Silikon Protezler ile Küçük Göğüslere Elveda

Haberin Devamı

Her kadın güzel göğüsleri olsun ister, ancak çoğu ideal ölçülere sahip değildir. Kimi göğüslerinin küçüklüğünden, kimisi de yeterince dik olmamasından şikayetçidir. Göğüs, kadınlık simgesi olarak görüldüğü için özellikle küçük göğüslü kadınlar kendilerini yetersiz ve mutsuz hisseder.

Meme büyütme ameliyatları için halen en güvenilir kalıcı ve en iyi sonuçları meme silikonlarını kullanarak elde edebiliyoruz. Meme dokusu yetersiz hacimde olan ya da doğum sonrası memenin küçülmesi ya da sarkma olması gibi durumlarda silikon protezler kullanılmaktadır.

Damla Şekilli mi Yoksa Yuvarlak Şekilli mi?
Silikon protez yaptırmaya karar verenlerinden araştırma yaptığında en çok karşılaştığı soru damla şekilli mi yoksa yuvarlak şekilli mi protezin kullanılacağıdır. Bu kararı vermede en önemli belirleyici nokta memenin şekli ve meme üst kısmının dolgunluğudur. Damla şekline sahip, üst kısım dolgunluğu yeterli bir memede her iki protez tercihi de istenen sonuçları vermektedir. Damla şeklinde veya yuvarlak mı konulacağı, yerleştirilecek bölgeye ve büyüklüğüne karar verirken; hastanın vücut yapısına uygun olarak cerrahının ayrıntılı muayenesi sonucunda karar verilebilir.

Cilt Dokusunun Kalınlığı Önemli!
Meme dokusu çok az olan ya da çok zayıf kişilerde silikon meme protezleri kas altına konulmaktadır. Kas altına konulmasında amaç meme protezinin ele gelmesini engellemektir. Öte yandan bir miktar meme dokusu varsa protezler fasya altı dediğimiz yere konulabilir. Amaç ameliyat olduğunuz belli olmayacak kadar doğal bir sonuç elde etmektir. Protezin nereye konulacağını muayene sırasında dokuların kalınlığını ölçerek karar veriliyor.

Memenin Büyüklüğüne Nasıl Karar Veriliyor?
Büyütme ameliyatlarında amaç sadece memeyi büyütmek değil, aynı zamanda şekillendirmek. En önemli kriter göğüs kafesinin genişliği. Sonra protezin yüksekliğini, ardından çıkıklığı belirliniyor. Tüm bu ölçümler sonrası kaç cc protez kullanılacağı belirleniyor.

Protezle meme büyütme ameliyatı, genel olarak iyi ve kalıcı sonuç veren, kişinin ve eşinin ruh sağlığını düzelten, onları yaşama daha bağlı hale getiren bir ameliyattır. Doğru eller de son derece yüz güldürücü sonuçlar verir.


Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
Op. Dr. Ekrem Keskin

Sağlıcakla kalın…

Site: http://www.ekremkeskin.com/
Instagram: https://www.instagram.com/drekremkeskin/
Facebook: https://www.facebook.com/drekremkeskin/?fref=ts