Sınav Kaygısı

Sınav Kaygısı

Son dakika sınav kaygısı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan sınav kaygısı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan sınav kaygısı haber sayfamızda...

Sınav Kaygısı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 284 sınav kaygısı haberi bulunmuştur.
Milli Eğitim Bakanlığı kaldırdı ama veliler sınavdan vazgeçemiyor
Milli Eğitim Bakanlığı kaldırdı ama veliler sınavdan vazgeçemiyor MEB, ilkokullarda sınavları kaldırsa da çocuklarının sınav yarışından geri kalmasını istemeyen aileler nedeniyle 1. sınıftan itibaren deneme sınavları devam ediyor. Okullarda yapılan sınavlarda öğrenciler, arkadaşlarıyla yarışa sokuluyor; sınav stresi erken yaşlarda başlıyor.
8.12.2023 Eğitim
Oğlu ile hazırlandı, 3 çocuk annesi 3. üniversiteyi kazandı
Oğlu ile hazırlandı, 3 çocuk annesi 3. üniversiteyi kazandı Konya'da ev hanımı olan 3 çocuk annesinin başarısı takdir topladı. Daha önce 2 üniversiteyi bitiren kadın oğluyla birlikte hazırlandığı sınavlarda önemli bir başarı göstererek 'azmin zaferi' dedirtti.
2.09.2023 Haberler
Oğlu ile hazırlandı, 3 çocuk annesi 3. üniversiteyi kazandı
Oğlu ile hazırlandı, 3 çocuk annesi 3. üniversiteyi kazandı Konya'da ev hanımı olan 3 çocuk annesinin başarısı takdir topladı. Daha önce 2 üniversiteyi bitiren kadın oğluyla birlikte hazırlandığı sınavlarda önemli bir başarı göstererek 'azmin zaferi' dedirtti.
2.09.2023 Gündem
Bakan Özer: Afet bölgesinde 1 milyon 226 bin 659 kişiye psikososyal destek verildi
Bakan Özer: Afet bölgesinde 1 milyon 226 bin 659 kişiye psikososyal destek verildi Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, afet bölgesindeki 10 ilde rehber öğretmen ve psikolojik danışmanlar tarafından toplam 1 milyon 226 bin 659 kişiye psikososyal destek hizmeti verildiğini açıkladı.
2.04.2023 Gündem
Mis kokulu festivalle Karaburun canlandı
Mis kokulu festivalle Karaburun canlandı Karaburun Belediyesi’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle düzenlediği 3. Karaburun Batı Köyleri Mandalina Şenliği, renkli görüntülere sahne oldu.
28.11.2022 Ege
Tercih kaygısı hata yaptırıyor
Tercih kaygısı hata yaptırıyor Tercih listesi hazırlarken en doğru teknik nedir, farklı puan türlerinden bölümler tercih edilebilir mi, meslek seçimi yaparken adaylar kendilerine hangi soruları sormalı? Doğru tercih için öncelikle doğru bilgilere sahip olmak gerekiyor. Eğitim Uzmanı Cihan Yeşilyurt, tercihte hata yapmamaları için adaylara önemli tüyolar verdi.
4.08.2022 Eğitim
Başarılı ve zayıf karneye doğru yaklaşımın püf noktaları
Başarılı ve zayıf karneye doğru yaklaşımın püf noktaları Günümüzde aileler çocuklarına iyi bir gelecek sağlamak için akademik başarı ile ilgili maddi manevi yoğun uğraş veriyor. Bu durum çocuklarından derslerle ilgili beklentilerinin de artmasına yol açıyor. Karne ise bu beklentinin en somut bulmuş hallerinden birisi olarak görülüyor. Ancak dikkat!
17.06.2022 Aile
Sınav kaygısıyla nasıl başa çıkılır?
