Sigaranın Zararları

Sigaranın Zararları

Son dakika sigaranın zararları haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan sigaranın zararları gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan sigaranın zararları haber sayfamızda...

Sigaranın Zararları

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 242 sigaranın zararları haberi bulunmuştur.
Nikotin sakızı ya da bandı yerine koyan yandı! DNA'yı bozuyor, sonu akciğer kanseri
Nikotin sakızı ya da bandı yerine koyan yandı! DNA'yı bozuyor, sonu akciğer kanseri Elektronik sigaradaki yüksek ısıyla birinci derecede kanserojen bileşiklere dönüşen aerosol, ciğerlere çekildiğinde en uç hava keseciklerine kadar nüfuz ediyor. Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kemal Gül, “Bu durum akciğer hücrelerinde kronik iltihaplanmaya, DNA hasarına ve akciğer kanserine yol açıyor" diyerek büyük tehlikeyi anlattı.
23.12.2023 Genel Sağlık
Sigaranın yol açtığı Buerger hastalığının 6 önemli belirtisi
Sigaranın yol açtığı Buerger hastalığının 6 önemli belirtisi Dünyada sigaranın doğrudan neden olduğu bilinen, kanıtlanmış bir rahatsızlık Buerger hastalığı, genellikle bacak atardamarlarındaki kan akışını durdurarak zamanla ağrıya neden oluyor. Hastalığın uzuv kaybına kadar gidebildiğini söyleyen Prof. Dr. Faruk Cingöz önemli bilgiler paylaştı.
2.11.2023 Genel Sağlık
Sigara içenler gulaglara gidecek! Yerel basın yazdı: Acı çekerek ölecekler
Sigara içenler gulaglara gidecek! Yerel basın yazdı: Acı çekerek ölecekler İlginç yasaklarıyla zaman zaman gündeme gelen Kuzey Kore bu sefer bambaşka bir gelişme ile tekrar dünya basınında kendine yer buldu.
13.08.2023 Dünya
Sigaranın zararları hakkında bilinmesi gerekenler
Sigaranın zararları hakkında bilinmesi gerekenler Vücudun neredeyse her organına zarar verebilen sigara, tek bir dalıyla dahi hayatınızdan 11 dakika çalıyor. Tüm bunların soluduğunuz duman ile birlikte havaya karışmasını engellemek sizin elinizde. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Leyla Yılmaz Aydın, Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı dolayısıyla sigaranın zararlarına dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
16.11.2021 Genel Sağlık
Sigarayı Bırakanlar Nasıl Bırakıyor? Sigarayı Yeni Bırakanlar Geri Başlamamak İçin Neler Yapmalıdır?
Sigarayı Bırakanlar Nasıl Bırakıyor? Sigarayı Yeni Bırakanlar Geri Başlamamak İçin Neler Yapmalıdır? İnsan sağlığına zarar veren birçok ürün bulunuyor. Sigara da insan sağlığına zarar veren bir tütün ürünüdür. Sigarayı kullanan kişiler, sigarayı bırakan kişilerin nasıl bıraktığını merak ediyor. Sigarayı nasıl bırakacağı hakkında birçok araştırma yapabiliyor. Sigarayı bırakanlar nasıl bırakıyor? Sigarayı yeni bırakanlar geri başlamamak için neler yapmalıdır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
10.09.2021 Sağlık
Sigara Nedir? Tütün Bağımlılığı Ve Sigaranın Sağlığa Zararları Nelerdir?
Sigara Nedir? Tütün Bağımlılığı Ve Sigaranın Sağlığa Zararları Nelerdir? Sigara zararlı olarak görülen tütün ürünlerinden biri olarak biliniyor. Sigara bağımlısı olan kişiler bu durumdan kurtulmak için çözümler arıyor. Tütün bağımlılığı yaşayan kişiler sigarayı nasıl bırakacağını araştırarak bilgi sahibi olmaya çalışıyor. Sigara nedir? Tütün bağımlılığı ve sigaranın sağlığa zararları nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
10.09.2021 Sağlık
Sigara (Tütün, Nikotin) Bağımlılığı Nedir, Neden Olur? Sigara Bağımlılığından Nasıl Kurtulunur?
Sigara (Tütün, Nikotin) Bağımlılığı Nedir, Neden Olur? Sigara Bağımlılığından Nasıl Kurtulunur? Tütün ürünleri bağımlılık yaparak insan sağlığına zarar veren ürünlerdir. Sigaranın neden bağımlılık yaptığı ve insan sağlığına ne gibi zararları olduğu çok merak edilen konulardan birisi oluyor. Sigara hakkında birçok kişi araştırma yaparak bilgi sahibi olmak istiyor. Sigara( tütün, nikotin) bağımlılığı nedir, neden olur? Sigara bağımlılığından nasıl kurtulmak gerekir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
7.09.2021 Sağlık
Çocuklukta sigara dumanına maruz kalanlarda romatoid artrit riski artıyor
Çocuklukta sigara dumanına maruz kalanlarda romatoid artrit riski artıyor Sigara sadece içen kişiye değil, çevresindeki pasif içicilere de büyük zarar veriyor. Bu gözler önüne seren bir araştırmanın sonucu daha yayımladı. Araştırmaya göre ebeveynlerinin içtiği sigaranın dumanına maruz kalan çocuklarda, yetişkinlikte romatoid artrit (iltihaplı romatizma) görülme riski artıyor.
