Siyaset Silahları İçişleri Bakanlığı verecek

Silahları İçişleri Bakanlığı verecek

29.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ateşli Silahlar ve Bıçaklar İle Diğer Aletler Hakkında Yönetmelik’te Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlandı.

Silahları İçişleri  Bakanlığı verecek

Yönetmelikte yapılan değişiklikle, can güvenliği nedeniyle silah taşıma ruhsatı verme yetkisi il valilerinden alındı ve doğrudan İçişleri Bakanı’na bağlandı.
Değişiklikle, yaptıkları iş ve bulundukları durum gereği can güvenliklerinin ciddi ve harici tehdit ve tehlikelere maruz kalacan Türk vatandaşları ile ülkemizde çalışma ve ikamet izni sahibi yabancı uyruklu şahıslara, şehit olan kamu görevlilerinin, korucuların, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarınınnn ailelerine, talepleri halinde İçişleri Bakanı’nca silah taşıma ruhsatı verilebilecek. İçişleri Bakanı, gerekli gördüğü takdirde bu yetkisini yazılı olarak Bakanlık Müsteşarı veya il valilerine tamamen veya kısmen devredebilecek. Her sarı basın kartı sahibi olan basın mensubunun silah ruhsatı alabilmesine, “göreve bağlı basın kartı” şartı getirildi. Devlet Denetleme Kurulu Başkan ve üyeliği, bakan yardımcılığı, müsteşarlık, Başbakanlık müsteşar yardımcılığı, teftiş ve denetim görevi ifa eden kurul başkanlıkları, Cumhurbaşkanlığı birim başkanlığı, başdanışmanlığı, danışmanlığı ve özel kalem müdürlüğü görevinde bulunup emekli olanlar ise başvurmaları halinde taşıma ruhsatı verilecek emekli kamu görevlileri arasına alındı.
Süresiz silah ruhsatı alabilecek devlet görevlileri arasına TBMM Genel Sekreteri ve Genel Sekreter Yardımcıları da eklendi.

Her yıl bin mermi

Satın alınabilecek silah ve mermi miktarını düzenleyen maddede yapılan değişiklikle, ihtiyaç sahiplerinin her yıl alabilecekleri mermi adedi 200 olarak kalırken, “Bu miktar İçişleri Bakanı tarafından beş katına kadar artırılabilir” hükmünün eklenmesiyle taşıma veya bulundurma, ruhsatlı ya da işyeri demirbaşına kayıtlı silahlar için yıllık mermi miktarı bine çıkarıldı.