Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

Son dakika: Sıla-Ahmet Kural davasında mahkeme kararını verdi

Ahmet Kural, şarkıcı Sıla Gençoğlu'na karşı "hakaret, tehdit ve kasten yaralama" suçlarını işlediği iddiasıyla yargılandığı davada, 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, verilen suçlardan cezanın ertelenmesine hükmetti. Sıla mahkeme çıkışında, 'Türk adeletine çok teşekkür ediyorum' derken, Kural, "Bunun bir üst mahkemesi var daha bitmedi" dedi.

|

Sıla Gençoğlu ve Ahmet Kural arasında yaşanan şiddet olayına ilişkin davanın ikinci duruşması bugün Çağlayan Adliyesi'nde görülüyor. Adliyeye ilk olarak Kural geldi. Sıla da Ahmet Kural'ın ardından adliye geldi. 9:30'da başlayan mahkemede Ahmet Kural'ın tanıkları dinlenmedi ve mahkeme kararını verdi.

Oyuncu Ahmet Kural, şarkıcı Sıla Gençoğlu'na karşı "hakaret, tehdit ve kasten yaralama" suçlarını işlediği iddiasıyla yargılandığı davada, 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

SILA: TÜRK ADELETİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM
Sıla mahkeme çıkışında, 'Türk adeletine çok teşekkür ediyorum. Bu pozisyona düşmüş kadınlar için çok güven verici. Mümkün mertebe herkese cesur olmalarını salık veriyorum' dedi. Emsal mahiyetinde bir dava olduğunu düşünüyorum.

AHMET KURAL: KESİNLİKLE ŞİDDETTE BULUNMADIM
Şiddette kesinlikle bulunmadım. Bu iki sevgili arasında yaşanan bir olaydı. Bunun bir üst mahkemesi var daha bitmedi. Ben bu işin peşini bırakmayacağım. Buradan açıklıyorum. Kendisi hem erkeklere hem kadınlara psikolojik ve fiziksel şiddet uygulamayı çok sever.

AHMET KURAL'IN TÜM TALEPLERİ REDDEDİLDİ
İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki ikinci duruşmaya sanık Ahmet Kural ve müşteki Sıla Gençoğlu ile tarafların avukatları katıldı.

Çok sayıda izleyicinin de hazır bulunduğu duruşmada söz alan Ahmet Kural ve avukatı, keşif ve bazı tanıkların dinlenilmesi talebinde bulundu.

Mahkemenin söz konusu istemi reddetmesi üzerine da Kural'ın avukatları, reddihakim talebinde bulundu. Bu talebin reddine karar veren mahkeme, sanık Kural'a son sözlerini sordu.

Kural da "Masumum beraatimi istiyorum. İkimize de uyuşturucu testi yapılsın." dedi.

Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme hakimi, sanık Kural'a "tehdit" suçundan 7 ay 15 gün, "basit yaralama" suçundan 5 ay, "hakaret" suçundan da 4 ay 5 gün olmak üzere toplamda 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezası verdi.

Mahkeme, verilen suçlardan cezanın ertelenmesine hükmetti.

DAKİKA DAKİKA MAHKEMEDE YAŞANANLAR

AHMET KURAL'A ŞOK!
Geçen mahkemede Mahkeme Başkanı Sıla’nın 5 tanığını dinlerken, bu duruşmada Ahmet Kural’ın hiçbir tanığını dinlemeyi uygun görmedi ve reddetti... Tanıklarlar şu an dışarı çıkarılıyor...



ADİL YARGILAMA YAPILMIYOR
Ahmet Kural avukatı Sibel Aydın:, “Bu mahkeme adil bir yargılama yapmamaktadır. Tek taraflı ve görgüye dayalı olmayan ve Soma’nın tanıklarının dinlemesine rağmen bu davada bizim savunma hakkımız varken. Tanıklarımızı dinlemiyorsunuz ve reddini istiyoruz.” Ahmet Kural vekili Ahmet Kurutluoğlu, “Mahkeme hakiminin reddini istiyoruz: Ret sebeplerimi söylemeden, ret sebeplerinin gerekçesini duymadan, peşin bir kararla ret vermenizi anlayamıyoruz.

AHMET KURAL KENDİNİ SAVUNDU
Ahmet Kural : Savunma hakkımı elimden alıyorsunuz. Avukatların tanıkları dinleme talebini reddeden hakime sinirlenen Ahmet Kural Savuma hakkımı elimden alıyorsunuz diyerek sesini yükseltti. Ahmet Kural, şu an kendini savunuyor... Kural, "İlk sözü evden çıkarken seni bitireceğim diyen bir hanımefendi, projesine kurban oluyorum. Kariyerimin ve ailemin ve kamuoyunda beni bitirmeye yönelik projedir" dedi.

AHMET KURAL UYUŞTURUCU TESTİ İSTEDİ
İtibarımı kariyerimi ve mesleğimi lekelediği iftirasını kanıtlamak için hem kendisinden hem de benden uyuşturucu testi istiyorum. Ailemin evine geldiğimde uyuşturucu kullanarak gelmişti.

OLAYIN GEÇMİŞİ
Şarkıcı Sıla, 29 Ekim 2018'de o dönem sevgilisi olan oyuncu Ahmet Kural'ın Zekeriyaköy'deki evinde darp, tehdit ve hakarete uğradığını belirterek savcılığa şikâyetçi olmuştu. Taraflar arasında uzlaşma sağlanamaması üzerine İstanbul Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Bürosu'nca Ahmet Kural hakkında "Hakaret", "Tehdit", "Basit yaralama" suçlarından toplam 1 yıl 1 aydan 5 yıla kadar hapsi istemiyle dava açılmıştı. İddianamede sanık Ahmet Kural ile 5 tanığın ifadesine yer verilmişti. Sıla'nın doktor raporunun İstanbul Adli Tıp Şube Müdürlüğünce incelendiği ve yaralamanın basit tıbbi müdahale ile giderilebilir mahiyette yaralanma olduğu anlaşıldığı iddianamede yer almıştı.

İŞTE SILA'NIN AÇIKLAMALARI

İŞTE AHMET KURALIN AÇIKLAMALARI

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.