19.08.2021 Çocuk Sağlığı
İdrarınızdan kan geliyorsa tehlikeyi görmezden gelmeyin
İdrarınızdan kan geliyorsa tehlikeyi görmezden gelmeyin Sigaranın zararları saymakla bitmiyor. Özellikle kanserlerin büyük bir kısmında, tetikleyici risk faktörü olarak zirveyi kimseye bırakmıyor. Mesane kanserinde de durum aynı. Sigara yine büyük etken… Onkoloji Radyasyon Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Vecdi Ertekin, mesane kanseri hakkında bilgi verdi.
18.08.2021 Genel Sağlık
Ekonomili gençlerden sigarayı bıraktıran küllük
Ekonomili gençlerden sigarayı bıraktıran küllük İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Psikoloji Bölümü 3. sınıf öğrencileri Beste Emen (21), Rabia Deniz Sandıkçı (22) ve Tuğba Battal’ın (23) sigara tüketimini azaltmak amacıyla akciğer şeklinde tasarladığı küllük ödüle İEÜ Proje Geliştirme ve Teknoloji Transfer Ofisi’nin koordinasyonunda, Türkiye genelinden 17 projenin katılımıyla gerçekleşen ‘Sürdürülebilir Gelecek İçin Yaratıcı Fikirler Yarışması’nda birinci oldu.
6.08.2021 Ege
Tütün ürünleri nasıl bırakılır?
Tütün ürünleri nasıl bırakılır? Sigara, tütünün en sık kullanım şeklidir. Yanan tütünde 7.000’den fazla kimyasal madde bulunur ve bunların 70’e yakını kanser yapıcı etkidedir. Tütün yandığında veya ısındığında nikotin oluşur. Nikotin 8 saniye içinde beyne ulaşıp, önce uyarıcı, sonra keyif verici özelliğiyle kullanıcılarını bedensel ve davranışsal açılardan hızla bağımlı hale getirir. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Elif Altuğ 31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü'ne özel önemli bilgiler paylaştı.
31.05.2021 Genel Sağlık
E Sigaranın Zararları Nelerdir? Elektronik Sigaranın Tehlikeleri Nelerdir?
E Sigaranın Zararları Nelerdir? Elektronik Sigaranın Tehlikeleri Nelerdir? E sigara herkes tarafından merak edilen cihazlardır. E sigara cihazlarının sigarayı bıraktırıp bıraktırmadığı merak konusu haline geliyor. E sigaranın ne işe yaradığını öğrenmek isteyen kişiler bu ürünlerin araştırmasını yapıyor. İşte, merak edilen tüm detaylar.
3.02.2021 Sağlık
Sadece 1 tanesi ömrünüzden 12 dakika çalıyor!
Sadece 1 tanesi ömrünüzden 12 dakika çalıyor! 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü, birçok insanın en büyük düşmanı olan sigaradan kurtulmak için ideal bir gün. Sigara içenlerin kanserden ölme oranlarının içmeyenlere göre 15-20 kat daha fazla olduğunu belirten Prof.Dr. Gülten Kaptan konu hakkında bilgi verdi.
8.02.2021 Genel Sağlık
Sigarayı bırakma yolları nelerdir? Sigarayı bırakmak için ne yapılmalıdır?
Sigarayı bırakma yolları nelerdir? Sigarayı bırakmak için ne yapılmalıdır? Özellikle sigara bağımlısı olan bireylerin hastalıklara ve diğer olumsuzluklara karşı daha hassas olduğu bilinmektedir. Bu nedenle pek çok kişi sigara bağımlığından kurtulmanın yollarını aramaktadır. Bu nedenle en çok sorulan soruların başında sigarayı bırakma yolları nelerdir? Sigarayı bırakmak için ne yapılmalıdır? İşte, merak edilen tüm detayları derledik...
20.01.2021 Sağlık
Sigara içerseniz bakın bu kaslarınız ne hale geliyor
Sigara içerseniz bakın bu kaslarınız ne hale geliyor Sigaranın insan vücuduna verdiği zararlar saymakla bitmiyor. Buna rağmen "Günde 1 tane sigara içmek zararlı mı?" diye soran pek çok kişi var. Metabolizma üzerinde pek çok hasara yol açan sigara günde 1 tane bile içildiğinde vücudu olumsuz etkiliyor. Rekreasyon Uzmanı Dr.Öğr. Üyesi Engin Işık Abanoz, “Oksidatif kas liflerinde meydana gelen kas küçülmesi bunlardan yalnızca biridir. Günde bir tek sigara içimi bile egzersiz kapasitesini etkiler" dedi
30.06.2020 Genel Sağlık
Korkutan sonuç: Nikotin, kanseri akciğerden beyne sıçratabilir!
