Sivil Havacılık

Sivil Havacılık

Son dakika sivil havacılık haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan sivil havacılık gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan sivil havacılık haber sayfamızda...

Sivil Havacılık

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 3.744 sivil havacılık haberi bulunmuştur.
Devrim otomobilinin tasarımcısı, 99 yaşında hayatını kaybetti
Devrim otomobilinin tasarımcısı, 99 yaşında hayatını kaybetti Uzun yıllar Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nda (TCDD) çalışan, TCDD İnşaat Dairesi Başkanlığı görevinde bulunan ve Devrim otomobilinin kaporta üretim ekibinde yer alan yüksek mimar mühendis Gündüz Sait Güngen, 99 yaşında hayatını kaybetti. Güngen'in, 1961 yılında üretilen Devrim otomobilinin amblemini ve 'Devrim' yazısını son anda tasarlayıp, araca monte ettiği ortaya çıktı.
27.03.2024 Ekonomi
SOLOTÜRK hayranları ile buluştu: Mühimmatlarımızı Türk savunma sanayimiz üretiyor
SOLOTÜRK hayranları ile buluştu: Mühimmatlarımızı Türk savunma sanayimiz üretiyor Türk Hava Kuvvetleri gösteri timi SOLOTÜRK, İstanbul Hava Kuvvetleri Müzesi'nde imza günü düzenledi. SOLOTÜRK Pilotları Binbaşı Murat Bakıcı ve Binbaşı Yasin Dikkule gençlere SOLOTÜRK ile ilgili bilgi verdi, tecrübelerini aktardı. Binbaşı Bakıcı, "Bizlere çok soru geliyor, F-16 olmasaydı hangi uçakla gösteri yapmak isterdiniz diye? 'Yerli ve milli' uçağımızla yapmak isterdik. İnşallah, KAAN'ın pilotları da aranızdan çıkacak" dedi.
23.03.2024 Gündem
TAV'dan Medine’de yeni yatırım!
TAV'dan Medine’de yeni yatırım! TAV Havalimanları, geçen yıl 9,4 milyon yolcuya hizmet veren Medine Havalimanı’nda terminal kapasitesini artırmak için 275 milyon dolarlık bir yatırım yapacak.
21.03.2024 Ekonomi
Hava trafiğine yorgunluk önlemi
Hava trafiğine yorgunluk önlemi Hava trafik kontrolörlerinin aşırı yorulması kaynaklı riskleri engellemek için mesai düzenlemesine gidildi. Gündüz veya gece vardiyasında çalışma 12 saati geçmeyecek.
16.03.2024 Ekonomi
İstatistik paylaşıldı! THY Avrupa ortalamasının iki katı güvenli
İstatistik paylaşıldı! THY Avrupa ortalamasının iki katı güvenli Yabancı sivil havacılık kuruluşları tarafından Türk Hava Yolları’nın 62 uçağına emniyet (SAFA) denetimi yapıldı.
14.03.2024 Gündem
Hürkuş’un kanatları nasıl kırıldı
Hürkuş’un kanatları nasıl kırıldı Nuri Demirağ ve Vecihi Hürkuş’un hayatı yerli havacılığı bu topraklarda kurmanın çetin mücadelesiyle geçti. Ne yazık ki Hürkuş’un serpilip kök salmasına imkân tanınmadı.
3.03.2024 Gündem
Sarhoş yolcu uçağı birbirine kattı! Yanından geçmeye bile korktular
Sarhoş yolcu uçağı birbirine kattı! Yanından geçmeye bile korktular Dubai'den havalanan uçakta ki yolcu öylesine sarhoş oldu ki, ne yaptığını bile bilmez haldeydi. Kabin memurlarından birine saldırarak kafa atan yolcu, güçlükle zapt edildi. Olaya şahit olan diğer diğer yolcular ise, korkudan yerlerine mıhlanıp kaldı.
27.02.2024 Dünya
Milli Savunma Komisyonu Başkanı Akar'dan önemli açıklamalar! "Bu bir beka meselesidir"
Milli Savunma Komisyonu Başkanı Akar'dan önemli açıklamalar! "Bu bir beka meselesidir" Kayseri'de Savunma Sanayi konulu toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşan Milli Savunma Komisyonu Başkanı Akar "Bir savaşın içindeyiz. Savunma sanayi meselesi yatırım yapıp kar etme serüveni değil, bu bir beka meselesi" dedi.
