Oruçluyken tok tutan besinler nelerdir? Oruçluyken kaçınılması gereken besinler nelerdir?
Oruçluyken tok tutan besinler nelerdir? Oruçluyken kaçınılması gereken besinler nelerdir? Oruç tutarken uzun süre tok kalmamızı sağlayacak besinler neler?
Reflüsü olanlar için yanından bile geçilmemesi gereken yiyecekler!
Reflüsü olanlar için yanından bile geçilmemesi gereken yiyecekler! Reflü sorunu, yemek yedikten sonra tüketilen birçok yiyeceğin mideden, yemek borusuna ve ağıza tekrar geri gelmesi olarak tanımlanır. Genellikle yemek borusunun altında yer alan mide geçişinde sağlayan kapının çalışma bozukluğundan kaynaklanmaktadır. Peki, reflüsü olanlar için yanından bile geçilmemesi gereken yiyecekler nelerdir sizler için derledik.
8.08.2023 Genel Sağlık
C vitamini kaynağı... Kış hastalıklarından zayıflamaya kadar etkisi var
C vitamini kaynağı... Kış hastalıklarından zayıflamaya kadar etkisi var Hibiskus, dünyanın birçok yerinde yetişebilen, renkli ve güzel çiçekleri olan bir bitkidir. Ülkemizde de hatmi çiçeği, Mekke gülü, nar çiçeği gibi isimlerle bilinir. Hibiskus bitkisinin yaprakları ve çiçekleri kurutularak çay olarak tüketilebilir. Hibiskus çayı hem lezzetli hem de sağlıklı bir içecektir. Kış hastalıklarından zayıflamaya kadar mucizevi bir bitki olan hibiskusun faydaları...
8.06.2023 Sağlık
Midede yanma, ağrı ve ekşimeye yol açan 4 sakıncalı alışkanlık
Midede yanma, ağrı ve ekşimeye yol açan 4 sakıncalı alışkanlık Beslenme tarzındaki bazı yanlışlıklar yanma, ağrı ve ekşime gibi bazı mide problemlerinin tetikleyicisi olabiliyor. Diyetisyen Tuğçe Sert genelde dikkat edilmeyen ve mideye zarar veren 4 sakıncalı alışkanlığı açıkladı.
8.10.2022 Genel Sağlık
Yılbaşı akşamı sonrası nasıl beslenmeliyiz? İşte 1 Ocak önerileri...
Yılbaşı akşamı sonrası nasıl beslenmeliyiz? İşte 1 Ocak önerileri... Yeni yılı kutlarken nasıl bir akşam geçirdiğimiz kadar ertesi güne nasıl uyandığımız da önemlidir. Gece boyunca besin ve alkol tüketiminin devam etmesi ertesi güne şişkinlik, gaz gibi mide problemleri, ciddi baş ağrıları, halsizlik, sindirim sıkıntıları ile uyanmaya sebep olur. Uzman Diyetisyen Zülal Yalçın konu hakkında bilgiler verdi.
31.12.2021 Sağlık
Mide Şişkinliğine Ne İyi Gelir? Mide ve Karın Şişkinliğine Evde Doğal Çözüm
Mide Şişkinliğine Ne İyi Gelir? Mide ve Karın Şişkinliğine Evde Doğal Çözüm Toplumun büyük bir kısmında görülebilen mide şişkinliğinin nedeni bağırsak ve mide bakterilerinin oluşturduğu gazlardır. İnsanın yaşam kalitesini oldukça düşüren mide şişkinliği karın şişliği, gaz sancısı gibi şikayetlerle kendini göstermektedir. Mide şişkinliği bazen ciddi hastalıkların habercisi olabilirken genellikle beslenme alışkanlıkları ile sindirim sisteminin tolere edemediği besinler nedeniyle sorun haline geliyor. Ancak evde yapılabilecek bazı doğal ve bitkisel yöntemlerle mide şişkinliğine çözüm bulunabilir. Mide şişkinliğine ne iyi gelir? diyorsanız “Mide ve karın şişkinliğine evde doğal çözüm” içeriğimizden detaylara ulaşabilirsiniz.
3.12.2021 Sağlık
Gaz sancısına ne iyi gelir? Bebeklerde ve yetişkinlerde gaz sancısı nasıl geçer?