Korkutan sonuç: Nikotin, kanseri akciğerden beyne sıçratabilir! Dünyada binlerce kişinin maalesef kullanmaktan azgeçemediği sigaranın zararlarına her gün bir yenisi ekleniyor. Son olarak yapılan bu araştırma ise sigara kullanımının nasıl korkunç sonuçlara yol açabileceğini bir kez daha ortaya koydu. Araştırmaya göre nikotin, kanserin akciğerlerden beyne sıçramasını tetikleyebiliyor!
9.06.2020 Genel Sağlık
Sigara kullanımı sinir sistemini çökertiyor!
Sigara kullanımı sinir sistemini çökertiyor! Dünyada 1 milyar erkek ve 250 milyon kadın sigara içiyor. Kanser denildiğinde akla hemen tütün ve alkol kullanma alışkanlığının geldiğine dikkat çeken Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Bölümünden Prof. Dr. Fevzi Sefa Dereköy, açıklamalarda bulundu.
8.06.2020 Genel Sağlık
Elektronik sigaranın buharını solumak bile öldürebilir!
Elektronik sigaranın buharını solumak bile öldürebilir! Elektronik sigaradan kaynaklanan gizemli hastalık "EVALI" yine can aldı. Çıkış sebebi hâlâ çözülemeyen bu hastalık ile ilgili yapılan çalışmalar ise elektronik sigaranın tehlikelerini gözler önüne sermeye devam ediyor. Uzmanlara göre elektronik sigaranın buharına maruz kalmak ile tütün sigarasının dumanına maruz kalmak arasında hiçbir fark yok, ikisi de zehirli! Sağlığa Evet Derneği Başkanı ve Çocuk Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof.Dr. Elif Dağlı anlattı
6.11.2019 Genel Sağlık
Prematüre doğumların en önemli nedeni sigara!
Prematüre doğumların en önemli nedeni sigara! Sağlık Bakanlığı Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi ve Perinatoloji Uzmanı Doç.Dr. Hakan Timur, özellikle prematüre doğumların en önemli faktörlerinden birinin sigara olduğunu belirterek, "O yüzden gebelik sırasında kesinlikle sigara kullanımını istemiyoruz" dedi
24.09.2019 Bebek
'Aromalı elektronik sigaralar' yasaklandı!
'Aromalı elektronik sigaralar' yasaklandı! ABD'nin New York valisi Andrew M. Cuomo, aromalı elektronik sigaraların satışının yasaklandığını duyurdu. Reşit olmayan kişilere elektronik sigara satan iş yerlerine ise yaptırımlar uygulanacak
17.09.2019 Genel Sağlık
E-sigara likitlerindeki büyük tehlike
E-sigara likitlerindeki büyük tehlike Nikotinin kolay çekilebilmesi için elektronik sigaralara eklenen tatlandırıcılar, akciğerlere büyük zarar veriyor! Sağlığa Evet Derneği Başkanı Prof.Dr. Elif Dağlı, korkunç sonuçları paylaştı
4.09.2019 Genel Sağlık
Sigaranın neden olduğu deri hastalıkları
Sigaranın neden olduğu deri hastalıkları 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü kapsamında Dermatoloji uzmanları önemli açıklamalarda bulundu. Uzmanlar, pek çok hastalığın temel nedeni olan sigaranın, deri hastalıklarının da ana nedeni olduğunun altını çizdi.
7.02.2019 Cilt Bakımı
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: Sınava dahi giremeyecekler
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: Sınava dahi giremeyecekler Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Bu yıl hem hac hem de umre organizasyonlarında sigara kullanmayan din görevlilerimizi tercih edeceğiz. Daha sonraki yıllarda sigara kullananlar sınava dahi giremeyecek. Belki daha sonraki aşamalarda din görevliliği sınavlarında, sigara kullananlar tercih edilmeyecek" dedi.
27.01.2019 Gündem
Gerçek olduğu sonradan ortaya çıkan 8 komplo teorisi
Gerçek olduğu sonradan ortaya çıkan 8 komplo teorisi Bu yazımızda Dünya'nın gerçekte yuvarlak değil düz, Ay görevinin Apollo 11 uzay aracı ile değil Stanley Kubrick'le gerçekleştirildiği ve İllüminati'nin gerçek olduğu gibi çılgın komplo teorilerinin doğruluğunu test etmeyeceğiz. Bir dönem komplo teorisi olarak yaygın biçimde benimsenen ve daha sonra gerçek olduğu ortaya çıkan vakalara bakalım...
26.09.2018 Tarih
Dünya Sigarasızlık Günü
Dünya Sigarasızlık Günü Her yıl Dünya Sağlık Örgütü tarafından 31 Mayıs gününde kutlanan "Dünya Sigarasızlık Günü" bu yılda kutlanarak tütün kullanan kişilerin bırakmalarına yönelik bilgilendirmeler ve çalışmalar yapılacak. Günümüzde her yıl dünya genelinde 5.4 milyon insanın ölümüne neden olan tütün kullanımının zararları hakkında ve Dünya Sigarasızlık Günü'nün ne olduğu hakkında bilgi edinmekte fayda vardır.
30.05.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Sigaranın Zararları ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.