Siirt Siirt'te "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele" Semineri

Siirt'te "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele" Semineri

21.02.2018 - 16:58 | Son Güncellenme:

.

Siirtte Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Semineri

SİİRT (AA) - Siir Valisi Ali Fuat Atik'in eşi Fulya Atik’in katılımıyla Siirt Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) personellerine "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele" eğitim semineri verildi.

Haberin Devamı

Vali eşi Fulya Atik, kadının toplumdaki önemine değinerek, şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını belirterek, kadına şiddet konusunda eğitimin önemine vurgu yaptı.

Böylesine anlamlı bir günde farkındalık oluşturmak adına farklı etkinlikler düzenlediklerini kaydeden Atik, "Kadınların sosyal, ekonomik, kültürel ve siyasal yaşamdaki konumlarını güçlendirmek hepimizin ortak sorumluluğudur." dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde görevli psikolojik danışman ve rehberlik uzmanı Hazal Asan ve sosyolog Ömer Asun tarafından kadına şiddet konularını içeren slayt sunumu yapıldı.

Toplantıda, ilgili tüm kurumların katkıları ile kadına yönelik şiddet konularında toplumsal farkındalık, duyarlılık, bilinç kazandırmak, eğitimlere her ay farklı bir kurum personeline eğitim verilmesi kararlaştırıldı.

Haberin Devamı

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi tarafından İŞKUR il binası toplantı salonunda düzenlenen seminere, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Gökhan Marakçı, İŞKUR personeli ve davetliler katıldı.