Gaz sancısına ne iyi gelir? Bebeklerde ve yetişkinlerde gaz sancısı nasıl geçer? Bağırsaktaki gazın dışarı atılamaması sonucunda gaz sancısı oluşur. Çeşitli nedenlerle ortaya çıkan gaz sancılarının nedenleri arasında genellikle bazı besinler ve hava yutulması gibi faktörler yer alır. Yeni doğan bebeklerde gaz sancısı daha çok görülür. Sindirim sistemleri henüz gelişmediği için haz çıkarmaları zorlaşır ve bu durum rahatsızlık verir. Yetişkinlerde gaz sancısı karında meydana gelen ağrılar veya kramplar, geğirme gibi belirtiler yer alır. Evde yapılabilecek bazı doğal yöntemler ile yetişkinler ve bebeklerde gaz sancısı giderilebilir. Gaz sancısına ne iyi gelir? diyorsanız “Bebeklerde ve yetişkinlerde gaz sancısı nasıl geçer?” içeriğimizden detaylara ulaşabilirsiniz.
3.12.2021 Sağlık
Mide Ağrısına Ne İyi Gelir? Şiddetli Mide Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer?
Mide Ağrısına Ne İyi Gelir? Şiddetli Mide Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer? İnsanın günlük yaşamını olumsuz yönde etkileyen mide ağrısı en sık rastlanan sağlık problemlerinden birisidir. Şiddetli sancı ile baş gösteren mide ağrısının birçok nedeni olduğu bilinmektedir. Mide ağrısının belirtileri arasında en çok şişkinlik, mide bulantısı ve ekşimesi yer alır. Karın veya sırt bölgesinde oluşan sancı bazen kıvrandırıcı derecede olabilir. Mide ağrılarına evde ilaçsız bir şekilde yapılan yiyeceklerle en aza indirmek mümkün. Doğal bitki çayları da mide ağrılarında çözüm olarak tüketilebilir. Ancak geçmeyen ve sürekli devam eden mide ağrılarında mutlaka doktordan yarım alınmalıdır. Mide ağrısına ne iyi gelir? Şiddetli mide ağrısı neden olur, nasıl geçer? İçeriğimizden detaylara ulaşabilirsiniz.
2.12.2021 Sağlık
Kurban Bayramı'nda sindirimi rahatlatmak için ne yapmalı?
Kurban Bayramı'nda sindirimi rahatlatmak için ne yapmalı? Hem sıcak hava hem de fazla gıda tüketimi bir araya geldiğinde Kurban Bayramı sürecinde fazlaca sindirim problemleri yaşanıyor. Peki, hem fazla miktarda et tüketimi hem de yağlı ve şekerli besinlerin fazlaca yenmesi sonucunda meydana gelen gaz sıkışması, hazımsızlık, kabızlık ve şişkinlik şikayetleri nasıl azaltılır? Gastroenteroloji Uzmanı Prof.Dr. Esin Korkut, Kurban Bayramı'nı rahat geçirmek için yapılması gerekenleri anlattı.
17.07.2021 Genel Sağlık
Yulaf Ezmesinin Zararları Nelerdir? Yulaf Ezmesi Ne Kadar Yenirse Zararlı Olur?
Yulaf Ezmesinin Zararları Nelerdir? Yulaf Ezmesi Ne Kadar Yenirse Zararlı Olur? Bazı gıdaların çok fazla tüketilmesi insan sağlığına zarar verebiliyor. Pek çok insan tarafından tüketilen yulaf ezmesinin yararlı mı zararlı mı olduğu merak ediliyor. Yulaf ezmesinin nasıl tüketileceği de araştırılan bir konudur. Yulaf ezmesinin zararları nelerdir? Yulaf ezmesi ne kadar yenirse zararlı olur? Sorularına ilişkin sizlere bazı bilgiler derledik.
3.04.2021 Sağlık
Fodmap Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır? Fodmap Diyeti Tarifi Listesi
Fodmap Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır? Fodmap Diyeti Tarifi Listesi Fodmap diyeti, özellikle sindirim problemi yaşayan kişilerin son derece yararlı bir diyet türüdür. Son dönemlerde oldukça popüler olan bu diyet özellikle bağırsak sorunu olan, ülseratif kolit veya crohn gibi rahatsızlıklara sahip olan kişiler tarafından oldukça tercih edilmektedir. Sizler için fodmap diyeti nedir, nasıl yapılır hakkında bulunan bütün bilgileri detaylı bir şekilde derledik.
19.03.2021 Sağlık
Fibromiyalji Tedavisi Nasıl Yapılır, Tedavi Edilmezse Ne Olur? İlaçları Nelerdir?
Fibromiyalji Tedavisi Nasıl Yapılır, Tedavi Edilmezse Ne Olur? İlaçları Nelerdir? İnsanlar doğarlar büyürler ölürler, bu hayatımızın vazgeçilmez bir gerçeğidir. İçinde bulunduğumuz bu hayatı yaşarken nelerle karşı karşıya geleceğimizi bazen bilemeyiz. Karşımıza ne çıkacak, ne ile imtihan olacağız, bir sağlık sorunuyla karşı karşıya gelecek miyiz bunları bilememekteyiz. Bazen hayatta hastalıklarla sınanırız ve bu hastalıklarla da imtihan oluruz. Bu hastalıklardan biriside fibromiyalji romatizmal bir ağrı hastalığıdır. Fibromiyalji tedavisi nasıl yapılır? Tedavi edilmezse ne olur? İlaçları nelerdir? İşte, tüm detaylar...