26.02.2024 Gündem
Türkiye'nin ilk yerli ve milli gözetim radarı! 1 milyon kilometrekarelik alan izlenecek
Türkiye'nin ilk yerli ve milli gözetim radarı! 1 milyon kilometrekarelik alan izlenecek Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türk mühendislerince geliştirilen Türkiye’nin ilk yerli ve milli sivil gözetim radarının saha kabulünün başarı ile yapıldığını ve Gaziantep Havalimanı’nda hizmete hazır olduğunu bildirdi.
18.02.2024 Ekonomi
Kapadokya'da sıcak hava balonu uçuşlarına olumsuz hava etkisi
Kapadokya'da sıcak hava balonu uçuşlarına olumsuz hava etkisi  Kapadokya bölgesinde yapılan sıcak hava balon turu bu gün sis ve rüzgar nedeni ile edildi.
17.02.2024 Gündem
İsveç ve Türkmenistanlı mevkidaşlarıyla görüştü
İsveç ve Türkmenistanlı mevkidaşlarıyla görüştü Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström ve Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşid Meredov’la telefonda görüştü.
2.02.2024 Dünya
Bakan Fidan, İsveç ve Türkmenistanlı mevkidaşlarıyla görüştü
Bakan Fidan, İsveç ve Türkmenistanlı mevkidaşlarıyla görüştü Dışişleri Bakanı Fidan, İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström’le bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
1.02.2024 Gündem
Türkiye'nin satın almaya yaklaştığı F-16'lar: 50 yaşına giren savaş uçağı neden hala bu kadar ilgi görüyor?
Türkiye'nin satın almaya yaklaştığı F-16'lar: 50 yaşına giren savaş uçağı neden hala bu kadar ilgi görüyor? F-16 savaş uçağı ilk uçuşunu 1974 yılında gerçekleştirdi. Üstünden 50 yıl geçti ama Amerikan yapımı uçak hala ilk günkü kadar önemli.
25.01.2024 Dünya
İzmir'de akılalmaz olay! İnişe hazırlanan uçağa lazer tuttular
İzmir'de akılalmaz olay! İnişe hazırlanan uçağa lazer tuttular İstanbul-İzmir seferi yapan ve inişe hazırlanan uçağa, kimliği belirsiz bir kişi tarafından lazer tutularak uçuş güvenliği tehlikeye atıldı. O anlar uçakta yolculuk yapan bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla kayda alındı.
21.01.2024 Gündem
Şili'de korkunç kaza! Elektrik tellerine çarpan uçak yere çakıldı
Şili'de korkunç kaza! Elektrik tellerine çarpan uçak yere çakıldı Şili'nin Maule bölgesinde yangın söndürme uçağının otoyola düşmesi sonucu pilot hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı.
16.01.2024 Dünya
Şili'de yangın söndürme uçağı otoyola düştü: 1 ölü, 4 yaralı
Şili'de yangın söndürme uçağı otoyola düştü: 1 ölü, 4 yaralı Şili'nin Maule bölgesinde yangın söndürme uçağının otoyola düşmesi sonucu pilot hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı.
16.01.2024 Haberler
Türkiye'deki havalimanlarında sıkı denetim: '7/24 görev başındayız'
Türkiye'deki havalimanlarında sıkı denetim: '7/24 görev başındayız' Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Japonya’da iki uçağın çarpışması sonucu yaşanan büyük kazayı örnek göstererek bu konuda Türkiye’deki havalimanlarında gerekli önlemlerin alındığını bildirdi.
9.01.2024 Ekonomi
Bursa'da son mezuniyet uçuşunu yapan pilot ölümden döndü
Bursa'da son mezuniyet uçuşunu yapan pilot ölümden döndü Bursa'nın Yenişehir ilçesinde dün eğitim uçuşunda motor arızası yaşayınca tarlaya mecburi iniş yapan tek motorlu uçak bulunduğu yerden kaldırıldı. Öğrenci pilot Mehmet Akif Öztürk'ün son mezuniyet uçuşunu yaptığı öğrenildi. Hafif yaralı Öztürk tedavisinin ardından taburcu edildi.
