SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Soğan suyu zayıflatır mı?

Metabolizmayı hızlandıran ve kilo vermenizi sağlayacak soğan kürü tarifini sizinle paylaşıyoruz. Soğan, metabolizmanızı hızlandırır ve yağ depolarının azalmasına yardımcı olur. Peki, soğan suyu gerçekten zayıflatır mı? İşte cevabı...

|

Sağlık alanında saç dökülmesinden sivilce gibi cilt sorunlarına kadar iyi gelen kuru soğan suyu, kilo vermeye de birebir geliyor. Antioksidan etkisi ile toksin arındıran soğan suyu, vücudunuzun temiz kalmasına yarayarak sağlıklı bir şekilde kilo vermenizi sağlıyor. Doğal antibiyotik vazifesi gören soğan suyu diyetinin nasıl yapıldığını ve zayıflatıcı etkisini sizler için ele aldık. Ancak bu kürü tüketmeden önce mutlaka uzman onayı olarak başlamanız gerekiyor.

Soğan suyunun faydaları

-Yemeklerden 10 dakika önce soğan suyunu içmek, midede doluluk sağlayıp, tokluk merkezi çabuk uyarılır ve böylece kişi daha az yemek yiyerek sofradan kalkar.
-Bunun dışında soğan kürünün tadı sizi susatacağı için günlük su tüketiminiz artacaktır.Günlük 2,5-3 litre civarında su içmek kolay kilo verebilmenizi sağlayacaktır.
-Sık idrara çıkarması nedeniyle zararlı besinlerin sağlıklı yollarla dışarı çıkıp vücudun
temizlenmesine büyük katkı sağlar.
-Soğan'ın içinde bol miktarda A,B ve özellikle C vitamini, fosfor, iyot, silis, kükürt gibi vücuda çok faydaları maddeler içerir, soğan suyunda hazım attırıcı fermenteler bulunmaktadır.
-Soğan suyunun çok ciddi bir yan etkisi yoktur ancak kan şekeri seviyesini düşürdüğü için özellikle hipoglisemi atakları yaşayanların yapmaması gereken bir kürdür.

Soğan suyu gerçekten zayıflatır mı?

Eğer kilo vermek istiyorsanız, her gün soğan suyunu taze olarak tüketmelisiniz. 1 gün boyunca karışımın bitirilmesi önerilen kür ile beraber sıvı tüketimine de özen gösterilmelidir. Alışmak ilk birkaç günde zor olsa da zaman geçtikçe daha kolay içilecektir. Yemek yemeden önce tüketmek daha etkili olacağından karnınız aç iken içmeniz önerilir. Aksatmadan tüketildiği zaman en az 4 kilo vermenize yardımcı olacak olan soğan suyu kürü, uygulandıktan 20 gün sonra etkisini gösterecektir. Sizin zayıflatan hem soğan suyu tarifi hem de soğan çorbası tarifi paylaştık.

Zayıflatan soğan suyu tarifi

1 adet kuru soğanı iyice yıkayın ve sirkeli suda bir süre bekleterek dezenfekte edin. Ardından 2 bardak suyu tencereye ekleyin ve bir taşım kaynatın. Kuru soğan kabukları ile birlikte 4 eşit parçaya ayrılarak kaynayan suya atılır ve 5 dakika kadar kaynatılır. Soğanlı suyunuz artık hazırdır. Ilık bir hale geldiğinde yemeklerden 10 dakika önce içilerek soğan kürü uygulamasına başlayabilirsiniz.

Zayıflatan soğan çorbası tarifi

Malzemeler:

-4 adet soğan
-2 çorba kaşığı un
-1 yumurta sarısı
-1 su bardağı light süt
-Tuz ve karabiber

Soğanları doğrayıp sıvı yağda iyice kavurun. Üzerine biraz un ekleyip yavaş yavaş 4 su bardağı su dökün. Tuz ve karabiberi serptikten sonra blenderdan geçirin. 1 yumurta sarısı ve 1 su bardağı yağsız sütü çırpıp, blenderla karıştırdığınız karışımla birleştirip kaynatın.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.