Soğuk Algınlığına Karşı

Kışın en çok karşılaştığımız sorun soğuk algınlığı... Hiç beklenmedik bir anda kendimizi öksürürken bulup yataktan kalkamayacak kadar halsiz hissedebilirriz. Elbette günlük hayatımızı bu kadar etkileyen bir durumda doktora gidip tıbbi yardım alacağız. Ama diğer yandan soğuk algınlığına yakalandığımızı anladığımız ilk anda deneyebileceğimiz bazı detoks içecekleri de var.

Bir yandan evde dinlenirken bir yandan da bağışıklığımızı artırmak için bunları tüketebiliriz. Üstelik hepsinin yapımı da son derece kolay.

Haberin Devamı

İşte soğuk algınlığına karşı direnç kazanmak için hazırlanabilecek detoks içecekleri.

Pancar detoksu

Öncelikle şunu söyleyebilirim: Pancar, içerdiği betanin sayesinde hem güçlü bir antioksidan, hem bir iltihap önleyici. Bunu aynı zamanda C vitamini de alabileceğimiz ıspanak ve elma ile birleştirdiğinizde kelimenin tam anlamıyla bir bağışıklık artırıcıya dönüşüyor.

Gerekli malzemeler

Bir tane orta boy pancar kötü

Bir tane yeşil elma

Bir avuç dolusu temizlenip doğranmış ıspanak

İki tane salatalık

Hazırlanışı: Bütün malzemeyi yıkayıp temizleyin. Elma ve pancarı orta büyüklükte dilimleyin. Bundan sonra yapmanız gereken, tüm bu malzemeyi blendar'a koyup karıştırmak.

Nar ve narenciye detoksu

Sizin de çok iyi bildiğiniz gibi narenciye ürünleri, yani portakal, limon, greyfurt; bağışıklığı artıran C vitaminini bol miktarda içerir. Narın içerdiği glükoz ise eşsiz bir enerji kaynağı. Bu detoks suyuna katacağınız az miktarda yeşil lahana da hem antioksidan hem de iltihap önleyici.


Gerekli malzemeler

Kabuğundan çıkarılmış yarım narın taneleri

İki tane greyfurt

Bir tane limon

Bir bağ yeşil lahana


Hazırlanışı : Nar taneleri ile yeşil lahanayı blender'da iyice karıştırın. Sonra da iki greyfurt ile bir limonun sularını sıkıp bu karışıma ekleyin. Soğuk algınlığına karşı detoks içeceğiniz hazır.

Balkabağı ile detoks

Bu detoks içeceği de kelimenin tam anlamıyla soğuk algınlığıyla amansızca savaşan malzemeler içeriyor. Balkabağı bol miktarda beta karoten ve yağ asitleri içerir. Bu, etkili bir iltihap önleyicidir. İçeceğinize koyacağınız zencefil, biraz ter atıp soğuk algınlığından kurtulmanıza yardımcı olur. İçeceğe ekleyeceğiniz limon C vitamini kaynağı, zerdeçal ise son derece etkili bir iltihap önleyici.

Haberin Devamı

Gerekli malzemeler

Bir orta boy dilim balkapağı. Kabuğundan ve çekirdeklerinden temizlenmiş, orta boy dilimlenmiş.

İki tane limon

Bir boğum dilimlenmiş zencefil

İki yemek kaşığı zerdeçal

Hazırlanışı : Limon hariç tüm malzemeyi blender'da karıştırın. En son da limonun suyunu içine ekleyin ve karıştırın.

  • Bu bilgiler hastalığı tedavi edici değildir, sadece koruyucu önlemlerdir. Hastalığınız varsa doktorunuza danışınız.