Gündem Siyanürlü havluyla intihar!

Siyanürlü havluyla intihar!

09.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Eski Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu üyelerinden merhume Necla Köker’in kızı Necla Köker (45) dün öğle saatlerinde evinde ölü olarak bulundu.

Siyanürlü havluyla intihar

Kimya mühendisiydi

Haberin Devamı

İstanbul Kadıköy’de tek başına yaşayan Necla Köker, geçtiğimiz pazar günü apartman görevlisine içinde mektup ve anahtar bulunan bir zarf teslim etti. Apartman görevlisinin kendisine ulaşıp bilgi verdiği ve genç kadının sevgilisi olduğu ileri sürülen Rafet Selçuk Ayata, dün öğle saatlerinde zarfı açınca şoka girdi. Ayata, mektupta yazan ‘siyanürle intihar’ bilgisi üzerine polise haber verdi. Olay yerine giden ekipler Köker’in hayatını kaybettiğini tespit ederken, AFAD ekiplerinin yaptıkları incelemede intiharda kullanılan kimyasalın siyanür olduğu ortaya çıktı. Köker’in canına kıymadan önce evinin kapılarının altlarını bantla kapattığını tespit eden AFAD ekipleri, bu durumu kadının intihar için kullandığı karışımın hava yoluyla sızarak komşularını etkilememesi için yapmış olabileceğini değerlendirdi. Genç kadının, yaşadığı tiroid hastalığı ve bir buçuk yıl önce annesini kaybetmesi nedeniyle bunalıma girdiği ve bir süredir evinden çıkmadığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Kimya sanayinde teşebbüs gösteren ve ürettiği ürünleri yurt dışına ihraç eden Gensa A.Ş.’nin yönetim kurulu başkanlığını yapan ve kimya mühendisi olduğu öğrenilen Necla Köker’in, siyanüre içerisinde bulunduğu kimya sektörüne uzak olmaması nedeniyle ulaşmış olabileceği değerlendiriliyor.