Siyaset 'Siyasi tefeci değiliz'

'Siyasi tefeci değiliz'

15.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin yeni sistemde, “yasama faaliyetleriyle yürütmeyi denetleyeceğini” açıklarken, kabineye neden girmedikleri konusunda ise, “siyasi tefeci değiliz” dedi.

Siyasi tefeci değiliz

İYİ Parti ile TBMM Genel Kurulu’ndaki yakınlaşma tablosu için de, “imtihandan geçtiler” diyen Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın, “Bahçeli’nin pişman olduğu için böyle davrandığına” ilişkin çıkışına, “bu imtihanın farkında bile değil” karşılığını verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “başkan” diye hitap edilmesi konusunda, “Sayın Cumhurbaşkanı kendisine nasıl hitap edilmesini istiyorsa, o şekilde yapmak isteyenler yapsın. Yalnız cumhurbaşkanı tektir, başkan ise şu salonda 50 tane var” diyen Bahçeli, OHAL düzenlemesi Meclis’e geldiğinde gereğini yapacaklarını, af düzenlemesini de TBMM açıldığında gündeme getireceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Bahçeli, dünkü basın toplantısında özetle şu mesajları verdi:

- 2023 MÜCADELESİ: Önümüzdeki 5 yılda, 2023 hedeflerini yakalamanın mücadelesi her yönüyle sahnelenecek. Ülkemiz aleyhine kurgulanan altıncı kol faaliyetleri, algı oyunları, sinsi operasyonlar sandığa çarpmış ve beklendiği üzere tel tel dağılmıştır. Türk milleti sistemsel açmazları bertaraf etmiştir. Kansız, kavgasız ve kargaşadan uzak şekilde cumhuriyetin üçüncü evresine intikal sağlamıştır.

- DENETLEYECEĞİZ: Partimiz yasama faaliyetleriyle hem seçim beyannamesinde yer bulan vaatlerinin gerçekleşmesini sağlayacak hem de yürütmeyi denetleme sorumluluğunu ikmal edecektir.

- PAZARLIK YAPMADIK: Bu yeni sistemin bütün kurum ve kurallarıyla yerleşmesi konusunda parti olarak her desteği vereceğiz. TBMM’de denge ve denetleme görevimizi eksiksiz ifa ederken devlet ve bürokrasi hayatının istikrar ve güvenceye kavuşabilmesi, hızlı ve verimli kararların alınabilmesi için gerek duyulduğu takdirde sözümüzü söyleyeceğiz, tekliflerimizi paylaşacağız. Biz bu ülkeyi de, bu milleti de karşılık beklemeden sevdik. Biz sevgimizde karşılık bekleyerek siyasi tefeci duruma hiç düşmedik.

Haberin Devamı

‘FETÖ, İblis’in yeryüzü garnizonu’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin yıl dönümünde, “FETÖ, melanettir, İblis’in yeryüzü garnizonudur. FETÖ rezalettir, Türk, Türkiye, İslam düşmanlığı şöyle dursun, insanlığın utanç vesikası, kalleşliğin, kahpeliğin ve günahkârlığın beşeri bileşkesidir” diye konuştu.