SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Sinirleri yatıştıran bitkiler nelerdir?

Pek çok insan stres ile başa çıkmak için çeşitli alternatif yollar arıyor. Sinirleri yatıştıran ve kaygıya iyi gelen, kısacası ruhsal durumumuza olumlu etki yapan bitkilerin hangileri olduğunu haberimizde derledik.

|

Yaşam şartlarından dolayı yaşanan stres pek çok insanda görülmektedir. Sinirleri yatıştırıcı özelliği bulunan birçok bitki doğada yer almaktadır. Daha sakin olmanızı sağlayacak bitki çeşitlerini sizler için hazırladık.

SAKİNLEŞTİRİCİ ÖZELLİĞİ OLAN BİTKİLER

Papatya: Papatyanın spazm çözülmesinde, gaz ve âdet sancılarının giderilmesinde faydalı olduğu ifade edilmektedir.

Lavanta: Bu bitki zihni ve bedeni yatıştırmasıyla bilinir. Çiçeklerinden ağrı kesici, balgam söktürücü olarak yararlanılır.

Kediotu kökü çayı: Sakinleştirici bitki çayları arasında en etkili olanlarından biri de kediotu çayıdır. Kedi otu kökünün sakinleştirici ve anksiyolitik etkileri olabilir. Stresi ve kaygyı azalttığı bilinmektedir.

Melisa çayı: Uykusuzluğu giderir, anksiyeteyi azaltır. Depresyona iyi gelir

Sarı kantaron: Uykuyu güçlendirir. Antidepresan görevi görür. Menopozun oluşturduğu ruhsal bozukluklara iyi gelir. Bağımlılıkların tedavisinde kullanılır. Düşünsel yoğunlaşmayı artırır.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.