TBMM Dilekçe Komisyonu’na, CİMER’e ve benzer kuruluşlara başvurmaktan çekinmemelerini isteyen Yıldırım, KDK’nin ve Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç’un dert babası olduğunu söyledi. Yıldırım, “KDK, bu konuda çok hızlı bir mesafe katetti” dedi. Konjonktürel davranışların Türkiye’ye ne kadar büyük yaralar açtığını geçmiş dönemlerde yaşadıklarını, gördüklerini ifade eden Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ancak üst üste karşılaştığımız vesayet faaliyetleri, yargı darbesi, başka türlü darbe ve vesayet girişimleri nedeniyle maalesef bu alanda idare çok meşgul oldu, çok başımız ağrıdı. İdarenin 16 yılda karşılaştığı en büyük sıkıntıların başında maalesef milli iradeye karşı bir takım girişimler olmuştur. Bizi sistem değişikliğine zorlayan da budur. 16 yıllık iktidar döneminde şeytan taşlamaktan iş yapmaya neredeyse vakit bulamadık. Bulduğumuz vakitlerde de Türkiye’ye neler yaptığımız ortadadır. Yollar, hava alanları, sağlık sistemleri, internet, erişim teknolojileri bakımından dünyanın 39. ülkesinden 9. ülkesine yükseldik.”

Haberin Devamı

‘Görünürlük azalmalı’

Yıldırım, “Yıllardan beri sağda, solda yazılar görürüz; güçlü devlet, güçlü millet. Ben bunun tersine çevrilmesi gerektiğini düşünüyorum. Millet güçlü olması, devletin onun hizmetinde olması lazım. Devletin görünürlüğü, işini iyi yapacak ama görünürlüğü azalacak. Gelişmenin şartı bu. Ortada devleti ne kadar az görüyorsak o kadar gelişen bir ülkeyiz demektir” dedi.

‘Halkın avukatıyız’

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç bir anlamda, “halkın avukatlığını” yaptıklarını ve idareye tavsiye kararlarıyla yol gösterdiklerini belirtti. KDK’nın tavsiye oranlarına uyum oranının 6 yılda yüzde 20’lerden yüzde 70’lere yükseldiğine dikkat çeken Malkoç, “Avrupa ortalamasının yüzde 80 olduğunu dikkate aldığımızda fevkalade bir konumdayız” diye konuştu. -MUSTAFA İSTEMİ Milliyet

Haberin Devamı

‘İstanbul her anlamda lider’

TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayı Binali Yıldırım, İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) şubat olağan meclis toplantısındaki İTO’nun İstanbul ekonomisinin kalbi olduğunu dile getirdi. Yıldırım, “İstanbul her anlamda lider bir şehirdir. Bankalardaki toplam mevduatın yüzde 45’i İstanbul’da. 206 üniversitenin 61’i İstanbul’da. TBMM, üyelerinin altıda biri İstanbul’dan seçiliyor. Siyaset Ankara’da yapılsa da, Türkiye’nin resmi başkenti Ankara olsa da ticareti ve ekonominin başkenti İstanbul. Bu bilinen bir gerçektir” ifadelerini kullandı. - AA