17.02.2021 Sağlık
Geğirme Nedir, Neden Olur? Fizyolojik Olarak Geğirme Sebepleri Nelerdir?
Geğirme Nedir, Neden Olur? Fizyolojik Olarak Geğirme Sebepleri Nelerdir? Geğirme toplumda en sık karşılaşılan rahatsızlıklardan bir tanesidir. Kişilerde sürekli olarak geğirme ortaya çıktığı gibi nadir olarak da yine geğirme görülür. Geğirme bazı durumlarda normal bazı durumlarda ise anormal olarak kabul edilir. Geğirme şikayeti yaşayan kişiler internet üzerinden sürekli olarak geğirmenin nedenlerini araştırmaktadırlar. Peki geğirme nedir? Geğirme neden olmaktadır? eğirmenin sebepleri nasıl sıralanır? İşte geğirme ile ilgili bilinmesi gereken detaylar.
17.02.2021 Sağlık
Sindirim sistemini düzenli çalıştırmaya yardımcı basit ama etkili 9 yöntem
Sindirim sistemini düzenli çalıştırmaya yardımcı basit ama etkili 9 yöntem Kabızlık ya da ishal, karın bölgesinde meydana gelen kramplar, şişkinlik ve gaz... Dünyada milyonlarca insan bu can sıkıcı sorunlarla mücadele ediyor. Ancak şunu bilmemiz gerekiyor: Üstesinden gelmek için çözümü uzakta aramamalıyız. Nasıl mı? Mesela çok fazla lahana tükettiğimizde kramp ve gaz problemleri yaşayabiliriz. Bu, midemiz tarafından şekerin sindirilememesinden kaynaklanır. Ancak belirli yoga pozisyonları deneyerek veya sol tarafa dönük uyuyarak sindiriminizi kontrol altına alabilirsiniz. Bu ve bunun gibi pek çok ipucunu öğrenerek sindirim sisteminizi nasıl düzenleyeceğinizi merak ediyorsanız haberimiz size rehberlik edecek... MİLLİYET.COM.TR / PEMBENAR ÖZEL
14.02.2021 Genel Sağlık
Bebeklerde Alerji Testi Nasıl Ve Ne Zaman Yapılır? Alerji Testi Neleri İçerir?
Bebeklerde Alerji Testi Nasıl Ve Ne Zaman Yapılır? Alerji Testi Neleri İçerir? Alerji günümüz dünyasında en sık karşılaşılan hastalık olmaktadır. Özellikle bebeklerde alerji ile karşılaşılma oranları gün geçtikçe artmaktadır. Bu sebeple bebeklerde alerji testi nasıl yapıldığı, ne zaman yapıldığı ve neleri içerdiği ile bilgileri sizler için derledik.
25.12.2020 Ebeveyn
Çocuklarda Alerji Belirtileri Nelerdir? Alerji Kaşıntısı Ve Kızarıklığı Nasıl Geçer?
Çocuklarda Alerji Belirtileri Nelerdir? Alerji Kaşıntısı Ve Kızarıklığı Nasıl Geçer? Son yıllarda doğan bebeklerinin yaklaşık olarak yarısında alerji bulunmaktadır. Alerjinin ise sebebi bilinmemektedir. Birçok aile için problem olan çocuklarda alerji konusunu sizler için derledik. Alerji belirtileri ve kaşıntısı ile ilgili bilgileri derledik.
24.12.2020 Ebeveyn
Hatmi Çiçeğinin Faydaları Nelerdir? Hatmi Çiçeği Çayı Nasıl Yapılır?
Hatmi Çiçeğinin Faydaları Nelerdir? Hatmi Çiçeği Çayı Nasıl Yapılır? Hatmi çiçeği, ebegümeci familyasından olan bir bitkidir. Güneşli ve ılıman iklimlerde doğal olarak yetişiyorlar. Beyaz, pembe, kırmızı, turuncu, lila rengi çiçekler açabiliyor. Halk arasında deve gülü, hire, silindir çiçeği ve gülhatmi gibi isimlerle anılıyor. Hatmi çiçeğinin insan sağlığına büyük yararları bulunuyor. Bu faydaları öğrenip, sağlığınız için kullanabilirsiniz. Hatmi çiçeği hakkında detaylı bilgiyi bu yazıda bulabilirsiniz.