6.01.2024 Gündem
2024 Eşit Ağırlık Bölümleri: 4 Yıllık ve 2 Yıllık Üniversite Eşit Ağırlık (EA) Meslekleri ve Bölümleri Nelerdir?
2024 Eşit Ağırlık Bölümleri: 4 Yıllık ve 2 Yıllık Üniversite Eşit Ağırlık (EA) Meslekleri ve Bölümleri Nelerdir? Kısaltılmış hali ile EA veya TM olarak da bilinen eşit ağırlık bölümleri matematik ve edebiyat ağırlıklıdır. Üniversitede 2 yıllık ve 4 yıllık eşit ağırlık bölümünü tercih etmek isteyen kişiler için TM puanı önemlidir. Ortaöğretimden yükseköğretime geçiş yapacak olan kişilerin Alan Yeterlilik Testi’nde (AYT) Türkçe ve Matematik alanlarında netlerinin yüksek olması gerekir. Eşit ağırlık bölümleri sadece AYT puanı ile değil TYT puanı ile de tercih edilebilmektedir. EA meslekleri oldukça geniş yelpazeye sahiptir. Üniversiteye gitmek isteyen pek çok öğrenicinin merak ettiği konular arasında da eşit ağırlık bölümleri ve meslekleri yer almaktadır. Hukuktan felsefeye, iktisattan psikolojiye kadar pek çok meslek grubu vardır. 4 yıllık ve 2 yıllık üniversite eşit ağırlık meslekleri nelerdir? Eşit ağırlık bölümleri ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
5.01.2024 Eğitim
Japonya'daki uçak kazasında yeni gelişme: Sahil Güvenlik uçağının piste giriş izni olmadığı ortaya çıktı
Japonya'daki uçak kazasında yeni gelişme: Sahil Güvenlik uçağının piste giriş izni olmadığı ortaya çıktı Japonya’nın başkenti Tokyo'daki Haneda Havalimanı'nda 5 kişinin ölümüne neden olan uçak kazasında, yolcu uçağıyla çarpışan Japonya Sahil Güvenlik uçağının piste giriş izninin olmadığı ortaya çıktı.
4.01.2024 Dünya
Anadolu Jet'in ismi değişti:  Bakan Uraloğlu: Önemli bir adım atmış oluyoruz
Anadolu Jet'in ismi değişti: Bakan Uraloğlu: Önemli bir adım atmış oluyoruz Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “İlk mesai gününde AJet'in işletme ruhsatını bismillah deyip veriyoruz. Geçen yılın sonlarında Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pistini açtık. 2023’ü havacılıkla kapattık diyebiliriz. Yine yılın ilk mesaisinde de mesaimizi havacılıkla açıyoruz ve çok önemli bir projeye, önemli bir adım atmış oluyoruz” dedi.
2.01.2024 Ekonomi
BAÜN, İHA eğitimi verecek
BAÜN, İHA eğitimi verecek Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (BAUNSEM), Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından verilen, “İHA 0 ve İHA 1 Ticari Sınıfında İnsansız Hava Aracı Eğitim Kuruluşu Yetki Belgesi”ni almaya hak kazandı.
30.12.2023 Ege
Sivil havacılıkta 2024 yılında uygulanacak cezalar belli oldu
Sivil havacılıkta 2024 yılında uygulanacak cezalar belli oldu Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğe göre, Türk Sivil Havacılık Kanunu’nun ilgili maddelerine aykırı davranan vatandaşlara 2024 yılında uygulanacak idari para cezaları yüzde 58,46 oranında artırıldı.
29.12.2023 Gündem
Korkunç kazanın nedeni ortaya çıktı! Her şey pilotların hatasıymış
Korkunç kazanın nedeni ortaya çıktı! Her şey pilotların hatasıymış Nepal’de 15 Ocak’ta meydana gelen ve 72 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazasının nedeni açıklandı.
29.12.2023 Dünya
1 milyonuncu yolcu törenle karşılandı
1 milyonuncu yolcu törenle karşılandı Rize-Artvin Havalimanı’nın 1 milyonuncu yolcusu törenle karşılandı.
25.12.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Sivil Havacılık ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.