Sınav kaygısıyla nasıl başa çıkılır?  Lise giriş sınavları ve üniversite sınavları yaklaştıkça öğrencilerde sınav kaygısı belirtileri de ortaya çıkmaya başlayabiliyor. Sınav kaygısı nedir, belirtileri nelerdir? Öğrenciler bu kaygıyı nasıl yönetebilir? Ebeveynler bu süreçte çocuklarına nasıl destek olabilirler? Hangi aşamada bir uzman desteği almak gerekir? Uzman Klinik Psikolog Ayşe Topak konu hakkında bilgiler verdi.
13.06.2022 Ergenlik
Öğrencilerin sınav kaygısıyla mücadelesine aileler destek olmalı
Öğrencilerin sınav kaygısıyla mücadelesine aileler destek olmalı Doç. Dr. Yelkin Diker Coşkun, öğrencilerin sınav kaygısıyla mücadelesinde ailelerin rolünün önemine değindi. Doç. Dr. Yelkin Diker Coşkun, “Aileler ve öğretmenler öğrencilerin olumlu düşünceler geliştirmesine, kendisine hedefler koymasına yardımcı olmalıdır. Yaşam başarısının sınav başarısından daha büyük bir kavram olduğunu, önce aile sonra çocuk içselleştirmelidir” dedi.
10.05.2022 Sağlık
8 adımda sınav stresinden kurtulun
8 adımda sınav stresinden kurtulun Sınav dönemleri öğrenciler için stresli geçebiliyor. Halk dilinde ‘sınav kaygısı’ olarak bilinen durumun psikoloji literatüründe performans kaygısı bozukluğu olarak geçiyor. Yaş ilerledikçe karşılaşılan yaşamsal stres kaynaklarının etkisiyle bu durumun ciddi bir krize dönüşebileceğini belirten Uzman Klinik Psikolog Berra Baş, konu hakkında bilgi verdi.
29.10.2021 Ruh Sağlığı
Polislere ‘psikologla zorunlu görüşme’ şartı
Polislere ‘psikologla zorunlu görüşme’ şartı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kamuoyunda tartışmaları süren “polis intiharlarına” karşı hangi önlemlerin alındığını açıklarken, “Tüm personelin her yıl en az bir defa Rehberlik ve Psikolojik Danışma Büro Amirliklerinde görevli psikologlar ile zorunlu bireysel görüşmeye katılması sağlanarak ‘Öğren-Fark Et-Yardım Et’ projesi uygulamaya konulmuştur” dedi.
16.10.2021 Gündem
Sınav kaygısı ile baş etmenin yolları
Sınav kaygısı ile baş etmenin yolları Hayatımızda pek çok değişikliğe neden olan koronavirüs salgını sırasında özellikle sınava hazırlanan gençler, uzaktan eğitimin sürecinin de tabloya eklenmesi ile daha fazla stres ve kaygı yaşadı. Tüm bunlar beraberinde akademik becerilerde ve başarıda sorunlara neden oldu. Sınav kaygısının  çocuğun günlük yaşamını, okul başarısını etkilediğini belirten Çocuk ve Ergen Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Seher Akbaş sınava girecek gençlerin ailelerine önemli tavsiyelerde bulundu.
23.06.2021 Çocuk Sağlığı
Sınav kaygısı nasıl azaltılır?
Sınav kaygısı nasıl azaltılır? Koronavirüs sürecinde yürütülen uzaktan eğitim, öğrencilerin ciddi zorlanmalar yaşamasına yol açtı. Öğrencilerin dinlendikleri veya oyun oynadıkları ev ortamının ders gördüğü yer haline geline geldiğini belirten uzmanlar, bu dönemde sınava hazırlık yapan öğrencilere tavsiyelerde bulunuyor. Uzmanlar, planlı ve programlı olmakla birlikte uyku düzeninin sağlanmasının adaylarda kaygıyı azaltabileceğine dikkat çekiyor. Uzman Klinik Psikolog Serkan Elçi, yaklaşan Liselere Giriş Sınavı ve Yüksek Öğretim Kurumları Sınavları öncesi adaylarda oluşabilecek kaygıların nedenleri hakkında bilgi verdi.