15.12.2020 Sağlık
Karanfil Çiğnemenin Faydaları Nelerdir? Düzenli Karanfil Çiğnemek Vücutta Neleri Değiştirir?
Karanfil Çiğnemenin Faydaları Nelerdir? Düzenli Karanfil Çiğnemek Vücutta Neleri Değiştirir? Karanfil Asya ülkelerine özgü baharatlardan biridir. Karanfil bitkisi Endonezya'daki Maluka adalarına özgü bir bitkidir. Dünyada çeşitli şekillerde kullanımı mevcut olan karanfil bitkisi Asya ülkelerinde daha çok aroma verici bir ürün kullanılmaktadır. Karanfil çiğnemenin faydaları nelerdir? Sorusuna cevap olarak karanfil bitkisi ve karanfilin faydaları ile ilgili tüm bilgileri detayları ile derledik.
12.12.2020 Sağlık
Sodanın Faydaları Nelerdir? Maden Suyu İçmek Neye İyi Gelir?
Sodanın Faydaları Nelerdir? Maden Suyu İçmek Neye İyi Gelir? Doğal yeraltı sularının özel olarak hazırlanması ile sunulan maden suları, sağladığı faydalar ile özellikle ön plana çıkıyor. Soda olarak da bilinen bu içecekler, özellikle vücudun rahatlaması konusunda ciddi faydalar teşkil etmektedir. Peki, sodanın faydaları nelerdir? Maden suyu içmek neye iyi gelir? İşte merak edilen farklı bilgiler.
13.11.2020 Sağlık
Tarhana Otunun Faydaları Nelerdir? Çörtük Otu Bitkisi Nerelerde Kullanılır?
Tarhana Otunun Faydaları Nelerdir? Çörtük Otu Bitkisi Nerelerde Kullanılır? Oldukça güçlü ve belirgin bir kokusu olan çörtük otu yemek içerisinde sıklıkla tercih edilen oldukça lezzetli bir ot çeşididir. Yağ olarak da elde edilebilen bu ot, tıp içerisinde de sıklıkla tedavi amaçlı tercih edilmektedir. Tamamen şifa kaynağı olan bu ot hakkında bütün bilgileri sizler için detaylı bir şekilde derledik.
6.09.2020 Püf Noktası
Dere Otunun Faydaları Nelerdir? Dere Otu Bitkisi Nerelerde Kullanılır?
Dere Otunun Faydaları Nelerdir? Dere Otu Bitkisi Nerelerde Kullanılır? Maydanozgiller familyasından dereotu salata başta olmak üzere çeşitli yemek tariflerinde yer almaktadır. Tel tel yaprakları ve kendine has tat ve aroması ile sevilerek tüketilmektedir. Sizin için dereotu özellikleri, dereotu faydaları ve kullanım alanlarını inceledik.
5.09.2020 Püf Noktası
Muskat nedir, nerelerde kullanılır? Muskat faydaları ve zararları
Muskat nedir, nerelerde kullanılır? Muskat faydaları ve zararları Hint mutfağında çok sık kullanılan bir baharat olan muskat günümüzde ülkemizde de adını sıkça duyurmaktadır. Yemeklere ve soslara farklı bir aroma veren ve aşırıya kaçıldığında zararlı olabilen muskat adını Umman’ın başkenti olan Muskat şehrinden almaktadır. Peki, muskat nedir? Nerelerde kullanılır? Faydası ve zararları nelerdir?
6.07.2021 Bilgi
Çocuklarda diş gıcırdatma tedavisi nasıl yapılır?
Çocuklarda diş gıcırdatma tedavisi nasıl yapılır? Uzm. Dt. Hilal Sillelioğlu, çocuklarda diş gıcırdatmalarının nedenlerini ve yapılması gerekenleri anlattı.
17.07.2019 Ebeveyn
Sık uçuş yapanlar bu 8 riske dikkat etmeli
Sık uçuş yapanlar bu 8 riske dikkat etmeli Uçak seyahati sırasında; bioritmin bozulması, radyasyon artışı, basınç dengesizliği, nem düşüşü gibi sebepler çeşitli sağlık problemlerinin ortaya çıkmasına neden olabiliyor. İç Hastalıkları Bölümü’nden Uz. Dr. Aytaç Karadağ, uçak yolculuklarında ortaya çıkabilecek hastalıklar ve korunma yolları hakkında bilgi verdi.
15.03.2019 Genel Sağlık
Sindirim sistemi problemleri ve tedavi yöntemleri
Sindirim sistemi problemleri ve tedavi yöntemleri Gastroentroloji Bölümü’nden Uz. Dr. Sedat Özdemir, sindirim sistemi problemleri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.
2.11.2018 Genel Sağlık

Benzer Haber Etiketleri