Ekonomi Sompo Türkiye’yi fırsat ülkesi görüyor

Sompo Türkiye’yi fırsat ülkesi görüyor

13.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Sompo Japan Sigorta Genel Müdürü Recai Dalaş, Japon sermayedarın Türkiye’yi fırsat ülkesi olarak gördüğünü ve imkân olursa şirket satın alarak büyümek istediğini söyledi.

Sompo Türkiye’yi fırsat ülkesi görüyor

Japonya’nın en büyük sigorta şirketi Sompo Japan, Türkiye de dahil dünyada 32 ülkede faaliyet gösteriyor. Türkiye’deki karlılık ve büyüme rakamlarını başarılı bulan Japon sermayedar Türkiye’ye yatırım yapma niyetini koruyor.

Haberin Devamı

Düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sompo Japan Sigorta Genel Müdürü Recai Dalaş, ana sermayedarın Türkiye’ye olan güveninin devam ettiğini belirterek şöyle konuştu:

‘Küçülme az olur’

“Türkiye’ye olan güvenlerini şirketteki büyüme ve karlılık rakamlarını dikkate alarak sürdürüyorlar. Şirkete o kadar güveniyorlar ki Türkiye’ye de güveniyorlar. Türkiye’yi hala bir fırsatlar ülkesi olarak görüyorlar. Şirket alma imkanı olursa buna da olumlu bakıyorlar. Anlamlı bir alternatif çıkarsa bunu değerlendireceğiz. Ortam o yönde de gelişiyor. Farklı ölçeklerde bize gelen şirketler var.”

Önümüzdeki dönemde genel olarak sigorta sektörünün temel dinamiklerini sarsacak bir küçülme beklemediğini ifade eden Dalaş, sigorta eğilimlerinde büyük bir düşüş beklemediğini sektörün şoklara dayanıklı olduğunu ve yabancı sermayeli oluşunun da bir avantaj olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

Türkiye’de ekonomide yaşanan sorunların ilk aşamalarda konut ve otomotiv sektörlerini etkilediğine dikkat çeken Sompo Japan Sigorta Genel Müdürü Recai Dalaş, sigorta sektörünün sıralamadaki yerinin daha gerilerde olduğunu söyledi.

Hasar maliyeti artacak

Sektörde sermaye yetersizlik sorunu olduğunu düşünen Sompo Japan Sigorta Genel Müdürü Recai Dalaş; özellikle, bu sorunu yaşayan küçük ve orta ölçekli şirketlerin döviz artışından önce nispeten düşük primlerle içeri aldıkları poliçelerdeki hasar maliyetlerinin aşırı artışını tolere etmede önemli güçlükler yaşayabileceğini öngörüyor.

Sıkı denetim istedi...

Trafik branşında tavan primin altında satılan poliçelerin 2019 ve sonrasında şirketlerin mali yeterliliklerini tehdit edecek boyutta riskler doğuracağını vurgulayan Recai Dalaş, bu şirketlere ilişkin ortaya çıkabilecek olası önemli risklerin gerçekleşmemesi için bilhassa sermaye yeterlilikleri yazım riski açısından çok daha sıkı denetlenmesi gerektiğini söyledi.