4.06.2021 Yaşam
Sınav stresine iyi gelecek nefes egzersizi önerileri
Sınav stresine iyi gelecek nefes egzersizi önerileri Bir milyondan fazla öğrencinin katılacağı Liselere Geçiş Sınavına (LGS) sayılı günler kaldı. Fizyoterapist Çağıl Ertürk, sınav öncesi ve sınav anında yapılacak basit nefes egzersizlerinin stresi ve kaygıyı azaltacağına dikkat çekerek, "Nefes egzersizleriyle zihnimizin daha açık, algı düzeyimizin de yüksek olduğunu gözlemliyoruz, bu da sınav performanslarına yansıyacaktır" dedi.
3.06.2021 Ruh Sağlığı
Bakan Selçuk’tan gençlere mesaj: Kitap okuyun
Bakan Selçuk’tan gençlere mesaj: Kitap okuyun Gençlere özel bayram mesajı yayınlayan Selçuk, “Lütfen, bu bayram tatilini kitap okuyarak geçirin” dedi. LGS’ye hazırlanan gençlerin yorumu ise “Maalesef ders çalışacağız. O zaman sınav ertelensin” yönünde oldu
15.05.2021 Eğitim
Hastalık Belirtileri Nelerdir? Hangi Belirtiler Hangi Hastalığa İşaret Ediyor?
Hastalık Belirtileri Nelerdir? Hangi Belirtiler Hangi Hastalığa İşaret Ediyor? Günümüzde birçok hastalık türü ortaya çıkmıştır ve bazı hastalıklar sıklıkla görülmektedir. Bu hastalıklara çözüm bulmak için öncelikle hangi hastalığın sizde görüldüğünü bilmeniz gereklidir. Bunun yolu ise hastalık belirtilerini bilmektir. Bunun yolu ise hastalık belirtileridir. Hastalık belirtileri nelerdir? Hangi belirtiler hangi hastalığa işaret ediyor? İşte, tüm detaylar.
5.05.2021 Sağlık
Sınav Kaygısı Nedir, Neden Olur? Sınav Kaygısı Nasıl Geçer, Nasıl Başa Çıkılır?
Sınav Kaygısı Nedir, Neden Olur? Sınav Kaygısı Nasıl Geçer, Nasıl Başa Çıkılır? Hayatımızın belli noktalarında bazı durumlar için kaygılanırız. Kaygı duygularımızı kontrol edemediğimizde daha büyük sorunlarla karşılaşabiliriz. Özellikle birçok insanda bulunan sınav kaygısı, kolay başa çıkılabilen bir durum değildir. Sınav kaygısı nedir, neden olur? Sınav kaygısı nasıl geçer, nasıl başa çıkılır soruları için sizlere en doğru bilgileri derledi...
19.02.2021 Sağlık
Corona virüs sürecinde anksiyete problemi: Evde işe gider gibi giyinin
Corona virüs sürecinde anksiyete problemi: Evde işe gider gibi giyinin Uzmanlar, corona virüs sürecinde anksiyete olarak adlandırılan kaygı bozukluklarının çok sık görülmeye başlandığını söyledi. İzmir'de psikolog ve aile danışmanı Berk Karaoğlu, anksiyetenin stres kaynaklı olabileceğini vurgulayıp, evde geçirilen vaktin doğru değerlendirilmesi konusunda uyarıda bulundu.
10.08.2020 Ruh Sağlığı
Nefes egzersizi sınav kaygısına iyi geliyor!
Nefes egzersizi sınav kaygısına iyi geliyor! Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na girecek adayların, uyku saatlerine dikkat etmeleri ve diyafram nefes egzersizleri ile sınav kaygısını azaltabilecekleri önerisinde bulunuldu.
26.06.2020 Yaşam
Uzmanı açıkladı: YKS'de alınacak corona virüs önlemleri
Uzmanı açıkladı: YKS'de alınacak corona virüs önlemleri Corona virüs salgını dolayısıyla kaygı içerisinde YKS'ye girecek öğrencilere uzmanından tavsiye geldi. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Ayşe Tanşu, sınav esnasında da temaslara dikkat edilmesi gerektiğini söyleyerek corona virüse karşı alınabilecek tedbirleri sıraladı. İşte sınav esnasında corona virüs bulaşma endişesi yaşayanlara öneriler...
25.06.2020 Genel Sağlık
Sınav kaygısı ile nasıl baş edilir? - Sınav kaygısı ile baş etmenin yolları
Sınav kaygısı ile nasıl baş edilir? - Sınav kaygısı ile baş etmenin yolları Covid-19 salgını nedeniyle özellikle son üç ayı zorlu geçen bir hazırlık sürecinin ardından yaklaşık 2,5 milyon genç, bu hafta sonu yapılacak YKS'yi bekliyor. Yaşadıkları sınav kaygısının üzerine bir de salgının sebep olduğu stres eklenen adaylar, bu kaygıyla nasıl başa çıkabilir? Uzman Klinik Psikolog Gözde Ceylan, sınav kaygısıyla baş etmenin yollarını anlattı
24.06.2020 Ruh Sağlığı
YKS için çok önemli tüyolar: Sınav günü bunu yapın!
YKS için çok önemli tüyolar: Sınav günü bunu yapın! YKS'ye mart ayından bu yana salgın koşullarında sınava evlerinde hazırlanan 2 milyon 433 bin 219 aday 27- 28 Haziran günlerinde geleceklerine yön verecek olan üniversiteye gidebilmek için ter dökecek. Peki, sınav haftası neler yapmalı, sınav günü nasıl hareket etmeli, sınavda nelere dikkat etmeliler? Anne ve babalar çocuklarına nasıl destek olmalı?
23.06.2020 Çocuk
Sınav kaygısı yaşayan öğrencilere uzmanından öneriler
Sınav kaygısı yaşayan öğrencilere uzmanından öneriler Sınav kaygısını yenmenin yolları hakkında önerilerde bulunan Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Uzman Dr. Fatma Eren, “Aileler çocuklarına çağın gereklerine uygun olarak empatik davranmalı, güven aşılamalı, rol model olmalı ve çocuklarının başarı düzeyi ne olursa olsun gösterdikleri çaba takdir edilmelidir” dedi.
18.06.2020 Çocuk Sağlığı
Sınav kaygısını yönetmenin püf noktaları
Sınav kaygısını yönetmenin püf noktaları Binlerce öğrenci ve ailesinin heyecanla beklediği Liseye Giriş Sınavı (LGS) için geri sayım başladı. 20 Haziran Cumartesi günü yapılacak sınavın bu yıl tüm dünyayı derinden etkileyen corona virüs pandemisinin gölgesinde gerçekleştirilecek olması gerek öğrencilerde gerekse ailelerinde ayrı bir stres ve kaygıya yol açıyor. Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ali Evren Tufan, sınav kaygısını yönetebilmek için hem sınav öncesi hem de sınav esnasında dikkat edilmesi gerekenleri anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
16.06.2020 Yaşam
LGS'ye günler kala neler yapılmalı?
LGS'ye günler kala neler yapılmalı? Emek vererek çalıştınız, sınava hazırlandınız. Artık son günlerdesiniz. Emeğinizin boşa gitmemesi için sınav öncesinde ve anında dikkat etmeniz gereken bazı kurallar var. Bunlara mutlaka uymanız gerekiyor. Bu tarz bir eğitim sistemi içerisinde yer almak doğal olarak stres ve gerginlik getirebilir. Özellikle sınav zamanları stres ve gerginlik bizimle el ele gidiyor gibi görünür. Bir miktar stres sınav katılımcılarının deneyimlerinin bir parçası olacak olsa da, aşırı gergin olmak sınav performansını kötü bir şekilde etkileyebilir.
12.06.2020 Ebeveyn

Benzer Haber Etiketleri

Sınav Kaygısı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.